Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Paşamın yeni yuvası

Cvp: Paşamın yeni yuvası

yeni poludaryumunuz hayırlı olsun güle güle eskitin :)

mailto:/t/c/1rbpm.jpg

Çabuk alıştılar :) Bir tanesi misafir . Sağdaki Tohli (Benim) Soldaki Tosi ( Misafirimiz) :)

nameste108' Alıntı:
yeni poludaryumunuz hayırlı olsun güle güle eskitin :)

Sağol Burak kardeşim :)

Bu arada bayağı sağlıklılar maşallah :)

Renkleri de çok güzel :) Bu arada kütük uyarım için arada bir göz atın :)

eminemre' Alıntı:
Bu arada bayağı sağlıklılar maşallah :)

Renkleri de çok güzel :) Bu arada kütük uyarım için arada bir göz atın :)

Teşekkürler Emin bey . Dikkat edeceğim muhakkak :)

Umarım suya o rengi veren kütük değildir çünkü çok güzel bir kuru alan olmuş bence.

Bir de şelale konusunda ben de düşündüğünüz olasılığı düşündüm ama suyu az bir eğimle bir yamaçtan akıtırsak daha az ses hatta tamamen sessiz olabilir.

Akvaryum şimdilik çok boş görünüyor.
Zamanla güzel bir dekorasyon yaparsınız.

Bu arada iki kaplumbağanında kabukları harika görünüyor :)

Ahmet bey ;
Su az dinlensin sizin için bir şelale denemesi yapacağım :)

Arzu hanım ;

İşten çıkınca pek zaman bulup akvaryumu dolduracak alış veriş yapamıyorum.
Cumartesi günü içini dolduracak ekipmanları alacağım :)

Güzel bir yaşam alanı olmuş, emeğinize sağlık :)

Kabuklar çok iyi bencede.Kütük gayet iyi.Bence yapay bitkiler koyarak çok daha başarılı olacak:)

Hheheh :D teşekkür ederim.

Aslında birlikte bir şeyler deneyebilsek güzel olurdu ama en azından burdan irtibat kurup fikir alışverişinde bulunarak güzel işler çıkarabiliriz. Benim tek sorunum işim dolayısı ile zamanımın kısıtlı olması. Akvaryumum küçük de olsa bir şeyler denemek istiyorum.

Bir de benim fikrim şu yönde bence akvaryumun içini fazla doldurmaya gerek yok kaplumbağa rahat rahat yüzsün :D uyuması için suyun yüzeyine yakın ama su içinde ufak bir köşe olursa yeterli olur gibi geliyor. Tabii yine de karar sizin.

Bende sadelikten yanayım :) Buradan yaptıklarımızı paylaşarak herkese fikirler veriyoruz zaten :) Bende bu yaptıklarımı birilerinden esinlendim :). İçerisinde zaten dinlenmeleri ve uyumaları için yine odunlardan artan parçalardan yer yaptım :)

paladaryumunuz çok hoş bende sadelikten yanayım fazla doldurunca görüntü karmaşası oluyor :)

suya rengi veren şey kütük değildir benim kumun bulanıklık sorununu nasıl çözdüğümü söyleyeyim ilk aldığımda şlk yıkayışımda kap kara çamur çıktı 10 kez yıkayıp sonra hemen sıcak su koyup beklettim sonra 1-2 kere daha yıkadım sonra ise internette bir çözüm yöntemi gördüm büyük pet şişelere kumu doldurup ağzına kadar değil 2 parmak boşluk kalsın sonra suya dik olarak sokun içine su dolmaya başlayacak tam dolmadan 2 parmak boşluğa geldiğinde ters çevirip akvaryuma akıtın ve kum bitince hemen sudan çıkarın şişenin sarı olduğunu göreceksiniz çünkü bu yöntemle bir nevi pislikleri süzüyor böyle yaptıktan sonra çok az bulanıklık oldu sizinkinin 4/1 i kadar 1-2 gün bekledim tam geçmedi bende suyun % 75 ini alıp temiz su koydum ve akvaryum pırıl pırıl oldu o günden itibaren hiç değiştirmedim suyunu sizde bu yöntemi uygulayın geçmezse bu arada kaplumbağaların kabuğu çok güzel siz aldığınızda böylemiydi veya sizmi güzeleştirdiniz kabuğunu sanki farklı tür gibi :)

Zaten biyolojik döngü oturmadan su tam berrak olmayabilir. 100 litre bir akvaryumun biyolojik açıdan oturması 1 ayı bulabilir. Bulanıklık herşeyden olur. Kumdan ise en fazla 1-2 gün içinde dibe çöker ve rengi rakı beyazı gibi olur. Kütüktense açık demlenmiş çay gibi olur ve süreklidir geçmez. Nitrat patlaması ise yeşilimsi olur.

Ama Mecit Bey'in ki muhtemelen yeni kurulan bir akvaryumun bulanıklığı. zaten kütüğün suyu bulandırması için en azından 24 saat geçmesi gerekir ki Mecit Bey onu ayırt eder. Genelde silis kum fazla bulanıklık yapmaz. Hiç yıkamasanız bile suyun 24 saat içinde düzelmesi gerekir. Benim kullandığım (3çeşit kullandım 8 ayda) hepsinde yıkamasam bile rengi düzeldi suyun.

Ancak bakteri kolonisi dış filtreye yerleşene kadar 1-2 hafta sabretmek gerekir. Bilimsel olarak tüm akvaristler bu sorunu yaşar ilk kurulum da ve birşeylerin yanlış olduğu anlamına gelmez. Tortu zararsızdır ve eninde sonunda dibe çöker.

Melih kardeşim ,
Öncelikle teşekkürler.
Dediğiniz yöntem ilginç doğrusu.
Aldığımda normal yeşildi.Zamanla böyle oldu rengi.Diğer kaplumbağanın da ilk gün ki halini biliyorum oda aynı şekilde idi :)

Emin bey o bulanıklık silis kumdan dolayı. Kütükleri koymadanda aynıydı.Silis kumun üzerine inceltilmiş midye kırığı koydum. 1 hafta bekleyeyim eğer düzelmezse kütüğü çıkartırım.Kütükler çok güzel durdu bence pek çıkartasımda yok ama önemli olan onların sağlığı.

Ahmet bey ,

Şelale yapımı için şimdi taşçıya gideceğim . Oyabileceğim bir taş varsa alıp üzerinde bir sisteme çalışacağım :)

Taşçı da taşlara baktım . Ufak bir taşa 20 TL para istedi sinirlendim almadım. Bir taş parçasına bu kadar para isteyen adam esnaf olamaz. Aynı taşı memlekette dere kenarlarında kırla bulurduk. Bide kendini akıllı zannedip özel taş diyor. Kendim araştırıp gezip bulacağım.

Bazı lav taşları ve benzeri volkanik taşlar pahalı olabiliyor. Gözenekleri ve kaplumbağalara uygunluğu nedeniyle ama dediğiniz gibi ben de tekirdğ'da dere kenarında bu yaz onlarca dere taşı topladım. Vaktiniz varsa istanbulda ormanlık bir alanda taş ve kütük toplayabilirsiniz.

Volkanik taş değildi bildiğimiz deniz ve dere kenarlarında olan taşlardı.Taşları kendim arayacağım.İnternette bir paylaşım gördüm onu yapmaya heves ettim eğer yapabilirsem güzel bir şey ortaya çıkacak linkte yazacağım.

Şelale

Buradaki gibi taşları üst üste silikonla yapıştırıp en üst kısımdan su akıtmaya niyetim var :) Eğer oyulabilecek güzel bir taş bulursam o dahada iyi olacak.Resimleri paylaşacağım :)

Polidaryumunuz çok güzel olmuş güle güle büyütün kapluşunuzu :) Şelale çok güzelmiş bu arada :)

Geri