Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

snap turtle

Cvp: snap turtle

Arkadaşlar öncelikle evet sahip olduğum üretim çiftliği tabii ki ticari bir iştir ve ben hayatımı bu şekilde kazanıyorum ancak daha öncede söylediğim gibi benim amacım türk ırklarını üretip yurtdışına satmak ve yaklaşık 10-15 yıldır da bu işi yapıyorum . Yurtdışından tabii ki çok fazla ırk getirttim ama bunlar ticari amaçlı değillerdi daha çok kendim için getirttiğim kaplumbağa türleriydi. Yani demem o ki yine bu işi ticari amaç güderek değil türkiyede bu kadar kaplumbağa meraklısı bulduğum için yapıcam ancak tabii ki bir şirket yürütüyorum o yüzden zarar görecek şekilde yapmam etik olmaz .
Benim yaptığım işle ilgili şüpheleri olan arkadaşlar en erkek bahar olmak koşuluyla ziyarete gelip çiftliğimizi gezebilirler. Yine de kanıtlamamı isteyen arkadaşların içini rahatlatmak amacı ile bir kaç resim paylaşayım sizlerle :)
mailto:/a/img831/6308/img0599ah.jpg
mailto:/a/img802/823/img0604ud.jpg
mailto:/a/img850/4058/img0602qb.jpg
mailto:/a/img10/13/img0631jg.jpg
mailto:/a/img716/6607/img0617pt.jpg
mailto:/a/img801/7995/img0608lx.jpg

Ben snapping adlı arkadasa soyledım madem uretım yapmıs kaplumbaga gıbı zor yavru alınan canlınan kanıtlasın dedim. üstünüze alınmışsınız. Gördüğüm kadaroyla cizgili ve bir kara kaplumbagası var fotolarda.

Fiyat listesini söylermisiniz? Yazmaktan artık klavyemde tuşlar bozuldu :)

snapping adlı arkadaş da ıspatlamak zorunda değil mi = )

Tosbağa üretimin; elindeki chelydra ları satma durumu var mıdır ?

@Snapper ispatlada görelim bu işler öyle lafla söylendiği gibi olmuyor maalesef :)

http://www.petarkadas.com/bataklikcanavari/fotograf-983775 http://www.petarkadas.com/foto/bataklikcanavari/2/90646

banyo terliği arkadaş buyurun bakalım üretmiş miyiz ;)

adam türkiye'de snapping turtle üretmiş, helal olsun, yanlız o tırnakları kes allahını seviyorsan. Dışarıdan kaplumbağa getirmek gibi bir girişim olursa da 1-2 isteğim olacak.

Snapping değil =) Sadece Red Eared Slider. Yellow belly ve snapping türlerini de üretmek için de erkek arıyorum ama yok =(

Senden bahsetmiyordum hocam :) Diğer arkadaş hakkında konuşuyordum ki konunun gerilerini okuyunca gördüm ki adam zaten profesyonelmiş :) Ben şahsen size inanıyorum, üretim yapmış insanlar gördüm, benimde damızlık bir dişiye ihtiyacım var (res).

Helal olsun. Res leriniz kaç yaşında? Nasıl kurdunuz sistemi cidden buyuk bı basarı tebrikler.

Teşekkür ederim . 10 yaş civarı çoğunlukta 20 den fazla RES im var. Sistemleri mevsimsel olarak 250 litrelik akvaryumlar ve 8 tonluk bahçe havuzu şeklinde . Sabır , emek ve biraz da şans ile oluyor. Daha önce de yumurta ve yavru aldım . Artık farklı türler üretmek istiyorum . Nasip diyelim ;)

Petarkadastan gordum havuzunu. Tebrık ederım. Yazın mı kullanıyorsunuz onu? Yoksa ısıtması, fıltresıyle nasıl başa çıkıyorsunuz 10 dan fazla kaplumbaga ve büyükler ki 250 lıtrede yasayamazlar tabıkı :)

250 litrelik bir tane akvaryumum yok tabıkı =) O havuzda nisan ile eylül arasını geçiriyorlar . Kışı akvaryumlarda 15 derecede kış uykusu modunda geçiriyorlar

Selamlar,

Alligator snapping turtle satisi sanirim Turkiye'de mevcut. Fiyat konusunda yardimci olabilir misiniz?

Flora snapp turtle mı alcaksın? Yellow belly isteklisiydin söyledik sana ses seda çıkmadı, devamlı yan yuzme sikayeti yapıyorsun akvaryum darlığından. Bide snapp turtle al da tam olsun bence.

Snapping evde beslenmesi çok zor, hatta imkansıza yakın bir tür. 500 lt hatta üzerinde bir akvaryum ve dolaşanileceği bir kuru alan gerekiyor.

hayır almayacağım alsam bile ayrı akvaryum kurarım sadece merak ettim bu şekilde konuşmanız beni üzdü elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum

ayrıca yan yüzme akvaryumla ilgili değil akvaryumum büyük olsa bile onlar benh görünce akvaryumun önünde çırpınıyorlar

Eger fiyat olarak cok ucuk degilse 200 lt lik tankimda beslemek istiyorum yavru boyutlarinda bir snapping turtle'yi, bakilamayacak boyutlara ulastirabilirsem duruma gore bakarim artik. Bu prehistorik gorunuslu canli oldukca heyecan verici gorunuyor, bakabilecegimi, ona uygun ortami saglayabilecegimi dusunuyorum.

Onceki sayfalarda satan kisilere dair sohbetler donmus, best exotics denilmis baska bir arkadas yazmis, eger bilen ya da satan biri benimle irtibata gecebilir mi acaba?

O firma zamanında getirdi. Ama dediğim gibi ileride gereken şartları sağlayabilecek kişilerin alması gerekir. Daha sonra bakamıyorum yerim müsait değil diyenlerden olmamak gerekir. Bu arada bulunduğu akvaryumda kaplumbağa dahil hiç bir canlı olmamalı.

Bu hayvanı daha önce pet shopta 300 tl ye satıyorlardı.

Ben de oyle dusunuyorum baska bir canli olmayacak kendi turu dahil, tek bir alligator snapping turtle istiyorum zaten.

Gerekli bakim sartlarindan, dogal cevrelerinden butunuyle haberdarim, teraryumum hazir. Yalnizca henuz icerigini duzenlemedim. Onu da eger bulabilirsem kaplumbagayi aldiktan sonra gerceklestireecegim.

Daha once dediginiz, artik satilmiyor mu acaba? Bir sekilde bulabilmem mumkun mu, mumkunse cok ufak boyutlarda satin alip kendim yetistirmek istiyorum.

Geri