Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Şartlı öğrenme

Cvp: Şartlı öğrenme

Çok hızlı yeme atlıyorlar ve yemi ıskalıyorlarya onu kasdettim. Tırnak göze yada deriye gelip yaralayabilir.

cem' Alıntı:
gizem hava kabrcığı çıkarıyorsa o rahatsız etmiş olabilir. gerçi bunların herşeye gıcığı var. akvaryuma koyacağın herşeyi ortaya sallayacan al kendin uygun yere koy diyeceksin.

cem süs dye koydum baska hava tası acık . hava kabarcıgı cıkmıyor sadece dipte kaplumbaga seklınde duran bır tasım var . 2 gundur kur yapıyor tastan kaplumbagaya ustune cıkmakta bırkac kez denemesı oldu fakat ebatlar bıraz buyuk tasın yemedı. organını cıkarıp kuma surtuyor ben 2 gundur buna sahıt oluyorum vıdeolarını caktırmadan cektım . noldu bu kerataya sımdı:smile:

pretty' Alıntı:
cem' Alıntı:
gizem hava kabrcığı çıkarıyorsa o rahatsız etmiş olabilir. gerçi bunların herşeye gıcığı var. akvaryuma koyacağın herşeyi ortaya sallayacan al kendin uygun yere koy diyeceksin.

cem süs dye koydum baska hava tası acık . hava kabarcıgı cıkmıyor sadece dipte kaplumbaga seklınde duran bır tasım var . 2 gundur kur yapıyor tastan kaplumbagaya ustune cıkmakta bırkac kez denemesı oldu fakat ebatlar bıraz buyuk tasın yemedı. organını cıkarıp kuma surtuyor ben 2 gundur buna sahıt oluyorum vıdeolarını caktırmadan cektım . noldu bu kerataya sımdı:smile:
Kasıntı yapıyordur belki. Bir sorun olduğunu zannetmiyorum

XeuaHwaHero' Alıntı:
pretty' Alıntı:
cem' Alıntı:

Kasıntı yapıyordur belki. Bir sorun olduğunu zannetmiyorum

sorun oldugunu dusunmuyorum oncedende vardı o tas orda fakat ılgısı yoktu son 2 gundur etrafında fıldır fıldır . cınsel organını cıkarıp ugrasıyor oralarda :haha:

cinselliğini keşfediyor. başlangıçta bunu görmek olağan. diğerlerine sardırırsa kötü hayvanları huzursuz eder. o halde o ürünü akvaryumda tutmaya devam et salınım yapan bir şey değildir inşallah.

cem' Alıntı:
cinselliğini keşfediyor. başlangıçta bunu görmek olağan. diğerlerine sardırırsa kötü hayvanları huzursuz eder. o halde o ürünü akvaryumda tutmaya devam et salınım yapan bir şey değildir inşallah.

hayır cem salınım yapan herseyı kaldırmısım. hava tasınında bı salınımı yok.o zaman dedıgın gıbı kalsın tas . digerleri ona gore kucuk pek onlara satasacagını dusunmuyorum :)

Kızgınlık dönemlerinde ne yapacakları belli olmuyor. Bu sebeple her zaman diğerleri risk taşır. Şimdilik yapay kaplumbağa ile oyalanması iyi.

emre bu kucuk kızın yanaklarının rengı nıye gıdıyor . boyası dokulmus gıbı . dıgerlerınde oyle bıse yok nedir bu

mailto:/jpizdl.jpg

O genetik. Sorun yok, diğerlerinden biraz farklı.

Seninki sanırım rio grande olandan. Kabuk çizgileride biraz öyle geldi bana. Komple üst kabuk resmi var mı?

mailto:/QX13dr.jpg

mailto:/ElQd1q.jpg

Hayvanın yanağı çok güzel Gizem, nazar değmesin :)

netimden dolayı birtürlü olmadı simdi tamam.
usb bulamadıgımdan bikaç hafta oncesınde cektıgım resmı atıyorum
mailto:/2qw0ifo.jpg

Hayvan bence kesinlikle rio grande. Res & cumberland mix olacağını sanmam. Kabukta genetik hata var, ama sorun değil. Bundan ötürüde mix olasılığını düşündüm, ama bence hayvan rio grande slider.

AEK' Alıntı:
Hayvan bence kesinlikle rio grande. Res & cumberland mix olacağını sanmam. Kabukta genetik hata var, ama sorun değil. Bundan ötürüde mix olasılığını düşündüm, ama bence hayvan rio grande slider.

aynı sartlarda yıne bakılıyor dimi . buyumeyısının sebebı bu mu . 2 ay sonra 1 sene olacak ancak kabukları kucuk bır sekılde acıldı . baska bırsey yok

Neden oyle oldugunu dusundun abi ?

Bakimlari ayni tabi ama buyumesinin sebebi bu degildir

iyice siliniyor başta boyle değildi :ff:

mailto:/2ufr3n7.jpg

Yanağında domates kabuğu kalmış gibi sanki :smile: pigmentlerde bir açılmamı söz konusu acaba

Alisarp' Alıntı:
Neden oyle oldugunu dusundun abi ?

Bakimlari ayni tabi ama buyumesinin sebebi bu degildir

Mix ihtimalini mi sordun Ali Sarp? Bu parçalı plakalı olanlara daha dikkatli bakıyorum.

parçalı kabuk yapısı olanlarda kromozom hataları olabilir. bu genelde mix olanlarda rastlanan bir durum tabi dışardan müdahale olmadığını baz alırsak.

Red saniyodum gittikçe siliniyor , emre kabuk sekli hariç diğerleriyle bi ayrim hissedemedim. Bide Rio yuda inceledm benzemioki . çok küçük diyemi anlayamıyorum acaba . e ne olacak bu simdi .anlam veremedim

Geri