Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sanirim geç kaldim

SfBayyurt

Taç 5 Üye
Dişardan eve döndügümde küçük res'imde bir tuhaflik oldugunu sezdim
Suyun üstünde halsiz duruyrdu
Dikkat kesilmiştim daha önce gözlemlemiştim ama bi mana getirmemiştim
Kuru alana çiktigi oluyrdu ama kabuk degiştirdigini görünce na yordum
Yemek yerken zorlaniyordu ama küçük oldugu için diye düşündüm
Elime aldigimda kollari bacaklari halsiz çekemiyor kendisini
Başi kuru alana koyunca öne düşüyor biraz durup suya giriyor tekrar
Suda öyle gözü açık duruyr kaparken de zor kapatiyor
Ve işin kötüsü ben gece yola gidecegim 6 saatlik yolculuga nasil götürebilirim kapluşumu??
Düşündüm burdan sorayim dedim
Yem yemedi bugün görmüyor bile
Hali hal değil
Belirtilere dikkat ettim ama geç kaldim diye çok üzülüyrum
Aslinda belirgin de degildi belirtiler
Çok üzgünüm sanirim ölecek kapluşum

Cvp: Sanirim geç kaldim :(((((

Agiz kenarlarina vitamin sürdüm
Suda ordan oraya sürüklenircesine dolaniyor suyun etkisiyle
Biraz canlandi gibi ama ben gidecegim hayvani daha kötü yapmaktan korkuyorum
Yolda iyice kötü olursa ne yaparim
Tavsiyesi olanlar lütfen yardim

Belirtiler enfeksiyon gibi duruyor. Açıkçası tamda ilgi ve dikkat edilmesi gereken zamanda yolculuk durumu işleri daha da kötüleştirebilir. Gözler için gantagut damla alıp günde 2 şer damla, 3 gün boyunca uygulayıver. Yalnız 5 dakika kuru alanda beklemesi gerekir damlattıktan sonra. Gideceğin yerde akvaryum var mı yoksa sürekli kapta mı bakacaksın? Açıkçası bırakacak biri varsa, yolculuğa çıkmaması daha iyi olur. Dönüşüne kadar veterine getirme imkanın olmasa bile döndüğünde mutlaka veterinere getirip göstermelisin. Önereceği antibiyotik tedavisi uygulanması gerekir. Açıkçası hayvanın yavru olması nedeniyle atlatabilme şansı düşük. İnşallah atlatabilirsiniz. Geçmiş olsun

Bu arada getirmek zorunda kalırsan bile, ısıtıcı ampulü yanına al gittiğin yerde kullanırsın.

Biletler bayraam sebebiyle dolu deiştiremem de
Eşim evde ama o da günde 1 kez sürebilir antibiyotii agiz çevresine o da zaten
Dokunmuşlugu bile yoktur kaplumbagalara ama eger iyi gelecekse ben rica ederim
İyi görünmüyr malesef kapluş ve kendimi çok suçluyorum
Ama belirtiler anlaşilacak gibi degildi ben çok titredim üstlerine üçünün de
Kuru alanda durmak istemiyor biraz durup suya iniyor
Nefes almak için bynunu uzatmasi dişinda hareket etmiyor sayilir
Savruluyor ordan oraya

Bugün akşam el yardimiyla yemi koklattim zorla agzina almaya çalişti ama yiyemedi
Yola gidecekken şans işte olanlar çok üzücü

Eşimden rica ettim agiz kenarlarina sürecek antibiytik
Alfoxil vermişti önceki sefer çizgili kapluşuma veteriner
Buna da ona uyguLar artik mecburen
Vitamin de sürer tarif ederim
Yapacak başka bişey yok sanirim
YEM yemiyor belki ben gelene kadar toparlar
Belki de gelene kadar iyileşmeyecek nedense çok umutsuzum :(

Kendinizi suçlamanız boşa olur ki ne kadar ilgi ve çaba sarfettiğiniz aşikar.

Biraz detaya inelim, ekipmanlarının durumu nedir ? Isıtıcı, filtre, kuru alan ısıtıcı lamba, uvb lamba ( veya devit 3 ) bunlar mevcut mu ? Su ısısı 26-28, kuru alan ısısı 32-33 civarında olduğunu eminiz demi ? Şu saatten itibaren su sıcaklığı 28 derecenin altında olmamalı.

Yolculukta bu durumda hayvan perişan olacaktır. Bana kalırsa eşinize emanet etmeniz en iyisi olacaktır. Yarın gantagut damla alıp gözlere uygulamasını yapmalı. Şimdilik hafta da 2 kez vitamin desteği sağlanmalı.

Yemin hiç bir türünü yemek isteyip te halsizlik vb. sebeplerden yiyemiyorsa, bir kaşık içerisinde akvaryum suyu dahilinde ezip agız kenarlarından verebilirsin, vitamin gibi.

Şu başlıkta enfeksiyon bölümünde ki hangi belirtileri gösteriyor ? mailto:/forum/Konu-kaplumbaga-hastaliklari-hakkinda-bilgiler-tamamina-yakini-kapsar.html

Açikçasi belirti pek göstermedi
Son bi kaç gündür kuru alana çikiyordu normalde hiç çikmazdi ondan dikkat ettim
Hareketlerde uyuşukluk gibi bişeyler vardi ama su oranini artirdigim için kendini su akişina birakiyor sanmiştim
Yem falan yiyordu bugün bi anda kötüleşti
Akvaryum küçük geçici oldugu için ama isitici 29 derecede, isitma lambasi hep açik son bi kaç gündür zaten
Filtre de var
Çizgiliyle ayni akvaryumda oldugu için dereceyi yükseltmiyrum fazla

Bu arada çizgili de sik kuru alana gidip geri iniyordu bu akşam, ona vitamin emdirdigim yem verdim bi kaç tane direnç kazansin diye

Alt kabukta kesinlikle pembelik yok sürekli bakiyorum anlamadim ki nasil olur böle bişey

gerekli önlemleri almışsın. antibiyotiği günde bir defa vitamin 2 günde 1 olsun. biri sabah veriliyorsa diğeri 12 saat sonra verilsin. yem yiyebiliyorsa yeme damlatıp; yemiyorsa ağız çevresine sürülerek verilsin. eğer hayvan ölürse tembih et hayvanı hemen çıkarsın akvaryumdan ve suya bakteri oluşumuna karşı metilen mavisi damlatsın açık mavi uygun daha koyu olmasın iki damla yeterli olur sanırım. suyu yenileme konusunda bilgisi yok ise çizgiliyi üşütebilir. öldüğüne kanaat getirirse hayvanı sudan aldıktan sonra bir karton üstüne koysun. sertleşme olursa öldüğü netleşmiş olur. geçmiş olsun.

RE: Sanirim geç kaldim :(((((

O suda kalmasın. Hayvanın enerjisi bitmiş. Oradan oraya savruluyorsa bu şekilde kesin boğulur. Sırtını biraz geçecek bir auda dursun. Böylece başını uzatıp nefes alabilir. Ama durumu çok çok ağır.

Ancak kap çok soğuk olmasın. Kalorifer gecede yanıyorsa hemen yanına koyun. Arada perde vs olmasın. Kabın üzerinede havlu koyun ve suya düşmeyecek şekilde yerleştirin. Bir tarafta oksijen girecek açıklık olsun.

Göze damla damlatmayın. Göz enfeksiyonu kesinliği yok. Eğer akciğer enfeksiyonu ise gözün tepkileri yada tepkisizliği şimdilik bundandır diyelim. Ancak bir günde hayvan bu hale gelemez. Acaba hayvanda kalıtımsal başka bir sorunmu vardı diye düşünüyorum.

Diğer hayvanlarda yem yeme durumunda sorun yoksa eski sitem devam etsinler. Ancak hayvan üşüttü dersek buna ne sebep olmuş olabilir diyede değerlendirmek gerekecek. Ayrıca hayvanların bulunduğu odada sigara içiliyor mu?

Hemen okuyun diye hızlıca parça parça yazıyorum. Antibiyotiğe akciğer enfeksiyonu diye devam edin ve hayvanın durumunu sık sık sorun. Gelir gelmez hayvan sağ ise veterinere gidin. Umarım sadece geçmiş olsun deriz. Ama ben suda bu kadar dirayetsiz hayvanın sabahı çıkarmasını zor görüyorum. Felaket haberciliği yapmak istemiyorum ama aşırı kötüye gitmiş. Umarım bizi şaşırtır.

Hayvan suda duruyor durmak istiyor daha doğrusu
Sık sık kuru alana koydum dün akşam ama biraz durup suya indi
Suda ters dönünce hemen düzeltiyor kendisini bi kere farkettim
Çok efor sarfetmiyor ama nefes alacagi zaman başini çıkarıp geri sokabiliyor
Kuru alanda da başı öne düşüyo saniyorum ama sonra kaldırıyor bakınıyor tekrar yatıyor
Halsizlik var bi de bakıyor görmüyor gibi
Hayırlısı inşallah düzelir :(

Dediğim yapılmazsa boğulma riski var. Her an kendini bırakabilir. Ters dönme akciğer enfeksiyonunda son evre. Her zaman kendini döndürecek mecali olmayabilir. Hayvanın acil veterinere gitmesi gerekiyor.

Bilmiyorum eşinizin getirme imkani varmı diye ama dönüşünüzde mutlaka veterinere getirilmesi gerek hayvanin.

Emre bey veterinerlikte yazmış oldukları ilacı başladık
Alfoxil forde
Eşim sabah ilacı sürüp kuru alana koyup işe gitmiş bu gece nöbetçi ama bi 5-10 dakikalığına gidecek eve ayarlayabilirse

Zaten su çok sığ, buharlaşma hızı da yüksek ev sicak diye sanırım..
İnşallah toparlar ama bilemiyorm :(

Bildiğim kadarı ile bu toz halde bulunuyor ve su karışımı ile kullanılıyor. En azından ben o halini görmüştüm. Eğer öyle ise ne kadar su ile karıştırılıp kullanıyor ki ? tedavi süreci boyunca ve kullanımı hakkında bize de bilgi verirseniz takip edebiliriz. Tekrardan geçmiş olsun.

Evet su toz karışım üzerinde tarif edildiği gibi karıştırıp günde iki kez ağız kenarlarına sürün demişti fakültede veteriner..
Kapluş bugün bi tane yem yemiş çok şükür ki..
Havalar birden soğudu ankarada , sağolsun belediye bi gün sokakta altyapı çalışması için elektrikleri kesmişti o gün elektrik bayağı bi kesildi bence üşüttü kapluşum :(
İnşallah iyileşir hayırlısı

Hem isitici hem kuru alan isi kaybi, dediginiz gbi bu elektrik mevzusundan olabilir. Yem yemesi olumlu bir gelisme hadi hayirlisi

Eve sabah döndügümde kapluş ters dönmüş duruyrdu
Malesef ki veterinere dahi götürmeye vakit lmadi
Yem yedi dedim enerjisi geldi biraz heralde dedim,, eşim suyun çok yüksek olmadigini hareket ettigini söyleyince ayri kaba almaktan vazgeçmiştim
Keşke Emre beyi dinleyip yine de alsaydik, isisi yüksek olsun diye düşündüm..
Sabah erken saatte aldim sudan
Akşam da ayaginin biri ve başi biraz sertleşince gömdüm

İnşallah aci çekmemiştir ve inşallah canli gömmemişimdir
Sürekli kendimi suçluyorum çok üzgünüm :(((((

ters dönme durumlarında hayvan küçükse kurtulma olayı olmuyor. dolayısıyla evde olsaydın da sonuç belki birkaç gün uzayacaktı fakat değişmeyecekti. başın sağolsun. hayvan sertleşmişse ölmüş demektir.

Yetişkinliğe erişmemiş kaplumbağalarda bu hastalıktan kurtulma şansı daha düşük oluyor. Başınız sağolsun.

Teşekkür ederim arkadaşlar verdiğiniz emekler için de ayrica sağolun

Bu mevsim nasil bişeyse hep hastalik oldu
Kapluşum öldü kuşum hastalandi
Şimdi diğer kapluşlar da hasta
Neyse ki daha ilerlememiş başladim antibiyotiğe
Giderken minik kapluşun kabukta hiç pembelik yoktu gelince bi baktim kirmiziya yakin pembe

Büyük kaplumbağalara antibiyotii nasil vereyim arkadaşlar?
Veterinerlikte günde iki kez ağiz kenarlarina sürün demişti asistan
Bunlar yem yiyorlar, acaba günde 1 kez mi iki kez mi yeme damlatıp vereyim??

Geri