Cvp: Su Kaplumbağalarında Beslenme (Her Yaş İçin)
80*40*50h tek kaplumbağa için ömürlük en iyi seçenek. Bunun için dış filtre kullanmanızı öneririm. Yeni açtığım konunun filtre konusunda bahsettiğim gibi dış filtre en uygunu.
Önce kuru alan ısıtma lambalarını belirteyim.
UVB+UVA ampul:
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13212&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-190-kompakt-surungen-terraryum-lambasi-15-w
Bunu takacağınız tek çanağı uygun mandallı lanma budur:
mailto:/ofis-kirtasiye-malzemeleri/portatif-kiskacli-masa-lambasi-kitap-okuma-vb-88793293
Bu lamba ısı vermeyecek ve ısıtma için basit soft ampul ve bunu takacağınız mandallı lamba gerekir. Her ikiside bauhausta mevcut. Ampul ecolite 52 w halosoft soft ampul. Yukarıda uv için verdiğim mandallı lambanın maksimum gücü 40 w olan ampullere uygundur. Bu sebeple mandallı lambayıda bauhaustan beyaz massive olanı alın. Bunun çanağınada uv oturmadığı için onuda o ampul için almalısınız.
Isıtıcı: Eheim daha iyidir, ama tetra ve jbl de olur. Seçeneklerin linkini veriyorum.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4573&ad=eheim-jager-akvaryum-isiticisi-100-watt
mailto:/urun_detay.aspx?urn=2487&ad=tetra-tec-ht-100-akvaryum-isiticisi-100-watt
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11898&ad=jbl-pro-temp-akvaryum-isiticisi-100-watt
Dış filtre olarak önce eheim sonra tetra öneririrm. Ben eheimde daha güçlü olanı 96 lt olanda kullanıyorum ama bir alt modelde olmaz değil. Eğer karar verirseniz iç malzemeleride konuşur size eksik olanları öneririz. mailto:/urun_detay.aspx?urn=5214&ad=eheim-2215-02-dolu-dis-filtre
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11763&ad=eheim-classic-2213-05-dolu-dis-filtre
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4531&ad=tetra-tec-ex-700-dis-filtre
Bu akvaryuma iç filtre önermem ama ille alacaksanız Eheim 2012 olur. Şu an stok durumu pek yok. Ama araştırabilirsiniz.
Hem akvaryum hem kuru alanlar akvaryum silikonu ile birleştirilmeli. Kuru alanı akvaryumun üzerine oturacak şekilde dizayn edip hiç silikonla akvaryuma yapıştırmayın. Kuru alan akvaryumdan biraz geniş olsun ve yan camlar akvaryumdan biraz sarksınki kaymada tutunsun.
zeynep25' Alıntı:
ek fltre malzemesi ve açmadan derken
Dış filtre içerisinde sünger, elyaf gibi malzemeler çıkar. bazılarında seramik ve karbonda vardır. Ama zeolit ve substrat almak gerekir. Bunları almaya karar verirseniz ne ne işe yarar hangi filtrede neler eksikse ona göre açıklarız.
Eksik nokta bırakmayız merak etmeyin. Yeterki sistem kurulsun.
Ben tek tek linklerle uğraşırken Cem yazmış
Madem bauhaus yok aşağıdaki ampul ve mandallı lambayı alın. Mandallı lamba ilk verdiğim uv için olanda olur. Bu ampul 42 w olduğu için kaldırır.
mailto:/AMPUL-HALOJEN-NORMAL-42W-E27-BUZLU,PR-109573.html
mailto:/ARMATUR-HOROZ-HL067-MANDALLI-SPRALLI-E27-SIYAH,PR-109014.html
mailto:/ARMATUR-HOROZ-HL067-MANDALLI-SPRALLI-E27-BEYAZ,PR-109013.html