Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

SOBO marka iç filtre kullanan/kullanmış varmı?

Cvp: SOBO marka iç filtre kullanan/kullanmış varmı?

Abi sanmam ondan olsun çünkü orası dar zaten sıkışık yani arada boşluk hiç yok.Bu suyun şiddeti ile ilgili.Aslında ucuna uygun bir boru takıp şelaleye çevirsem bu ses gider tahminimce ama bilemiyorum.Ucuna uygun aparat lazım yani.

elinde yoksa hırdavatçılarda duvar içi elektrik kablolarının geçtiği plastik borular satılır. körüklü olanlardan değil. biz eskiden tüf tüf borusu derdik. olmadı motoru götürüp uygun birşey var mı orada deneyip alırsın. bu şu açıdanda iyi olur hayvanlar kuru alana çıkarken sirkülasyondan etkilenmez.

Abi uca elyaf sıkıştırsam ne olur acaba?

Yok abi çektim fişi uyumak için :/ mamaci.net ten 60 lt için sessiz ve güçlü bir filtre tavsiyesi yaparmısınız lütfen?(max 10 watt)

Mesela(Haqos Jular 300)

uç derken nereye. elyaf.

Su çıkış deliğine diyorum abi onu denedimde bir işe yaramadı.

su çıkışı tıkanmamalı. vantuz kısmı oynuyorsa ince bir elyaf araya koyabilirsin. yine de dik konumlandırmak için bir şeyler yap.

Abi sabah suyu yükselttim tamamen suyun altında kaldı ama yinede ses var.Biraz daha uğraşıcam bugün yine olmazsa iade edicem malesef :/ Yerine senin filtreyi almak isterdim ama 16w 60 lt için baya fazla abi.Debi farkından olması lazım yani.Ayarı var dedin ama yine ses çıkarırsa onuda iade edemem :)

Alinin dediği gibi kuru alanın altına dik şekilde konumlandırdım geçişli yerlere kalın bant çektim biraz daha su ekledim şuan çok ufak titreşim sesi ve motor sesi var.Oda normaldir sanırım.

ufak bir ses olabilir. ama bu ses zamanlayıcının çıkardığı sesten daha sessizdir. ayar dediğim diğerinde şelale aparat var.onunla debinin şiddetini ayarlayabiliyorsun. aldığın yerde 1253 modeli varsa değiş. 4200 ve 5200 modellerindeki yeni sistem motor. watt olarak düşük ama debileri yüksek. ben şu anda IPF 1253 modeli kullanıyorum. bunu 30 lt'lik karantina akvaryumuna 25 lt su koyarak kullandım. rahat çalştı sirkülasyon iyiydi. 15 watt ama sendeki kadar yüksek debili değil. ama 2253 modelinden emin değilim. 16 W 880 lt/h sendeki 720 lt/h diğer taraftan sendekinin basınç oranı 1.14 metre. 2253'te 1 metre. buda sendekinin debisinin kuvvetli olduğu anlamına gelir.

kararı sana bıraktım. 1253 varsa direk al. 2253 ile değişirsen titreşim görmezsin. şelale aparatı ile sirkülasyonu yönlendirirsin.

resun da sessizdir ama emsal model var mı ellerinde bilmiyorum.

Evet ses gercekten cok cok az olmali bir sorun olmadigi taksirde, neyse hallolduysa sevindim sorun yok

Şuan sadece motor sesi duyulabiliyor.Eski filtrede bu kadar ses çıkarıyordu zaten :) Sayeniz de yoksa en son dün gece ciddi anlamda delirecektim çok sağolun :))
Son hali: mailto:/EVPo8g.jpg
Hava borusunuda taktım takmışken ihtiyaç yok gerçi ama su içinde ucu şuan kullanmıyorum.Kalması problem yaratırsa çıkarayım?

kullanmıyorsan çıkar. en azından yosun bağlamasın. kullanırsan da hortumun dışarı gelen tarafına musluk tak onunla kabarcık derecesini ayarlar gerektiğinde komple kaparsın.

bir uyarı yapayım. ucuna dirsekli şelale aparat takılırsa hava kabarcığı borusundan su geri basar. filtrenin su çıkış ucu hortum kullanıldığında her daim düz olmalı. hortum en az 30 cm 40 cm uygundur. akvaryum üstünden dışarı sarkıtılacak.

Anlaşıldı çıkarmak en iyisi :)

Geri