Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Paşamın yeni yuvası

Cvp: Paşamın yeni yuvası

Kumdamı yoksa topraktamı yetişiyorlar ?

Bitki kumu diye satılan bir ürün var toprak kum karışımı gibi bir şey. Ama silis kumda yetiştirmeye çalışan da gördüm. Bitkili akvaryum konusunda Arzu oldukça tecrüeli burayı görürse hemen yardım eder :)

İnşallah görür :)Benim kaplumbağanın yiyeceğini sanmıyorum . Açken marul attım yemedi. Ama ne yapacağıda belli olmaz bir günleri bir günlerini tutmuyor :)

Benimkilerde marul yemiyor ama eledoaları ilk günde köküne kadar yediler. Paranıza yazık olur. Yinede siz bilirsiniz. Silis kumda bitkinin büyümesi mümkün değil bu arada.

Fotoğraflar çok güzel :)

Mecit Bey bitkili akvaryum bu hobinin çok başka bir dalı.
Kaplumbağa akvaryumunda (RES) kesinlikle bitkilere gereken ilgiyi gösteremezsiniz.
Bizim canavarlar zaten koyduğunuz anda yemeye başlıyorlar.
Sert yapraklı anubias gibi bitkileri ise yaralıyorlar.

Her bitki için farklı şartlar sağlamak gerek.
Örneğin eledoa için bitki kumu veya silis kum farketmez.
Anubias gibi türlerde rizom kısmı toprak veya kum ile temas etmemesi gereken bitkiler.

Bitkiler için tercih edilen kumlar aquality bitki toprağı, hagen bitki kumu genellikle.
Bitkileri yaşatmak için akvaryum boyutuna göre ışıklandırma, gübreleme hatta co2 takviyesi yapmalısınız.

Bence siz bitkili hobisini araştırmadan girmeyin bu işe.
Ecem'in de dediği gibi paranıza ve bitkilere yazık olur.

Ben 55 litre bitkili tankımı adam etmek için aylardır uğraşıyorum ki hala istediğim ortamı elde edemedim.

Ufak bir öneri; ek besin anlamında bir plastik kap ve ışıklandırma ile su mercimeği ve adi salyangoz yetiştiriciliği yapabilirsiniz.

Sağlıklı kapluşlar :)

Ecem hanım teşekkürler. :)

Arzu hanım,
Bu kadar teferruatlı olacağını düşünmedim. En iyisi sunni bitki almak. :)

Emin bey,
Tekirdağ'a gittim , buz ve kardan dolayı değil akvaryuma koyacak taş , Asfalttaki şeritleri bile görmek nasip olmadı :)

Dikkatimi bir şey çekti. Kaplumbağalar akvaryum dibindeki yuvarlak taşın etrafınındaki kumu eşip kendilerine yer yapmışlar :) En kısa zamanda oyulabilecek bir taş alıp mağara şeklinde oymam lazım :)

Hindistan cevizinden mağaralar var onlardan da alabilirsiniz :)

Yeni akvaryumunuz hayırlı olsun çoook büyük bi akvaryum maşallah kapluşlarınız çok şanslı :) Ben akvaryumda sadeliği pek sevmiyorum açıkcası fırsatınız olup alışverişinizi tamamladığınızda çok daha güzel olcagna inanıyorum :) Zevkinize göre yapay bitki alabilirsiniz. Akvaryumunuz çook büyük dekorasyon biraz pahalı olabilirr :))

Teşekkürler mısra. Sadeliği daha çok seviyorum bu yüzden onların doğal ortamına yakın bir akvaryum yapmak istiyorum.Bir kaç güne sunni bitkide ekleyeceğim resimleride paylaşacağım :)

Harika bir akvaryum tebrikler. Ben de canlı bitki yetiştirme işine girdim ama PATRICK gerçekten bir obur. Şu ekşi bitkiyi bulursan bana da söyle, diğerlerini boşuna emek harcarsın ben hayatımda bu kadar meraklı bir hayvan görmedim :)

Teşekkürler :)
Zaten vazgeçtim canlı bitkiden :) Sunilerinden bile şüphem var parçalarlarmı diye :)

Arkadaşlar merhaba ,
Sunni bitkiler ve kaplumbağama yeni yem - vitamin aldım .
Ve resimleri :)

mailto:/t/m/1xxy4.jpg
Bu yemleri ve vitaminleri nasıl bir programla vermeliyim ?Kaplumbağam 6 cm kabuk boyunda.

mailto:/t/m/1xy0x.jpg
1xy4z.jpg

mailto:/t/m/1xy80.jpg
mailto:/t/m/1xybq.jpg

Video'da yükleyeceğim.

Herşey harika fakat Biyo Tortucal kabuk sertleştiricidir. O nedenle kullanmanızı önermiyorum. Bildiğiniz üzere kabuk sertleştiriciler fazlasıyla zararlı.
Biyo tortvit ile değiştirme imkanınız varsa değiştirin derim.

Görüntü gittikçe güzelleşiyor tebrikler :)

Maşallah Mecit Bey, çok güzel olmuş herşey. Sağlıkla büyütürsünüz inşallah.

Raffy P ve Reptomini birgün onu birgün diğerini verebilirsiniz. Haftada 2-3 kez Raffy I ve yine 2 kez Carnivoru verebilirsiniz.

Maşallah ne güzel bir akvaryum bu böyle
yemleride çeşit çeşit kendileride baya büyük ve güzelmiş
çok iyi bakıldığı kesin..
tebrik ediyorum sizi..

Ecem Hanım,
Teşekkürler :) Dediğiniz ürünü hemen çöpe atıyorum uyarınız için sağ olun :)

Emin Bey,
Teşekkürler :) Raffy p ve reptomin birgün biri birgün birinden kullanıyorum. Sera reptili haftada 2 adet , Raffy I ise haftada 3 adet olarak kullanırım çok teşekkürler.
Vitaminleri Haftada 2 defa bir gün sera reptilin bir günde deep reptivit fix veririm . Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim çok teşekkürler :)

Emre kardeşim,
Çok Teşekkürler . Allah daha iyisini sana nasip etsin kardeşim benim sağ ol :)

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vCQoAm5sQV4&feature=youtu.be[/video]

Buda video :)

Suda da sürekli bir azalma var günde tahminimce 10 Lt su azalıyor bu miktar çok değilmi ?

kaplmbağanızın kabuğu çok ilginç kaplan gibi hayran kaldım

Geri