Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

snap turtle

yellow belly veya cumberland varsa bende çok istiyorum izmirde anlaşmalı olduğunuz petshop falan var mı veya kendi petshopunuz yoksa toplu olarak firmalara mı satıyorsunuz

Cvp: snap turtle

Farklı türleri getirmek için birkaç girişimde bulunmuştuk. Ama bir türlü başarılı olamadık. İthalat ile ilgili konularda sanırım zorluk çekiliyor. Map turtle, slider ve diamondback türleri için girişimlerde bulunduk ama bir türlü başarılı olamadılar. Muhtemelen sipariş miktarıda bunu yapan firmalar için önemli oluyor.

Elimizdeki türler dışında istediğiniz türlerden elimde olmadığı takdirde kolaylıkla bulabilir ve getirtebilirim. İstediğiniz türleri özellikle diamondback trappins i florida da bir arkadaşım üretiyor ordaki fiyatları 60-70 $ civarında tabii ki buna shipping ücretleri cites belgeleri dahil değil gerçi yanlış hatırlamıyorsam cites belgeli değil diamondback ler.
Ayrıca türkiye içi gönderme çok zor olmayacağını düşünüyorum her yıl yaklaşık 6000-7000 tane avrupaya gönderiyorum yurtiçi ne kadar sorun olabilir bilmiyorum :)
Önceden de dediğim gibi eğer burdan bir liste oluşturabilirsem yani şöyle ki sonuçta elimde olmayanları yurtdışından getirticeğim o yüzden en azından miktarın biraz yüksek olması gerekiyor yoksa maliyeti çok yüksek olucaktır, uygun bir liste oluşturabildiğim takdirde özellikle kaplumbağa türlerinden tabiki milyon dolarlık ender bir iki ırk dışında sizin için getiremeyeceğim tür yok .
Size detaylı bilgi verebilmek için getirtmem gereken miktarı ve elimdeki ırklardan doğacak yavru miktarını bilmem gerekli bu yüzden baharı beklememiz gerekmektedir.
Ayrıca Her türlü sorularınız için bana özelden de ulaşabilirsiniz. Kaplumbağanızla ilgili yaşadığınız sorunlarda dahil !
İyi Günler Dilerim ....
Hikmet TULGAY

peki şuan elinizde 3-4-5 cm civarı yellow eared slider veya cumberland slider var mı

o boyutlarda yok elimdekiler anaçlarım yani her biri 10 cm nin üzerindeki hayvanlar ama dediğim gibi bahara yumurtadan çıkmaya başlarlar

Genel olarak yellow belly veya cumberland sliderları ne kadardan satıyordunuz peki geçen sene mesela ? Tane olarak hocam?

Elimde 3 adet dişi yellow belly var, erkek kaplumbağaya ihtiyacım var. Damızlıklarınızdan satış yapıyor musunuz ? Ayrıca elinizdeki bulunan türler ile üretimini yaptıklarınızın listesini verebilir misiniz? Ayrıca Common Snapping +10 cm almak istiyorum. Temin durumu ve maliyeti hakkında bilgi vermeniz mümkün mü ?

Konu güncel kalabilirmi, TOSPAĞA ÜRETİM adlı üye cevap yazarsanız çok seviniriz

En iyisi bahar ayında iletişime geçip fiyat ve ne getirilebileceğini konuşmak.

Kusura Bakmayın yurtdışındaydım bir haftadır . Elimden geldiğince güncel cevaplamaya çalışıyorum. Tek tek cevaplamaya çalışayım...
Kaplumbağa fiyatları avrupada borsa gib çok fazla yükselip alçalabiliyorlar .Bir de bizim satışlarımız genelde 1000 adet ve üstü olarak yurtdışına. Şu anda ofis dışındayım akşam veya yarın fiyatlara bakıp 3-5 bişeyler söyleyebilirim.
Elinizde 3 adet dişi olduğunu söylemişsiniz bu kaplumbağaların yaşlarını ve mümkünse bana resimlerini gönderebilirseniz size elinizdekiler gerçekten erkek mi değil mi yardımcı olabilirim.
Common snapping için de alimde şu anda 30 cm civarında 4 adet var ama onların çiftleşmeleri gerçekten çok zor o yüzden onlarla uğraşıp çiftleştirme şansımız pek yok çünkü yılın sadece çok kısa bir zamanı dişi ve erkek bir arada bulunabiliyorlar ve bu zamanı gözlemlemek için onlarla epey bir zaman öldürmek gerekiyor. Aksi takdirde birbirlerini direk öldürürler. Yalnız yaşayan ve alanına çok sahip bir ırktır.
Kısaca onların üretimini zaman sebebiyle yapamıyorum ancak getirtebilirim istediğiniz kadar . Ama dediğim gibi 50-60 dolarlık hayvanı tek başına isteyemem soramam bile böyle birşeyi dalga geçiyorum diye düşünürler, O yüzden önceden de dediğim gibi eğer bir liste yapabilirsek benim için çok daha kolay olacaktır getirtmem.

Yellow belly, cumberland ve rio grande forumdaki arkadaşlar ve benim alcağım cinsler.

Snap turte ise forumda 1 bilemediniz 2 kişi istiyor. Ama üstteki slider türlerini istiyoruz. Güncel fiyat listesini yazarsanız sevinirim. Ve ayrıca elinizde bulunan su kaplumbağası türlerini ve fiyatlarını yazarsanız gayet tatmin edici olur.

Eğer aynı yerden temin edilebiliyorsa map ve diamondback türlerinide listeye ekleyebilirsiniz. Eğer ayrı toplanıp fiyat yükselmeyecekse bunlardan arayanlarda olacağından kişi yada hayvan sayısı artar. Ama çok yüksek adet çıkmayacağını düşünüyorum.

Elinizde hiç painted turtle varmi ve varsa fiyati nedir acaba ?

Eğer listeye artış sağlanırsa Emre Bey'in listeye eklediği Blue concentric Diamondback türünden ben de istiyorum.

Ben tek almayacağım için ornate diamondback olanıda düşünebilirim.

Tosbağahayvanüretim' Alıntı:
Elimizdeki türler dışında istediğiniz türlerden elimde olmadığı takdirde kolaylıkla bulabilir ve getirtebilirim. İstediğiniz türleri özellikle diamondback trappins i florida da bir arkadaşım üretiyor ordaki fiyatları 60-70 $ civarında tabii ki buna shipping ücretleri cites belgeleri dahil değil gerçi yanlış hatırlamıyorsam cites belgeli değil diamondback ler.
Ayrıca türkiye içi gönderme çok zor olmayacağını düşünüyorum her yıl yaklaşık 6000-7000 tane avrupaya gönderiyorum yurtiçi ne kadar sorun olabilir bilmiyorum :)
Önceden de dediğim gibi eğer burdan bir liste oluşturabilirsem yani şöyle ki sonuçta elimde olmayanları yurtdışından getirticeğim o yüzden en azından miktarın biraz yüksek olması gerekiyor yoksa maliyeti çok yüksek olucaktır, uygun bir liste oluşturabildiğim takdirde özellikle kaplumbağa türlerinden tabiki milyon dolarlık ender bir iki ırk dışında sizin için getiremeyeceğim tür yok .
Size detaylı bilgi verebilmek için getirtmem gereken miktarı ve elimdeki ırklardan doğacak yavru miktarını bilmem gerekli bu yüzden baharı beklememiz gerekmektedir.
Ayrıca Her türlü sorularınız için bana özelden de ulaşabilirsiniz. Kaplumbağanızla ilgili yaşadığınız sorunlarda dahil !
İyi Günler Dilerim ....
Hikmet TULGAY

Hikmet Bey yurtdışı konusu ile ilgili tecrübenizden dolayı bir sorum olacak. Ben sürekli olarak 1-2 yıllık sürelerle yurtdışında farklı ülkelerde yaşıyorum. Yabancı bir ülkeye girişte kaplumbağalarımı da yanıma almam için bir belge vs. gerekli mi? Mutlaka ülkeden ülkeye prosedür değişiyordur ancak evcil hayvan olarak kaplumbağaların yurtdışına çıkışında nasıl bir prosedür izleniyor biliyor musunuz?

Üretmeyi düşünmüyorsanız sizdeki Chelydra lara talip olabilirim . Satılıksa tabi. Yellow bellylerimin en küçüğü 4 yaşında ve hepsi dişi. Kırmızı yanaklardan çokça yumurta ve bir kaç düzine yavru aldım . Ancak farklı türler de üretmek istiyorum. Bu nedenle erkek yellow belly arıyorum.

Yavru üretimi yaptınız yani????? Kanıtlayın fotoğrafları görelim.

snapping cinsi kaplumbağalar evde bakmak için uygun değil ve çok tehlikeli ayrıca görünüşüde çok ürkütücü ve çirkin. Bi uzvunuzu kaptırırsanız bi daha asla geri alabileceğinizi sanmam cidde şekilde yaralanabilirsiniz. Bu tür kaplumbağaya sahip olmak isteyenlerin ruh sağlığından şüphe ediyorum. Neden kendinizi bile bile tehlikeye atıyosunuz ve evde bakmaya müsait onca kaplumbağa varken neden bu canavara sahip olmak istiyosunuz anlam veremiyorum.

Geri