Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Paşamın yeni yuvası

Cvp: Paşamın yeni yuvası

Teşekkürler Merve . Daha iyileri sizin olur inşallah. Oradaki gibi profesyonel bir şelale yapamasam da ona benzer akvaryuma yakışacak bir şey yapmaya çalışacağım :)

Şelaleyi yaptım. Doğal gözüksün diye odunu oyarak yaptım . Videosunu paylaşacağım.

[video=dailymotion]http://www.dailymotion.com/video/xnn2z6_kaplumbayam_animals[/video]

Çok şık ve doğal olmuş.Odun parçalarını vernikleyip koysaydın keşke suya salınımı azalır suyu çekmesi azalır ve daha uzun ömürlü olurdu.Ahşap malzemesi üzerindeki kuru verniğin kaplumbağalara zararı olurmu?onu bilmiyorum.

Teşekkürler.

Aklıma yat verniği sürmek geldi ama zararı olur diye vazgeçtim.Suyun rengi hafif kırmızımsı oldu ama doğal ortamlarındada zaten berrak bir suda durmuyorlar.Eğer zararı yoksa yat verniğide sürerim.

Tohlii' Alıntı:
Teşekkürler.

Aklıma yat verniği sürmek geldi ama zararı olur diye vazgeçtim.Suyun rengi hafif kırmızımsı oldu ama doğal ortamlarındada zaten berrak bir suda durmuyorlar.Eğer zararı yoksa yat verniğide sürerim.

Çeşitli ahşap vernikleri var ben genelde sprey şeklinde olanları kullanıyorum.Her girintiye çıkıntıya rahatlıkla süzülüyor ve kuruması bir kaç dakika sürüyor.Tabi hala kapluşa zararlı olup olmadığını bilmiyoruz:)

Kimyasal ve yanıcı bir madde.Ben zararsız olduğunu düşünmüyorum.Hiç bir gıda sektöründe ambalajlama ve depolama olarak göremedim ahşapa verniği . Belkide yanılıyorumdur. Sürülse çok hoş ve güzel durur.Ama zararsız olduğuna emin olmadan sürmem .

Vernikte çeşitli kimyasallar var ben kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Eğer kristal berraklığında su değil de hafif bir bulanık gölet suyu istiyorsanız ahşabı o şekilde kullanabilirsiniz. Çıplak ahşap mutlaka suyu renk salar üstünden aylar geçse de.

Mango kökü kullanan arkadaşlar da bu durumu yaşıyor, malesef ahşabın özelliği bu. Ama dediğim gibibu bulanıklık suyun kirli olduğu anlamına gelmez, hatta kaplumbağa için stresi azaltan bir faktördür.

Bulanıklık gitti su hafif kırmızımsı bence çok hoş duruyor daha doğal . Kaplumbağalara zararı yoksa suyun böyle olmasında bence bir sakınca yok.

Yeni fotoğraf ve videolar bekliyoruz :)

Şimdi çeker yüklerim Emin bey :)

mailto:/t/f/1sp31.jpg
mailto:/t/f/1sp4w.jpg

Haberleri de takip ediyor paşam :)

1sp66.jpg

mailto:/t/f/1sp6z.jpg
mailto:/t/f/1sp7m.jpg
mailto:/t/f/1sp8u.jpg
mailto:/t/f/1sp9w.jpg

Süper vallah, bir kaç dekorasyon ürünüyle güzel bir akvaryum olacaktır. Sanıyorum hafta sonu halletçeksiniz :)

Son 2 fotoğrafta gözüne nasıl kestirip, parmağınıza saldırdığı apaçık ortada :)

Bu hafta sonu Tekirdağ'a gideceğim. Oralarda da bir kaç taş ve çeşitli süslemeler bakacağım. İstanbul'da bunaldım . Biraz hava değişikliği iyi gelir hemde taş çakıl türü şeyler bakmış olurum :)

Son fotoğraf muhteşem ya çok güzel yakalamışsınız. Jaws gibi kerata :D

Bol yemek yemeye alıştılar . Normal düzene koyunca sürekli aç gibi davranıyorlar :) Şikayetçi de değilim doğrusu :)

Kaç litre su alıyor akvaryum? Feci büyük birşey :D

Benim memlekettekilere selam söyleyin :) Yapay bitki de öneririm, fırsatınız olduğunda :)

Derya hanım ,
Akvaryum 200 Litrelik. ama kuru alan düşünüldüğünde 170-180 litre su var tahminimce.

Emin bey,
Aleyküm selam baş üstüne :) .Tekirdağ'a daha öncede gitmiştim güzel yer çok sis vardı dolaşamadım pek.Bu sefer bakacağım ilginç bir şeyleri bulma ümidindeyim. Birde su içinde canlı bitki yetiştiremezmiyim kaplumbağalara zarar vermeyecek ?

Bitkiler vermez de kaplumbağa bitkiye verebilir :) Bu forumda 2-3 kişi bitkilerinin yenmesini hüsran ile seyrettiler :) Ekşi yapraklı bir bitki vardı bir tek onu yememeişlerdi :)

Geri