Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sıfırdan Bilgi Yardım İstiyorum

Evet üstadım, bende attığın linkteki lambayı istedim, ardından da 42w philips halojen lambayı aldım. Fotoğrafta ikiside var. Gündüz aldığım ampul yerine fotoğraftaki ampulü kullanacağım .

Son düzenleme:
Fotoğrafa şimdi baktım. Alışveriş listesindeki ampul E14 duylu. Standart duy tipi E27 olur. Bu lamba ile bu ampul eşleşmez.

Siparişi iptal etme imkanınız varsa komple iptal edin. Benim daha önce alışveriş yaptığım satıcıda 42-52W stok var görünüyor.

Çok kaliteli değil ama 52 W olanın bir tanesi 6 ay kadar dayandı. Sonra lambamda bir sıkıntı oldu, bir ay arayla iki kez ampul bozuldu.

O zaman tavsiye ettiğiniz masa lambası ile son gönderdiğiniz linkteki ampulü alıyorum

Masa lambasını da o satıcıdan almışlığım yok. Ürünün şeklini görmeniz açısından o linki attım. Başka satıcılara da bakın. Bizim ihtiyacımız olan lambanın çanağı aslında. Çanak olmazsa ısı her yana yayılacağı için kuru alanı etkili ısıtmaz. Elinizde ona benzer çanaklı bir lamba varsa onu da kullanabilirsiniz. Piyasadaki lambaların hiçbiri çok kaliteli değil zaten.

RS, Atlantik vb. markaları kullananlar var ama ısıtıcı güvenlik riski doğurabilecek bir ürün. Örneğin, ufaklık büyüdüğünde sürekli ısıtıcıyla oynamaya başlayacak ve bir ihtimal ısıtıcıyı kıracak. Bu durumda suya elektrik verme riski var. Kaliteli diye saydığım markalar daha mukavemetli camdan yapılıyor. Çelik ısıtıcıda ise kırılma riski yok o yüzden ben çelik olanı kullanıyorum. Diğer bir risk de kalitesiz ısıtıcıların termostatının takılı kalabilmesi. Böyle bir durumda da suyu aşırı ısıtabilir, daha uç örneklerde -Allah korusun- yangına sebep olabilir. Bu sebeplerden dolayı ısıtıcıya biraz fazla bütçe ayırmak iyi olur.

@MKarakurt 100w ısıyı görür görmez ilk kez tırmanma alanının en üstüne çıktı:)

Ekli dosyalar

• 20260516_102336.webp
    20260516_102336.webp
    826.4 KB · Görüntüleme: 10
  • 20260516_102509.webp
    20260516_102509.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 10
Elinizdeki lamba satın almayı düşündüğünüz lambadan çok daha kaliteli. Elinizde bulunması isabet olmuş.

Kuru alan için daha farklı bir çözüm bulmanız gerekli. Kuru alan için kullandığınız taş ya çok soğuk olacak ya da çok sıcak. Ayrıca çok gözenekli olduğu için kir ve bakteri tutacak. Bu sebeplerden biz akvaryumda taş bulunmasını pek doğru bulmuyoruz.

Aşağıdaki konulardan kuru alan hakkında daha iyi bir fikir edinebilirsiniz:

Elinizde 25W ısıtıcı olduğunu söylemiştiniz. Uygun güçte bir ısıtıcı alana kadar idareten onu kullanın. Sıcaklığı bir derece bile arttırsa kardır.

@MKarakurt öncelikle emeğiniz, bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Sayenize kaplumbağaya aşama aşama da olsa yavaş yavaş tam konforlu bir alan sunmaya devam ediyorum. Öncelikle bu fotoğraftaki lambayı sabah tesadüfen bir dükkanda gördüm, fiyatı da çok uygun olduğu için satın aldım, kuru alan için daha konforlu bir alan satın alacağım, ayrıca forumda tavsiye edilen 42w halojen ampul linki vardı, onu da sipariş ettim, o gelene kadar şimdilik elimde bulunan 25w ısıtıcı ile devam edeceğim. Satın aldığım lambanın fotoğrafını ekliyorum. Herşey için teşekkür ederim, eksik gördüğünüz yerler olursa mutlaka yazın dikkate alıyorum.

Ekli dosyalar

• IMG-20260516-WA0002.webp
    IMG-20260516-WA0002.webp
    272 KB · Görüntüleme: 4
Uygun fiyata bulduysanız çok iyi. Ben geçen yaz İzmir`de belki yirmi dükkan dolaştım, bulamadım.
Şu anlık su ısıtıcı ve kuru alan acil. Bunları hallederseniz gerisi kolay.
Aklınıza takılan şeyler olursa her zaman sorabilirsiniz.

Isıtıcıdan kastınız su ısıtıcısı mı kuru alanı ısıtacak olan ısıtma lambası mı üstadım?

Düzeltme: su ısıtıcısı demişsiniz tam okumadım kusura bakmayın :)

Hayırlısı olsun. İlk etapta su yüksekliğini 15cm olarak ayarlarsanız 67.5 litre su hacmi eder. Bu ürün yeterli olur. İleride su miktarını arttırdığınızda daha uzun ömürlü olacak bir ısıtıcı bakarsınız.

Evet zaten önceki yorumunuzda da 14 15 cm yazmıştınız bende öyle doldurdum. Şuan ısıtıcı ile fotoğraftaki gibi bakışıyor :)

Ekli dosyalar

• 20260516_204310.webp
    20260516_204310.webp
    514.6 KB · Görüntüleme: 6
Üstadım bu biolife bora v15 dış filtre, bide ayrıca iç filtre de var, bunları sanırım şimdi kullanmama gerek yok değil mi?

Ekli dosyalar

• 20260516_223617.webp
    20260516_223617.webp
    999.4 KB · Görüntüleme: 3
Bu resimdeki dış filtre değil. Haznesi oldukça büyük bir iç filtre. Onu kullanabilmek için o motorun tamamen suya gömülebileceği kadar su yüksekliği gerekir. Su yüksekliğiniz yeterli olsa içine çeşitli filtre malzemeleri koyup biyolojik filtrasyon yaptırmaya çalışabilirsiniz ama bu filtreyle ilgili tecrübem yok maalesef.
Diğer iç filtreniz bu kadar büyük değilse ve yan yatırılıp kullanılabiliyorsa onu kullanabilirsiniz.

Motoru çok sevdi sanırım :)

Ekli dosyalar

• 20260517_121608.webp
    20260517_121608.webp
    450.7 KB · Görüntüleme: 7
Yoruldukları zaman tutunup dinlenebilecekleri yer ararlar. Şu an su yüksekliği kaç cm? Motor tamamen suyun içinde mi?

Bir de su ısıtıcının doğru çalışabilmesi için ayar düğmesi de dahil tamamen suya batırılmış olması gerekir. Su yüksekliği yeterli değilse ısıtıcıyı yatay da koyabilirsiniz.

Geri