Cvp: sağ bacakta şişme
Geçmiş olsun Aytekin, evet hayvanda şişlik ödem gibi duruyor. Fakültedeki hekimler yardımcı olur. İdil i dinle derim. Önerdiği kişiye git.
Isıtma lambaları benim büyük kuru alanda da iki tane birde bunların üzerinde genel ısı artıran seramik ısıtıcı var. Kuru alanda dekor dallar ve sarmaşıklar olmasa lamba sayısı artar. Isıtma lambası sayısı kuru alan büyüklüğü ile alakalı Aytekin. Senin dediğini yapsak daha çok ısı veren lamba uzak yerleri uygun ısıya getirirken tam altını aşırı sıcak yapar. Mantık aynı ısıyı dağıtmak olunca farklı alanları birkaç lamba ile ısıtmak gerekiyor.
Ali Sarp, yeni kuru alanın her yerini lamba ile ısıtma. Suya girmeden kuru alanın bir tarafında daha serin kalıp lamba altına geçmek isterse diye bir tarafa lamba koymaki ısı 29-30 gibi kalsın. Bende böyle bir bölge var.
Benim elektrik faturası kışın 240 tl gibi geliyor Aytekin, trafoyu benim daireye bağlatacağım
Ama lambalar çokta etki etmiyor, su ısıtıcıları esas etkiyi yapıyor. Fatura yazın 100 tl gibi oluyor. Bende toplam 9-10 lamba yanıyor sonuçta. Dün arkadaşlar geldi, akvaryumların arkasındaki zamanlayıcı ve kabloları görünce koptular
Her lamba ve hava motoru zamanlayıcılara bağlı.
Kuru alanı kapalı yapmamalı bence hayvan kapalı ortamda kalmasın.