Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

snap turtle

gogo

Yeni Üye
merhabalar

geçtiğimiz günlerde istanbul bir petshop'ta kırmızı yanaklıların olduğu akvaryumda bir adet yavru snap turtle gördüm ve tabi gözlerime inanamadım.

bildiğim kadarıyla epey vahşi bir tür,nereden karışmış da gelmiş o akvaryuma bilinmez.

ekte de bir adet internetten bulduğum fotoğrafını iletiyorum

mailto:/img502/4782/snappingturtlebaby.jpg

Cvp: snap turtle

snap turtle değildir o ona çok benziyen çizgili kaplumbağadır resimdekide pek snapping turtleye benzemiyor bak çizgili olabilir çünkü snapping elinizi yaklaştırdığınızda ağzını açar ve snapping res lerle aynı akvaryumda saldırabilir.

Snap turtle'ın pethshoplarda satışı yasak diye biliyorum ..

görünce ben de şaşırdım ve uzun uzun inceledim, bebek bir snap turtle olduğuna %99,999 eminim.. bir iki gün içinde yeniden uğrayıp bakacağım.

bence petshop sahipleri farkında bile değildirler snap turtle olduğunun, bir şekilde araya karıştı herhalde..

her halukarda tuhaf bir durum..

Bir iki gün içinde uğrarsanız bize bilgi verin. Fiyatını da öğrenin. Çünkü şikayet edilmesi gerekiyor. Şuan RES dışındaki türlerin petshoplardaki satışı yasak :/

Snapping turtle ın ithalatını Best Exotics yapıyor Türkiye'ye. Yani satışı yasak değil. Ama RES lerle beraber yaşamayan bir tür bu. Fazla büyümeden RES lerin yanından ayırılmalı.

Emrah bey bana başka türleri petshoplara yollamadıklarını kendileri satış yaptıklarını söyledi.
RESler ile gerçekten tehlikeli hale gelicek.

merhabalar tekrar..

emre bey'in dediği gibi ben de res hariç türlerin satışı yasak şeklinde bir mevzuat ve bir ayrım olmadığı şeklinde bilgi sahibiyim. araştırıp mevzuata da baktım ve bir açıklama göremedim. bu durumda böyle bir ayrım ve yasak olmadığı sonucuna varabiliriz.

yine de dediğim gibi o kadar res in içinde sadece bir tane vardı ve sanırım arada karışmış kerata :) bence petshop sahibinin de bir bilgisi yoktu.

doğacan bey bu arada ben sorunuzu anlayamadım.

herkese iyi forumlar dileirm..

tekrar merhabalar

fakat bana neden kızıyorsunuz onu anlayamadım, satan ben değilim ki..

Arada nadir de olsa gözden kaçıyor. Bazı yerlerde yerli tür dedikleri, çizgili kaplumbağaya da rastlamak mümkün. Zaten Trakya Bölgesinde bolca var.

Bir yanlış anlaşılma söz konusu şu noktada kimsenin yanlış yaptığı bir şey yok.

Arkadaşlar snapping turtle bir çok ülkede satışı yasak ancak ülkemizde herhangi bir yasak yoktur ithalatı yasaldır. Benim elimde yaklaşık 1 metre çapında 6 tane ve 45 cm çaplarında 4 tane var. Çiftliğimiz yaklaşık 20 yıldır çeşitli kara kaplumbağaları ve su kaplumbağaları ihracatı yapmaktadır. Bütün avrupaya satış yapıyoruz. İstediğiniz her türlü kaplumbağa türünü yasal evrakları ile birlikte getirebilirim ki elimde 70'e yakın tür vardır.

Evet bu çok iyi oldu. Ne yazık ki snap turtle lar beslenmesi zor türler.

Yellow belly slider veya cumberland slider getirebiliyormusunuz? Ben dahil bir çok kişi almak istiyoruz..

banyoterligi' Alıntı:
Evet bu çok iyi oldu. Ne yazık ki snap turtle lar beslenmesi zor türler.

Yellow belly slider veya cumberland slider getirebiliyormusunuz? Ben dahil bir çok kişi almak istiyoruz..

evet bende çok istiyorum özellikle yellow belly çok istiyorum izmir de oturuyorum eğer varsa çok sevinirim çiftliğiniz nerede ?

Yellow belly slider veya cumberland slider varsa kesinlikle ben de alabilirim

Arkadaşlar istediğiniz türlerin hepsini getirebilirim pondumuzda T. scripta troosti ve T. scripta scripta anaç olarak var ancak yavru şu an yok bahar aylarında yavrularımız çıkmaya başlar. Türkiyede kaplumbağalarla ilgilenen bu kadar hayvan dostu olduğundan açıkçası hiç haberim yoktu bu sebeple 15-20 yıldır sürekli yurtdışı satışlarıyla ilgilendik ve türkiyeye hiç bakmamıştım .Tesadüf eseri bu siteyi buldum iyi de olmuş :) her türlü istekteklerinizi karşılayabiliriz. Tüm dünyadaki bütün çiftlikler ve koleksiyoncularla yakın ilişkiler içindeyiz .
Bence bu işi şu şekilde yapabiliriz diye düşünüyorum eğer site yönetimi de izin verirse, bir başlık açalım herhangi bir yere ve sahip olmak istediğiniz türleri ordan paylaşalım bende bir liste çıkarırım ve elimde olanlara ve olmayanlara göre gerekirse yurtdışından getirterek talepleriniz karşılamaya çalışayım.
Şunu bilin ki sahibi olacağınız her türlü kaplumbağa türkiyedeki bir iki firmanın yaptığı gibi illegal yollarla ülkemize giren kaplumbağalardan değildir ve yasal yollarla cites belgeleriyle ithal edilmektedir.

Öncelikle ilginize teşekkür ederim, yellow belly, cumberland ve missisipimap turtle bu forumda herkesin istediği türlerden. Doğal olarak bahar dönemlerinde yavrulama oluyor. Gerçekten kaplumbağa besleyen birçok kişi var. Farklı tür arayışllarındayız. Eğer bu dediklerimizi bahar ayında temin edebilme şansımız varsa sizden çok güzel olur.

Yellow belly ve cumberlandlerin fiyatları nedir acaba? Ayrıca sizde izmir foçadasınız. Bende izmirdeyim ama merkezdeyim. Veya başka şehirlere gönderim konusunda yardımcı olucak mısınız? Teşekkürler..

Geri