Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

SOBO marka iç filtre kullanan/kullanmış varmı?

Cvp: SOBO marka iç filtre kullanan/kullanmış varmı?

4200 de şelale aparat var mı ?

mailto:/ORo8OZ.jpg

Yok abi malesef benimkiler de olmadı :/

yanlama koymuşsun. 4200 5200 modellerde vantuz üstten geçme parçalı olduğu için yanlama konumda titreşim yapabilir. 1253 ile 2253 modellerde vantuzlar motora sabit.

haznenin bombeli kısmını tabana doğru çevir. delikleri yanlara gelsin. tek hazne kullanıp suyu yükseltme olanağın varsa dikleme kullanabilirsin.

Bende jeneca 4200 filtrede var ve hic ses yapmiyor sizde ses yapmasinin nedeni bence su seviyesinin az olmasi eger su veren yerin ustunde dalga tarzi birseyde varsa buyuk ihtimalle bundandir ses su sesi gibi mi titreme sesi gibi mi ?

Abi titreşim yüzünden vantuz attım hazne yüzeye çıkıyordu :)
mailto:/8lYWGd.jpg

Ses titreme sesi

60 lt su az geliyor olabilir evet bi sorun yaratırmı peki?

Suyun kutlesinden cok derinligi onemli dibe yaklastirin ses azalacaktir

filtreyi biraz daha aşağıya al. dikleme kuma oturttuğunda su içinde kalıyor mu motor ?

Evet ses biraz azaldı en dibe indireyim mi? ikinci kuru alanımızdı aslında :)
mailto:/mG2pXP.jpg

Hemen hemen kalıyor ama ses farkı olmuyor Cem abi

Indirin hatta koyulabiliyorsa kuru alanin altina koyun olas kir birikmelerine de onlem olmus olur

Aslında su çıkış deliğine parmağımı tuttuğumda ses tamamen kesiliyor.Bunu nasıl çözebiliriz?

Suyun tazyikli olmasindan kaynaklaniyor o kisim akvaryumun camina denk gelince ses azaliyor mu ?

bir de hazne tabanını arka cama yasla bakalım.

Abi ikinizin dediğinide uyguladım ses hala var tek çözüm parmağımı koyunca ses gidiyor.Bide üstüne 4 ısırık aldım.Üstüne çıkıyor filtrenin böyle dursun diyor adeta :D Ama bu sese çare bulmak lazım :/

Kuru alanda bir degisiklige gidip su yukselmedikce cozulmiycek gibi gozukuyor ozaman gerci akvaryumu bilmiyorum belki o imkan yoktur ama

Alsa alsa 20 litre daha alır oda sıfır oluyor yani :/ Ucuna aparat felan takılamazmı acaba?

sesi yapan vantuzların oturduğu raylı parçanın gevşek olması sen bastırınca ses kesiliyor. o raylı kısma tek kat naylon koyup sıkıştır. orası sabitlenmeden ses devam eder. yalnız çok doldurup orayı iyice açma. dik olsa filtre ağırlığı baskılayıp boşluğunu alıyor. son çare silikon ile o parçayı motora sabitlemen. onu temizlik için çıkarırken kolaylık sağlasın diye yapmışlar ama gereksiz birşey. ben motor çalışırken hazneyi maşrapa içine alıp elimle motordan ayırıyorum. yanlama haldeyken kirleri dökmeden çıkarmanda zor olacak.

kuru alanı yükseltip mukavva ile o kısımdaki camı çerçevelesen. suyu yükseltme olanağın olur. o zamanda filtreyi dikleme koyarsın.

Geri