Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sanirim geç kaldim

Cvp: Sanirim geç kaldim :(((((

Erkenden görüp tedaviye başlamanız iyi olmuş, ilerleyen dönemlerde fark edilse bile kurtarılamayabiliyor.

Veteriner ne dediyse, nasıl bir uygulama önerdi ise o şekilde devam edin. Kaplumbağalar hakkında fark etmişsinizdir zaten bilgili olup olmadıklarını. Bilgili olmayanlarda biz bilgili veteriner öneririz veya da tedavi yöntemi.

Da ekipman ve ortam düzenli ise acaba neden diğerleri de yakalandı ki hastalığa ? Tamam zaman olarak soğuklar başladı ve hastalık riski yaza göre daha fazla ama su ısısı, kuru alan ısıları ve akvaryumun bulunduğu ortam çok soğuk bir yerde değilse hepsinin yakalanması ilginç açıkçası. Bir kontrol etmekte fayda var ortam ve diğer durumları

kaplumbağalar 10 cm ve üstü ise yeme bir damla yeter. bu ilaç sıvı mıydı toz muydu. kapsülünü biliyorum. veterinere genta 40 mg ampule göre hafiflik derecesini sormanda fayda var daha güçlü ise diğerini kullanabilir miyim diye sor. prospektüsünde çocuklar için dozaj ayarı var mı bir kontrol et. hatırladığım kadarıyla güçlü bir ilaçtı.

şansımıza bu sene kış ağır geçecek gibi. bu sebeple her arkadaşın biraz daha özen göstermesinde fayda olacak.

İlaç toz halde , evde suyla kariştiriliyor
Açikçasi ben de ölen kapluştan bulaştigini düşündüm
Isıtıcılari 29 derecede ayarli kuru alan lambasi da çok yakindan yaniyor

Ben yemlerin hepsine döküyorum ayri bi yerde emmesini bekliyorum öyle veriyorum yemleri
Bayagi fazla veriyorum aslinda
Kuşum da hastalandi ona da ilaç kullaniyorum haftaiçi tekrar gidicem veterinerlige kontrole
Gittigimde sorarim ayni asistana ilaci
Agir mi onu bi ögreneyim

fazla verme bu sefer iyileştireyim derken hayvan zehirlenmesin.

Ölen kaplumbagam için suçluluk duyuyorum çünkü belki bi de boğularak ölmesine sebep oldum
Ya da öldü sonradan ters döndü suyun hareketiyle bilemiyorum
Burun delikleri siyahtı biraz inceledim
Derisi beyazlamaya başlamişti boyun çevresinde
Zaten akşama kadar bekledim kokmaya başlayinca ve de çürür gibi olunca gömdüm
Ölmüştür herhalde
Canli gömmekten korkuyorum
Ayri bi kaba aldirsaydim keşke
Hayirlisi:(

Bogulmazdi kesin olarak

Cvp: RE: Sanirim geç kaldim :(((((

AEK' Alıntı:
Dediğim yapılmazsa boğulma riski var. Her an kendini bırakabilir. Ters dönme akciğer enfeksiyonunda son evre. Her zaman kendini döndürecek mecali olmayabilir. Hayvanın acil veterinere gitmesi gerekiyor.

Bence de bir veterinere acilen gitmesi gerekli gitmeden önce göz önünde bulundurun.

RE: Sanirim geç kaldim :(((((

Suyun 29 derece ve kuru alanın sıcak. Veterinere götürmüşsün. Hayvanı Hasta olup bunları yapmayan birçok kişi var. Hayvanda ufak bir düzelme yada hareketlilik ile senin tekrar ters dönmeyeceğini yada toparlayacağını düşünmene sebep oldu. Suçluluk duymana fazla gerek yok. Belki hayvan ölüm aşamasına gelip ters dönmüştür. Yamuk yüzmede dahi çabuk veterinere gidin derken bu hayvan ters dönme ile son evredeydi zaten. Hatta tedavide dozun fazla olmasından çok tedavi edilecek hali kalmadığını düşünüyorum. Hayvan koktuysa ve kaskatı olduysa ölmüştür.
Öyle yada böyle herkes için uyarı, ters dönme yaşayan hayvan için tedavi bitmeden yada eğri yüzme dahi geçmeden derin akvaryuma koymayın.

Neden hasta olduğu konusunda ısı düşüşünde hemen kaloriferler yanmadıysa evdeki hava ısısı fazla düşmüştür. Su ve kuru alan sıcak olsa dahi du yüzeyinde soğuk hava soluyan hayvan akciğerleri üşütebilir. Yada gene soğuk evde birde havalansın diye cam açıldıysa iyice soğuyan oda havası buna sebep olabilir. Kış girişinin en riskli durumu bu.

Kalan hayvan sayısı biren fazla sanırım. Hepsi hasta ise aynı yerde tedavi edilebilir. Ama biri hasta diğeri sağlamsa ayrı ortam ve ısı uygulanmalı. Hasta olmayan hayvan için suyu 26 yapmalıki su ile soluduğu hava çok farklı olmasın. Veterinere durumu anlatıp dozajdan emin olmasını isteyin.

Veterinerden önce bi eşime sorayim dedim(kendisi hekimdir)
Alfoxil gentaya göre daha hafifmiş
Şimdilik devam ediyorum gittiğimde sorarim veterinere de

Emre bey ben hayvanin ayri bi kaba alinmasini isteseydim hastaliktan ölürdü boğularak değil en azindan
Siz al dediniz almadim bu yüzden çok kızıyorum kendime
Ben gelene kadar ters dönme olmamişti geleceğim gün de düz bulurum sandim malesef dönmüştü hatta ölüydü:(
2 kapluş var suda ikisi de hasta
Yan yüzme hiç gözlemlemedim farkında olmadan hasta oldular çok canim sıkılıyor

Veterinerden önce su ısısını 29-30 derece yapın. Kuru alan 33 derece altına inmesin. Yem yemiyorlarsa ağızlarına vitamin damlatın. Eğer ağızlarını açmazlarsa hayvanı 5-10 sn elinize alıp başını yukarıda olacak şekilde tutun ve vitaminden 4-5 damla damlatın. Başını içeri çeksede burnundan nefes alamayacağı için ağız kenarından sızar. Püskürtürse korkmayın. En azından güçsüzse ve besinsizse takviye olur.

Hafif yan yüzme varsa sorun yok, ancak yan yüzme çok bariz bir yatma ise ters dönme durumuna karşı hazırlıklı olmak gerekir. Suda çok akıntı olmasın. Varsa su yüzeyine uzanan yapay bitki bulundurun.

Ufaklıklara geçmiş olsun.

Kaybettiğiniz içinde başınız sağ olsun.

Şimdi bunlar için biraz uğraş vermeniz gerekecek.

yan yüzme her kaplumbağada görülmüyor. başka ne çeşit belirti var.

Res'de belirtiler kabuk alti pembeleşme, kuru alani fazla kullanma
Çizgilide ise sadece kuru alani fazla kullanma
Ama bugün kadar kullanmadilar önceki gün akşam çok çiktilar şimdi iyi bi anormallik yok
İştahlari iyi vitamin cumartesi verdim yemlerine damlatarak
Antibiyotiği de zaten yeme bulayip veriyorum 4er tane günde bi kez
İyi olurlar inşallah yeni akvaryuma da geçemedim inşallah kismet olur onda yaşamalari
Minik kapluşa nasip olmadi çok üzgünüm
Bu garipler 2 sene fanusta yaşadilar hiç bi sikinti olmadi ama ben ekipmanla bakmayi beceremedim
Bu yüzden suçluyorum kendimi

Res de bi de hapşurma olduğunu düşündüğüm sesler var belirti olarak

emre 29-30 derece su ısısı demiş ama hayvan kuru alana çok çıkıyorsa 28 dereceye sabitlemen yerinde olur. en azından çıkma esnasında oda ısısından etkilenmeleri az olur. kuru alan 33 demiş o uygun. antibiyotik günde bir damla yeterli. yemi günde iki öğün yapıp günlük kafa hacmi +1 yap enerjileri ve dirençleri artsın. perşembe ve cumartesi iki gün antibiyotikten uzak saatte vitamin ver öbür hafta tek yaparsın. bu da tek yeme tek damla olacak.

Tamamdir cem bey takildiğimda yine buradan sorarim çok sağolun

Akşami kuru alanda geçirdiler
Res olanın gözü şiş gibi geldi bana sanirim enfeksiyondan :(
Ölen kaplumbaganin da gözü şişmişti
Bu sag gözünü yavaş açip kapiyor uyudugu için mi acaba
Endişeliyim

göz kapalıyken şiş gibi gözükebilir. ama zoru varsa gentamisin, gentagut vb. göz damlası alıp sabah akşam ikişer damla damlat. pislik varsa gider en azından.

Enfeksiyon ise yani şişse Cem in bahsettiği tedaviyi uygulamalı. Damladan sonra ısıtma lambası altında 10 dk kuru bir alanda dursun.

Tabi göz enfeksiyonuna sebep olacak filtre eksikliği yada yetersizliği incelenip giderilmeli. Bir sebepte tabanda bulunan çakıl taşlarının arasında barındırdığı yem ve dışkı artıklarının oluşturduğu olumsuz bakterilerdir. Tabanda Ya ince silis kum yada boş olmalı. Aksi halde tedavi işe yaramaz yada tekrar nükseder. Hatta kulak iltihabı gibi başka hastalıklarada sebep olur.

Tam anlayamiyorum gözdeki durumu
Kuru alanda çok durunca gözü kapalyken şiş gibi hissediyorum ama olmaya da bilir tabi
Giderek kötüye gidiyor sanirim res arkaarkaya hapşurdu bu akşam
Akvaryum gereken nitelige sahip degil heralde
Taşinma durumundan sonra alayim diyordum ksmet inşallah iyileşir
Antibiyotik tedavisini 10 güne tamamlayip öyle bakacam duruma

Dipte kum veya çakil taşi yok
Filtre küçük geliyor sık sık yıkamak durumunda kaliyorum

Hapşırma akciğer enfeksiyonu belirtisi. Ekipmanlarda ne sorun varki. Isı değerleri belirttiğimiz gibi değil mi? Veteriner ziyaretide gerekir.

Yani akvaryum küçükiçime sinmiyor
Ayrica filtrenin de kalitesiz oldugu kanaatindeyim ucuz bişeydi meger çin mali uyduruk bi filtreymiş akvaryumu yenileyip adam gibi bişey almayi planliyorum
Isıtıcı 28 derecede kuru alan lambasini evde oldugum sürece açik birakiyorum
Suyu sık sık ekleme yaparak tazeliyorum
Hepten degiştirmiyorum zaten hastalar iyice üşütmeyim banyoda zavallilari diye
Böyle işte durum

Yarin sabah veterinere gidip durumu anlaticam ayrica

semiha zamanlayıcı alırsan ışıkla uğraşma derdin olmaz. 10-12 saat ayarlarsın kendi yanar kendi söner. sanırım hasta olmasının sebebi bu düzensiz ısıtma.

Geri