Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

SOBO marka iç filtre kullanan/kullanmış varmı?

annie

Elmas 3 Üye
Bu sabah iç filtremiz patladı neyse ki ucuz atlattık.Yeni iç filtre olarak sobo marka alternatifler arasında.İç filtre olarak bu markayı kullananlar üründen memnunmusunuz?

Filtrasyon sağlıklı çalışıyormu?
Gürültüsü nasıl?
Su şiddeti nasıl?
Kaç günde bir temizlemek gerekir?

Bunları cevaplarsanız memnun olurum.Teşekkürler.

Fiyat aralığınız az ise dolphin öneririm bende 2000 modeli var fiyatına göre inanılmaz iyi 1 yıldır kullanıyorum

Cvp: SOBO marka iç filtre kullanan/kullanmış varmı?

Hocam iş görsün yeter fazladan niye para verelim marka hastası değilim çok şükür :) Kullandığınız modeli ve performans/gürültü hakkında izleminizi paylaşırsanız edinmek isterim, teşekkürler...

Yani yanlış anlamayın model derken FB2000 ve F2000 olanları var belki daha fazlada vardır onu soruyorum.

Estağfurullah. FB2000 model ben tamamen yatay kullanıyorum ızgaraların bir kısmını kestim kaplumbağa dışkısını çekebilmesi için. Tam olarak yapıştığı zaman sesi çıkmıyor. Yaklaşık 150 litre su bar jakuzide çok iyi başa çıkıyor 3 günde bir temizliyorum. Ama tabiki akvaryumun öbür ucuna yapılan dışkıyı çekemez :) fiyat/fayda oranında bakarsak ürün gayet güzel

Jeneca veya dolphin alıcaz öyleyse, bilgi için teşekkürler :)

bugün işlere koştururken önünden geçiyordum. petshopları gezip baktım filtrelere dolphin yada dophin ikisinden birisi markası, eheimın yeşil renk filtresini kopyalamışlar. 2003 modeline 45 tl 2006 modeline süngeri yok 60 tl dedi süngerlisi 75 tl imiş. uçmuşlar piyasadan mal alınmaz. en iyisi internet abartısız yarı fiyatına alıyorsun. işe yarar başka filtre görmedim. baktıklarım büyük iç filtreler.resunlarda sessiz çalışıyor ama sana uygununu görmedim.

Çok sağol Cem abi :) Piyasa hakaten öyle.800 gram silis 5tl veren var.Niye diyince kira elektrik diyor.Bir yandan haklılar ama bu kadarda tuttum koparayımcı olunmaz ki.Odaları felan varmı bilmiyorum ama varsada icraat olmadığı kesin.Böyle giderse hepsi kapatmak zorunda kalacak.Bide internet olmasaydı vay halimize...
Dünden beri bakıyorum çakma filtre işini en iyi sun sun yapıyor sanırım :)Ve şuan jeneca ile dophin arasındayım :)

adamlar kurt işin kompetanı anlamadığını anlarsa kalitesiz malı bile yüksek fiyata satarlar. bir ürün almaya gidersin. bir bakarsın akvaryum ile komple sistemi eline tutuşturmuş gönderiyor. onun için petshoptan bir şey almaya niyetlenirsen piyasayı bilmen lazım markalar ve fiyatları. ne neişe yarar gerekli mi alternatifleri neler. yoksa al getir eve, çöpe at oluyor.

Aynen abi metropollerde esnaf kalmamış zaten.Ama ben antepte bir ticaret adabı gördüm öyle birşey olamaz.Bir malı bir yere sorduğunda sana 5 dediyse bin yere daha sor ne 1 kuruş azını nede fazlasını söylerler.Hala öylemi bilmiyorum ama esnaflığın vadesi artık doldu sayılır varsada yakında bayrağı çekerler.Bağzı şeyler işte.. :)))

Fiyat oynamaları yapmadıkları için birbirlerine de saygılı olmuş oluyorlar. Gerçekten halen öyle ise helal olsun.

Zor Emre abi keşke.. :) 2001'den sonra esnaf başını kaldıramadı.

Oda doğru. Aslında esnafında işi zor. Büyük avm ler ve buralara kurulan pet shoplar dışarıdaki esnafı her anlamada etkiledi. diğer konular dışında bu durum onlar için gerçekten zor.

İşte sermaye piyasası gösteriyor burda kendini.Avm kiraları malum vergiler ayrı.En fenası e-ticaret zaten.Başa çıkmak zor hakkaten :)

Yemlerde 4 kati bile fiyat cekiyorlar

Ben sobo kullaniyordum gerci sonra kirdimda kullanici kaynakliydi, siyah iki hazneliydi ben memnundum iyi temizliyordu iki 5 cm hayvan icin 50 litre suda calisiyordu 2 haftada bir falan temizliyordum, yalniz modeli hatirlamadigim icin daha cok yardimci olamiycam

Yinede teşekkürler Jeneca 4200L bugün elime geçti.Gayet güzel çalışıyor fakat biraz daha sessiz olsaydı çok iyi olurdu gerçekten :)

motor komple su içinde mi kabarcık yapan hortumu taktın mı ?

Abi kabarcık yapanı takmadım motor tam olarak su içinde.

ses düzeyini bilmiyorum ama o kadar sesli değil. kafayı takarsan ufak bir ses duyabilirsin. vantuz kısmını ve hazneyi tam oturttun mu ?

Boruyu takayım mı abi?

Geri