Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Isıtıcı 28 derecede ama suyu 28 yapıyor mu acaba ? Derece ile varmıydı akvaryumda ?. Açıkçası ilk vaka sonrası bunlarda da bu hastalıklar biraz tedirgin etti beni. Filtrenin yetersiz olması sebebiyle ortamda oluşacak kir çoğunlukla gözde sorunlar teşkil ederdi ama enfeksiyonluk durumlarda su ve kuru alan ısıları ana etken olabiliyor. Eklediğiniz suyu da soğuk değilde ılık ekleme yapmanız daha iyi olur. İnşallah bir an önce sağlıklarına kavuşurlar.
Aslinda dereceyle ölçüyorum 28 derece su
Ekleme yaparken de sicaga yakin ilik su ekliyorum asla soguk olmuyor su
Kuru alani kaldiriyorum evde yokken ya da akşamlari çünkü akvaryum küçük gezinecek yer fazla olsun diye
Bi kaya var onu koyup kaldiriyorum işigi kapayip
İnşallah iyi olurlar iştahlari iyi bayagi maşallah
Bence sorun kuru alan değişiklikleri olmuş. Kaya konulunca lamba kapalı kaldığı oluyor mu? Her şey düzgün olsada ihtiyaç duyacakları zamanlar olmuş ve kuru alana çıkamamışlardır. Hayvan vücut ısısını yükseltmek istediğinde uygun şartları bulamamıştır.
Res kaplumbaganin her iki göz kapagi şişmiş
Akciger enfeksiyonundan mı yoksa gözde de mi sıkıntı var anlayamadim
Kuru alan evdeyken koyuyorum demiştim evde yokken kayayı tümden kaldırıyorum
Bugün veterinere gitmiştim sordum 15 güne kadar süre uzatılabilir kaplumbagalar metabolizması hızlı hayvanlardır dedi
İç hastalıklarından bi hekim sürekli ona gidiyorum zaten
2 gün daha kullanırım ilacı ama reste iyileşmeyi yavaş görüyorum kabuk altındaki pembelik de duruyor hala
Bilemiyorum ne yapsam gözü de korkuttu beni
Bu arada kaya yüzeyinde ısı düşük oluyor sanirim çünkü lambanin ayari bozuldu
İki tane lamba var ikisini de kullanmayi düşünüyorum dereceyi artirmak adina
semiha bende hayvanları dörtleyince geniş yüzeye çıktıkları için ısıtıcı lambayı ikiledim. o işi sıkı tut. su içinde bir süre damacana su kullan derim. akvaryum içi bir pislik olabilir akvaryumun içini komple bir temizle ve zerzavatları baştan aşağı yıka. bir de metilen mavisi al. hayvanda göz damlası kullanıyordun değil mi ?
Hayir göz damlasi kullanmadim akciğer enfeksiyonuna bağlidir diye
Filtre var evet ama degiştir beni dercesine adi,, yeni akvaryumu bekliyorum
Zaten akvaryumu komple temizlemiştim öteki yavru öldüğünde
Yine temizlerim
Metilen maviyi nasil kullanayim?
akvaryum küçük sanırım iki damla yeterli olur. bunu ya değişim sonrası ya da kir koku zamanı değişecek zaman bulamadığında damlat. özellikle göz kulak enfeksiyonlarında su mutlaka temiz olmalı. haftada iki gün damlatabilirsin. sakinleştirici, uyuşturucu etkisi vardır fazlası iyi olmaz.
Akvaryumcuya sadece mavi etilen demem yeterli sanirim degil mi?
Ya akvaryum da küçük geliyr garibanlara işte lamba ayari dahi zor oluyor
Adam gibi bi akvaryum kurunca derin bi oh çekerim inşallah
İki güne bir filtre yikiyorum bilmem ne küçük akvaryumun işi çok çikiyor
Kuru alana çıkma sıklığı resin azaldı hiç çıkmıyor çizgili biraz fazla çıkıyor diş kabugu yenilendiği için olabilir mi
Rahat bi nefes aldim iyi oldular heralde maşallah
Başka sorun yoksa, kuru alan ısısı uygun değerde ise ve kuru alanda normal duruyorsa her ikisi içinde kullanım süreleri değişebilir. Bu anlamda sorun olmaz Semiha.
Kapluşlarin ilaç tedavisini kestim arkadaşlar res kuru alana hiç çikmiyor ama çizgili sik çikip iniyor suyun sicakligi yüksek geliyor olabilir mi sizce ?
İştahlari iyi başka belirti de göremedim henüz
Resin alt kabuktaki pembelik daha geçmedi normal mi?
Bi de gözünü kapayinca baloncuk gibi oluyor sanirim sikinti var gentaguttu degilmi ilaç alip süreyim?