Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Paşamın yeni yuvası

Tohlii

Altın 3 Üye
Arkadaşlar , herşey tamam yalnız su bulanık . Düzelince resim çekip sizlerle paylaşacağım.

mailto:/t/c/1r80m.jpg

Eski akvaryumla yeni akvaryum :)

Cvp: Paşamın yeni yuvası

Filtreyi sol ya da sağ cama monte etsek daha iyi olmaz mı acaba? Vantuslarının görüntüsü çok hoş gelmedi bana.
Yeni akvaryum çok fena olacak ama, devasa bir görüntü ve büyük ekipmanlar isteyecek.
Umarım herşey gönlünce olur:)

Mecit Bey yeni akvaryumunuz güzel bir dekorasyonla müthiş bir yaşam alanı olacak :)
Takipteyim.

Hayırlı olsun. Tamamlandıktan sonraki halini görmek isteriz:)

Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Eski akvaryumdan hiç bir ekipmanı kullanmayacağım yeni akvaryum tamamiyle farklı.

300w Eheim jager ısıtıcı
exo terra repti glo 5.0 26 w UV Lambası
Atman 3335 Filtre
25 W x2 Elips akkor lamba

Dev gibi maşallah yeni akvaryum :)

Suyun rengi sarımsı yinede resimleri koyayım kolay kolay durulmayacak gibi :)

Yeni akvaryumlarda biyolojik dengenin oturması 1 hafta ile 5 hafta sürebilir. Bu esnada 2-3 gün su bulanık olabilir. Zamanla oturacaktır. Büyük akvaryumlarda su oturdu mu kolay kolay bozulmaz zaten. Bir de imkanınız varsa eski akvaryumun suyundan takviye yapın. Suyun berraklaşması için işe yarayacaktır. Umarım dökmememişinizdir o suyu.

Özwellikle yeni kurulan akvaryumlarda 5-10 litre eski su sistemin oturması için oldukça faydalı oluyor :) Bir nevi aşılama gibi düşünülebilir. :) Neyse geçmiş artık :)

Çok begendim.Tam kaplumbagalara göre genişliği çok,uzunluğu da yuksek.Dekorasyon için biraz para harcamanız gerekecek.Kumlar 50kg den yuksek olur herlade :D Boş gözükmemesi için de daha çok dekor konulmalı.Ancak gerçekten çok iyi bir yuzme alanına sahip olcaklar.Hayırlı olmasi dileğiyle :)

1r8q2.jpg

mailto:/t/c/1r8ru.jpg
1r8tu.jpg

mailto:/t/c/1r8ur.jpg
mailto:/t/c/1r8wz.jpg
mailto:/t/c/1r8yd.jpg
1r913.jpg

mailto:/t/c/1r93h.jpg
mailto:/t/c/1r95z.jpg

Kuru alan ağaç köküdür.
kendim kesip kalan parçalar ziyan olmasın diye akvaryumun belirli bölgelerine yerleştirdim.
Akvaryum daha yeni ilerleyen günlerde sunni bitkide alacağım . Eksiklikler ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler

Hayırlı uğurlu olsun çok güzel akvaryum ''büyüklük açısından''.Çerçeve ekletmenizde iyi olmuş gayet sağlam olmuştur:)

Çok güzel olmuş :) Bence dünyanın en şanslı kaplumbağalarından biri kendisi :) Elinize sağlık.

Kuru alan için kullandığınız kütük ne ağacından? Ben de öyle bir yer hazırlamak istiyorum ama reçinesinin ya da renginin suya salınmasından korkuyorum. Ayrıca cama tam olarak nasıl sabitlendi? Vantuzları kütüğe nasıl bir sistemle tutturdunuz?

Ayrıca sadece aklıma gelen bir tavsiye de şu belki büyük taş parçalarından mağara yaparsanız kaplumbağanız oralarda gezinmek isteyebilir. Taşları da biririne silikonla tutturursanız kayıp üstüne yıkılma tehlikesi olmaz.

Aklıma gelen diğer bir şey de belki şelale yapmak isteyebilirsiniz. Ben kendi akvaryumumda istiyorum ama yeteri kadar büyük olmadığı için yapamıyorum gereksiz yer kaplayacak.

Teşekkürler Ömür bey :) . Birkaç birşey daha ekleyince daha doğal ve güzel olur inşallah :)

Ömür boyu yetecek bir alan :)

Bu arada ablamlar da ağaç kabuğu kullanmıştı dekor için ama oldukça boyadı suyu. 1 ay kadar hep gölet suyu gibi bulanıktı. Çıkardığı anda netleşti su. Bu da aklınızda olsun 1 hafta içinde su netleşmiyorsa suyun bulanıklığı büyük ihtimal ondandır. :)

gozluklu' Alıntı:
Çok güzel olmuş :) Bence dünyanın en şanslı kaplumbağalarından biri kendisi :) Elinize sağlık.

Kuru alan için kullandığınız kütük ne ağacından? Ben de öyle bir yer hazırlamak istiyorum ama reçinesinin ya da renginin suya salınmasından korkuyorum. Ayrıca cama tam olarak nasıl sabitlendi? Vantuzları kütüğe nasıl bir sistemle tutturdunuz?

Ayrıca sadece aklıma gelen bir tavsiye de şu belki büyük taş parçalarından mağara yaparsanız kaplumbağanız oralarda gezinmek isteyebilir. Taşları da biririne silikonla tutturursanız kayıp üstüne yıkılma tehlikesi olmaz.

Aklıma gelen diğer bir şey de belki şelale yapmak isteyebilirsiniz. Ben kendi akvaryumumda istiyorum ama yeteri kadar büyük olmadığı için yapamıyorum gereksiz yer kaplayacak.

Ahmet Bey Öncelikle teşekkürler ,
Kütük ne ağacından bilmiyorum ama keserken zorlandım oldukça sert bir ağaç ve çok kuru.
Odun zaten suyun üzerinde duruyor,sağa sola su akıntısından oynamasın diye odunun sivri yerlerine ip bağlayıp o iplerin bir ucunuda vantuzla cama sabitledim. sivri olmayan odunları (Ufak olanları) matkapla delip ip geçirdim. Aynı şekilde vantuzla cama sabitledim.

Güzel ve temiz taş bulunca akvaryuma ekleyeceğim mağarayıda kendim taşı oyup mağara haline getireceğim :)
Şelale benimde aklıma geldi ama ses oluyor diye vazgeçtim.

ömür' Alıntı:
Tohlii' Alıntı:
Teşekkürler Ömür bey :) . Birkaç birşey daha ekleyince daha doğal ve güzel olur inşallah :)

inş:)akvaryum kumu hangi tür?

Silis ve inceltilmiş midye kırığı karışık.

eminemre' Alıntı:
Ömür boyu yetecek bir alan :)

Bu arada ablamlar da ağaç kabuğu kullanmıştı dekor için ama oldukça boyadı suyu. 1 ay kadar hep gölet suyu gibi bulanıktı. Çıkardığı anda netleşti su. Bu da aklınızda olsun 1 hafta içinde su netleşmiyorsa suyun bulanıklığı büyük ihtimal ondandır. :)

Suyun bulanıklığı silis kumundan :) Odunda ki boyayı sıcak suyla akıttım 1 ay sonrada aynıysa odunu çıkartırım artık :) Başka bir şey düşünürüm :)

Geri