Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Slider Türü Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

Cvp: Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

Neslihan yasarcanin kaplumbaga benimkinden kucuktu ama bu ondada sorun yaratabilir mesele ben 13 cm e konumlandirsam hayvan kafasini kaldirsa bile deger ampule
 
Cvp: Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

13cm zaten benim Yeşil için ayarladığım mesafe Alisarp. Yaşarcan'ı o yüzden kendi ayarlamasını yapması için uyardım.
 
Cvp: Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

Emre Abi çok iyi olmuş uvb kısmı ellerine sağlık :)
 
Cvp: Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

Teşekkürler Yaşarcan. Ara ara detay gereken noktalara ilaveler yapabilirim. Hatırladıkça kılavuzu daha ayrıntılı yapacağım.
 
RE: Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

Şimdi bile çok iyi abi uvb tamamdır

Ama yüzdesinide yaz bence çünkü yanlış alınabiliyor
 
RE: Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

İyi hatırlattın Yaşarcan, o ayrıntıyıda ekledim.
 
RE: Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

Emre çok uğraştın ama yapmışken tam olsun. Başlık şeklinde kırmızı ile renklendirmişsin ya çok iyi olmuş. Isı filtre uvb değerleri gibi önemi yüksek yerleride renklerdirsen çok iyi olur. Okuma özürlüyüzdür ya millet olarak, en azından o noktalar iyi göze çarpsın. Gerçi merak eden her harfi okur zaten niyeti yoksa gökkuşağı çizsen kar etmez.
Eline sağlık.
 
RE: Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

İyi değindin Neslihan. Hem güzel hem dikkat çekici olur. Yapacağım onuda. Daha da detaylandıracağım zaten bazı noktaları.
 
Cvp: Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

Renklendirmeyi yapmışsın Emre eline sağlık.
Bence bu yazı okunmadan foruma giriş yapılamayan bir sistem yapalım :D :t65y: mecburi istikamet :D
 
RE: Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

Evet bunu dediğin gibi yaparsak iyi olur. Yeni girene kurallar ve bakılm kılavuzunu okumayı zorunlu yapmalı aslında.

Renklendirmenin yanında birazda ilaveler yaptım. Örneğin neden kışın daha soğuk gibi. Çizgili içinde ısı değerleri yazdım. Beslenmede ufak birkaç not ekledim. Agili yazdım. Energil ve royali büyükler için önerdim. Su ısısını hayvan boyuna göre ayarladım. Yavruları 26 da tutmayalım ama gençler 26 derecede dursa kışın daha iyi gibi. Aslında ilave ettiğim yada değiştirdiğim olursa bunun gibi son mesajda bunları belirteyimki daha önce okuyanlar güncellemeleri görsün.
 
Cvp: Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

benim kaplumbağamda aynı durumda suda ölü gibi taklit yapıyor sanki içinden ruhu çekilmiş gibi maalesef ayaklarını tutuyorum çekmiyor oynatmakta bile zorlanıyor sanki ve hiç ama hiç yem yemiyor suyun dibinede batmıyor uyuyor ama suyun üzerinde kalıyor kendiliğinden bazen burnu aşağıda duruyor boğulcak gibi geliyor. 1 haftadır güneşede çıkarıyorum ama düzelme görmedim akvaryumum var ama daha dün kurabildim motor ve ısıtıcı aldım ne yapmam gerekir nasıl yedirmeliyim suyun dışındayken çok daha aktif bir kaç gün suya koymamalımıyım ve uzun süre vitamin tek çeşit basit bir yem ile besledim maalesef bu konuda iyi bir bakıcı olamamışım üç buçuk ay kadar yurtdışındaydım ve aileme bıraktım iki kedisi var bu sebeple banyoda baktı onlara çok üzgünüm ama küçük kaplumbağamın durumu iyi değil lütfen yardımcı olun. Aslında bakım üzerine yazdığınız yazıyıda okudum ama yemek yeme işini nasıl zorlıycam ağzını açmıyor mümkün değil.
 
Cvp: Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

Kabuk boyu kac cm ? Yapıalcak hersey bu bilgiye göre olacak o yüzden önce bunu belirtirsen iyi olur.
Akvaryum su sıcaklığı 28C dereceye sabitlenmeli. Kuru alan oluşturdunuz mu? Kuru alan yapıp ısıtıcı lamba takmalısın. kuru alan sıcaklığı 31-33C ayarlanmalı. Hayvan da akciğer enfeksiyonu belirtileri var. ısınmak ihtiyacı var.
Yem olarak ne var elinde?
Önce sıcaklık şartlarını iyileştirmeliyiz ve vitamin takviyesi yapmalıyız.
Eğer hayvan yüzemeyecek kadar halsizse boğulma riski var. bu yüzden az suda tedavi sürecini geçirmeli.
Mümkünse bir de Veteriner hekime götürmekte fayda var.
 
Cvp: Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

hayvanda akciğer ile birlikte kalsiyum eksikliği de olabilir. vitamin damla alıp başını dik vaziyete getirerek ağız çevresine sür gerekirse iki defa bunu sabah akşam yap. sera reptilin ve jbl aqua en iyi vitaminlerdir. su ısısı 30 derece olsun. suyu azaltmak gerek ama o zamanda ısıtıcıyı kullanamazsın hava teması camını patlatır. bunun yanında neslihanın dediği gibi kuru alan ve ısıtıcı lambanın aciliyeti var hayvan halsiz çıkıp üstünde dursun, ısınsın. kuru alan ısısı 33-34 derece olmalı bunları alacağın iç derece ile ayarlarsın. hayvanı açık havada bırakma cereyanda kalmasın.

bu linkte kaplumbağa konusunda bilgisi olan veteriner hekimler var. oraya götürüp baktırman ve uygun tedaviyi yaptırman gerekecek. geçmiş olsun.
mailto:/forum/Konu-kaplumbaga-hastaliklari-hakkinda-bilgiler-tamamina-yakini-kapsar.html
 
Cvp: Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

Arkadaşlar gerekli düzenlemeler için en önemlilerini yazmış. Ancak hayvan tedavi edilmeli. Ayrıca ortam şartlarında eksik olmamalıki tedavi işe yarasın. Acil olarak bu veteriner ile iletişime geçmelisin. Kendisi kaplumbağalar konusunda ek eğitim ve deneyime sahiptir.
http://www.petospher.com/
Geçmiş olsun Fulya.
 
Cvp: Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

mailto:/urun_detay.aspx?urn=8479&ad=exo-terra-sun-glo-neodymium-gun-isigi-lamba-40-watt bu lamba uygunmudur uygunsa hemen almak istiyorum sera reptilin vitaminide alıyorum dediğiniz gibi şuan tamamen güneşe koydum gözleri açık mutlu öyle çok halsizde değil gibi ama yemek yemiyor suya bıraktığımda ise tamamen ölü gibi hep kuru kalsın istiyor bir süre hep kuru kalmasında sakınca var mıdır yani 3, 4 gün? çünkü açık pencerenin önünü çok sevdi gibi kabuk boyunu ölçtüm tam 12cm
 
Cvp: Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

fulya o sadece uva verir ve ömrü uzun değil bu ampulü al. hesaplı ve diğerinin en az 3 katı götürür. uva+uvb var.
mailto:/forum/Konu-exo-terra-uvb-5-0-toplu-alimi.html
 
Cvp: Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

Bu lamba yavrularda uygun, erişkinlerde uzun yapısı ve düşük güçte olması sebebiyle yakın konumlandırma yapılamadığından uygun değil.

Bu arada güneşlendirme nerede yapılıyor Fulya? Doğal güneşlendirme yazın hava sıcaklığı 33 derece gibi olduğunda yapılır. 30 derece altında hiç yapılmaz. Esinti varsa hiç yapılmaz. Sistemde gölgelik alan yada girebileceği su olan bölüm olmazsa yapılmaz. Hayvan uzaktan diğer hayvanlar zarar vermesin diye gözlemlenir ama rahatsız da edilmez.
 
Cvp: Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

öncelikle çok teşekkür ederim herkese cidden bu konuda bilgili insanlarla dolu bir forum olduğunu yardımcıda olduğunuzu anladım çok sağolun daha önce istanbul üniversitesinde sordurmuştum veteriner arkadasa hocaları kamlumbağadan anlamıyor koskoca fakülte enteresan, dediğiniz ışığı mutlaka temin edeceğim bugün küçük bir kutuda pencereyi açıp güneşe koydum kutunun bir tarafında su vardı bir kısmı destekle yükselttim güneşlik alanda vardı ama tabii bugün 33 derece değildi hava ama kaplumbağam hep güneşte durdu ve normalde göslerini pek açmıyor bugünlerde anca elimden bırakmazsam o zaman açıyor ama bütün gün gözleri açıktı kabın içinde dolandı güneş gitti ve kaplumbağa resmen eski mutsuz ve ölü halini aldı bu kadar güneşe bağımlılarmı bu ışığı acilen almalıyım sanırım tek bu yeterli olucak sanırım dimi ışık olarak?
 
RE: Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

Geçmiş olsun kaplumbağayı pencerenin önüne koymayın daha havalar çok soğuk birde rüzgarla beraber daha çok hasta olur cam kapalı şekilde olsa yine idare edicektir
 
Cvp: Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

Yasarcanin dediklerine ilaveten bende isik sorusunu cevaplayayim
Bir isitma lambasindan sonra birde UV lamba almalisiniz bunlar isi vermez icinde D vitami saglayan UVb isini ve kaplumbagalarin hareketlenmesini saglayip onlari uyaran UVa isini bulunur bize uygun olanlarin icin %5-6 UVb orani olur
 
Geri
Üst