Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Şartlı öğrenme

pretty

Altın 5 Üye
Merhaba arkadaşlar.İlk zamanlar akvaryumdan ayrı bir kapta verirdim yemleri , sonra stres olmasınlar cıkar koy olmasın diye akvaryumda ortamlarında vermeye basladım buda elimle oldu.her elimle verişimde artık parmaklarımı,elimi hatta beni gördüklerinde yem vereceğimi şartlanmıs durumdalar.suya atsam o yemi görmeyip direk parmağıma atlamaları bazen kucuk öpmelere sebebiyet veriyor :t65y: masallah keratalarımın ceneleride baya güclendi.İlerde elime karsı daha fazla güclü cenelerle atlıcaklar :$ Bu şartlı öğrenmeyi nasıl durdurabılırım.Psikolojide bunun bir şokla unutturulabilecegini biliyorum fakat acıkcası şok falan ters bana düşününce de aklıma bir şey gelmiyor . acaba baska nasıl alıstırabılırım.Artık elimi gördüklerinde elime degilde suya attıgım yemi nasıl hemen farkedip yemelerini sağlarım ? Eminim ki bir çok arkadasımın basına bu gelmiştir . Nasıl durumu kontrol altına almışlar sormak istedim :smile:

Cvp: Şartlı öğrenme

Yemleri suya at, akvaryum camından yani dışardan parmağını yemin olduğu yere koy görecektir. :rolleyes:
Bir süre sonrada attığın yeme odaklanabilir ama sana ve yem kutusuna olan şartlanma için yapabileceğin bir şey yok.
Hatta eşit beslenme sorunu olmasa yemleri atıp çekilebilirsin. :133: Ama siz kalabalık bir aileydiniz yanlış hatırlamıyorsam. :smile:
Bende 2 hayvan var birtanesi bir köşede diğeri bir köşede attığım yemleri yiyor, alıştılar.

5 dkdır düşünüyorum hiçbir şey bulamadım :w00t:

bir çok tez okudum şartlı öğrenmeden. elimi gördüklerinde yem değilde korkacakları birşey olursa bir daha elime karsı bir aşk besleyemezler. fakat korkmaları ıcın bırsey yapamam canımın yanmasını tercıh ediyorum.bir kere alıstırdım . Neslihan dediğini denedim parmagıma oyle bir odaklanıyor ki gozunun onundekı yemı sallamıyor bile :haha: 4 kişilik aile olunca elle verme sebebim eşit yem içindi . ve beni görünce biri aynı yerde toplanıyorlar ayrı koselerde verme imkanım sıfır :ashamed0006:

XeuaHwaHero' Alıntı:
5 dkdır düşünüyorum hiçbir şey bulamadım :w00t:

bi de beni düşün:haha:

Korkutarak ya da şokla şartlı öğrenmeden vazgeçirmek bu durumda pek mümkün değil çünkü hergün mecbur yine yem vermek için aynı uygulamayı yapmak zorunda kalacaksın. Farklı şekilde beslemende mümkün olmadığına göre hayvan yine şartlanacak.
Çok yakını çok iyi göremiyorlar zaten hele birde söz konusu yemse gözleri dönüyor :) Tek seferde sonuç alamazsın bence bir süre böyle devam edebilirsin. Yalnız 4 hayvan zor işte her anlamda yine mecbur ayrı ayrı beslemek zorunda kalabilirsin.

Cvp: RE: Şartlı öğrenme

olivia-peter' Alıntı:
Korkutarak ya da şokla şartlı öğrenmeden vazgeçirmek bu durumda pek mümkün değil çünkü hergün mecbur yine yem vermek için aynı uygulamayı yapmak zorunda kalacaksın. Farklı şekilde beslemende mümkün olmadığına göre hayvan yine şartlanacak.
Çok yakını çok iyi göremiyorlar zaten hele birde söz konusu yemse gözleri dönüyor :) Tek seferde sonuç alamazsın bence bir süre böyle devam edebilirsin. Yalnız 4 hayvan zor işte her anlamda yine mecbur ayrı ayrı beslemek zorunda kalabilirsin.

zor sökmüyor ne yapalım seviyoruz kerataları :$ dediğini tekrarlamaya dikkat edicem bakalım ne olacak:rolleyes:

Hocam eğer sigara kullanıyotsan sigara kokusu ele sinince parmağa atlamazlar farklı bişey olarak algılar ben denedim oldu :D

onun çaresi yok. ceza yaptırım hiçbir şey fayda etmiyor. içgüdüsel hareket ederler. sadece şunu yaparsın. elini yumruk yapıp iki parmağınla yem vererek diğer parmakları kurtarırsın. ben şimdi mecburen birbirlerine girmesinler diye parmakları açıyorum. diğerleri diğer parmaklarımı ısırıp oyalanırken esas yem vereceğim yemle buluşuyor. diğer yöntem birbirlerinden uzak durduklarında yemi önlerine atman ama görmezlerse bir diğeri fazla yemiş olur. buna da dikkat edip eşitliği bozmamalısın. bu açıdan 4 kaplumbağan olması dezavantaj.

ben bir keresinde akvayum üstünden tutunup hangi yemi vereceğime bakıyordum. bir acı elimi havaya kaldırdım. biri işaret biri yüzük parmağımda sudan çıktılar. eli akvaryum üstüne koymamak gerek. gördüler mi şansın yok.:breh:

Ben yemleri attığımda biraz uzaklaşıp seyrediyorum. Hemen hemen aynı oranda tüketiyorlar. Akvaryum baş hizzasından düşükse yukarıdan görürlerse sudaki yemlere odaklanamazlar.

Cem seninkiler artık iyice büyümüş olmalı. Hala ısırmalarına izin veriyor musun?

aslında izin veriyorum diyebilirim. kendileri sulanıyorlar özellikle şu küçük olan tam illet. ısırdıkları yetmiyor bir de emme basma tulumba gibi çektiriyorlar. :smile: sayelerinde mazoşistte olduk ya

onceden canım acımazdı fakat ceneleri güclendikce ısırmayı gectım agzında tutup koparmaya calısıyor ısırdıgı yerı kerata. bazen acısına dayanamadıgım oluyor zor tutuyorum kendimi , bırakmasını beklıyorum , elime asırı alısmıslar bunu duzeltemicem sanırım denemelerim sürüyor bakalım hayırlısı , kocaman olduklarında ayvayı yedım ^^ :haha:

aytekingoksoy' Alıntı:
Hocam eğer sigara kullanıyotsan sigara kokusu ele sinince parmağa atlamazlar farklı bişey olarak algılar ben denedim oldu :D

yok ya kullanmıyorum:t65y: parfum bile sıkmıyorum odaya havalandırıyorum anca :rolleyes:

pretty' Alıntı:
onceden canım acımazdı fakat ceneleri güclendikce ısırmayı gectım agzında tutup koparmaya calısıyor ısırdıgı yerı kerata. bazen acısına dayanamadıgım oluyor zor tutuyorum kendimi , bırakmasını beklıyorum , elime asırı alısmıslar bunu duzeltemicem sanırım denemelerim sürüyor bakalım hayırlısı , kocaman olduklarında ayvayı yedım ^^ :haha:

aytekingoksoy' Alıntı:

yok ya kullanmıyorum:t65y: parfum bile sıkmıyorum odaya havalandırıyorum anca :rolleyes:

Bırak yesinler parmağını :-D gelişimlerini hızlandırır taze et. Şaka bir tarafa benimkiler benim elimi daha hiç issirmadi ama yakındır issirmalari hissediyorum :)

gizem ameliyat eldiveni kullan. piyasada satılır. 100'lük kutuda 8-10 lira birşey. bu eldiveni yem vermeden önce ıslatırsan dişlerlerken ağızlarından kayar.

aytekin sigara kokusu da hayvanları yemden soğutuyor. eziyet etme hayvanlara :smile:

ilahi cem abi yine kendine has anlatımınla güldürdün beni :):):)
Siz bayanlar ıcın daha basit oluyor aslında iki tırnağınızı uzatıp onlarla yemi tutup verebilirsiniz :):)
Sayın Karikatüristte ben yeni sahip olduğumda kaplumbağalara demişti o acıyı tadacaksın büyüdüklerinde diye ama çok şükür tadamadım ^_^
Bunun yanı sıra biraz zaman alacaktır fakat başlarda ben kuru alan rampasına yem koyardım sonra uzağa çekilip izlerdim örneğin aralıklı olarak 4 tane kaplumbağa için 4 tane koyarsanız gözlemleyerek hangsi ne kadar yedi diye ona göre yemeyene ya da yiyene göre yemlemeye devam edebilirsiniz birazcık zaman alır ama :)

cem' Alıntı:
gizem ameliyat eldiveni kullan. piyasada satılır. 100'lük kutuda 8-10 lira birşey. bu eldiveni yem vermeden önce ıslatırsan dişlerlerken ağızlarından kayar.

aytekin sigara kokusu da hayvanları yemden soğutuyor. eziyet etme hayvanlara :smile:
Cem abi yok yemle birlikte değil sadece parmak uzatınca yapsın şuan benimkiler de deniyorum mesela parmağımı ağzının içine kadar sokcam nerdeyse yok yem bekliyo parmağımla karşı karşıya ama kokluyup yemiyor yani ısırmıyor :D

yem verırken elime dalsalar amenna . elimi gorduklerınde aman allah ısırmak ıcın kosusturuyorlar . ameliyat eldıvenı guzel fıkırmıs cem:haha: ilker basına gelsinde gör:D basıma dun aksam bi olay geldi sizlere anlatmak komıgıme gidiyor bu benim hava tası kaplumbaga seklınde olana sardı büyük olan(eşek) . baya baya ilerlettı napım ben bu keratayı vıdeolar elimde santaj yapcam boyle gıderse ona:t65y::t65y:

ShaF_cK' Alıntı:
ilahi cem abi yine kendine has anlatımınla güldürdün beni :):):)
Siz bayanlar ıcın daha basit oluyor aslında iki tırnağınızı uzatıp onlarla yemi tutup verebilirsiniz :):)
Sayın Karikatüristte ben yeni sahip olduğumda kaplumbağalara demişti o acıyı tadacaksın büyüdüklerinde diye ama çok şükür tadamadım ^_^
Bunun yanı sıra biraz zaman alacaktır fakat başlarda ben kuru alan rampasına yem koyardım sonra uzağa çekilip izlerdim örneğin aralıklı olarak 4 tane kaplumbağa için 4 tane koyarsanız gözlemleyerek hangsi ne kadar yedi diye ona göre yemeyene ya da yiyene göre yemlemeye devam edebilirsiniz birazcık zaman alır ama :)

safak o konuda haklısın fakat zıplamaya kadar ılerledıler helede buyuk olan ^^ dediğini benım yapmam ımkansız cok en kucugunu kendım ozel yemlıyorum ona ayrı muamele. dgerlerıne gelınce elımle vermezsem malesef koydugum yerı kesfeden hep bı kısı oluyor bıde utanmadan gıt gel bakıyor var mı hala dıye . her turlu bırı cok yemıs oluyor bu da onun ıcın sıkıntı :rolleyes: en esiti elle . ama bır kere alıstırdım sımdıde napsam ya dıye dusunuyorum bıraz bıraz ^^

Yemleri suya dağınık at. Hızlı hareket edip uzaklaş. İkiside eşite yakın yer bence. Ama ikiside yüzeyde olsun.

Şafak tırnağı uzun kişiler elle beslememeli. Çok ani hareket ettiklerinden yaralanma olabilir.

gizem hava kabrcığı çıkarıyorsa o rahatsız etmiş olabilir. gerçi bunların herşeye gıcığı var. akvaryuma koyacağın herşeyi ortaya sallayacan al kendin uygun yere koy diyeceksin.

Ben başlarda büyük olan Yaramaz ı bir elimle beslerken diğerinede önüne atıyorum :) O sırada Yaramaz bitirdiğinde dikkatini çekiyorum . Eğer dikkatini sudaki yemlere verirse yandık :) Valla bizimkiler suana kadar pek ısırmadı. Bir bugun ufaklık derime taktı biraz o da ufak yemlerde sorun. Gammarusta biraz daha sıkıntı büyükleri bastan beri tuketince artık ufalmıslar kaldı :D mecbur suya döküyorum ikiside yiyor :)

Ne gibi ani hareket emre abi ?

Geri