Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağamda beyaz benek

Tospikcan

Bronz 5 Üye
Katılım
14 Ağu 2021
Mesajlar
21
IMG_20210725_101939.jpg
IMG_20210725_101939.jpg
 
Foruma hoş geldiniz.

Kabuktaki kireç yoğunluğuna bağlı oluşmuş. Aralanan plaka altına giren su kuruduğunda kireç orada kalıp taşlaşır. Plaka atıldığında pigmentli yapı ortaya çıkar. Isıtma lambasının mesafe ayarını yaptınız mı? İlk yarım saatlik ölçümde 32 derece olduğu nokta uygun mesafeyi verir.

Kabuk sertleştirici kullanıyor musunuz?
 
Plaka dediğiniz şey nedir ve kabuk sertleltiricim yok vitamin kullanıyorum öneriniz olan varsa onu alabilirim iyi olucaksa
 
Kabuk sertleştirici kullanmıyoruz; bu kabuğa zarar veriyor. Hava almasını önleyip deformasyon yapıyor.

Plaka kabuk üstündeki ince ve şeffaf olan katmanlardır. Hayvan büyüdükçe yenilenir eskiler yukarı doğru katmanlaşır ve bir süre sonra atılır. Bazıları tek parça bazıları kırık kırık çıkar.

Lamba mesafesi ayarı için hayvanı ikame kibrit kutusu gibi birşey koyup üstüne cam dereceyi yatırıyoruz. Lambayı yakıp tam yarım saat sonra dereceye bakıyoruz. 32 derece olduğu nokta uygun mesafeyi verir.
 
Yani üzerinde ki beyazlıklar için çözüm olarak ne yapmalıyım. Lamba işini hallederim 32 ye çıkarırım ve uvb lamba tek kullanıyorum ısıtıcı lamba almam gerekir mi genelde kuru alanda duruyor kaplumbağam.
 
Kabuk sertleştirici kullanmıyoruz; bu kabuğa zarar veriyor. Hava almasını önleyip deformasyon yapıyor.

Plaka kabuk üstündeki ince ve şeffaf olan katmanlardır. Hayvan büyüdükçe yenilenir eskiler yukarı doğru katmanlaşır ve bir süre sonra atılır. Bazıları tek parça bazıları kırık kırık çıkar.

Lamba mesafesi ayarı için hayvanı ikame kibrit kutusu gibi birşey koyup üstüne cam dereceyi yatırıyoruz. Lambayı yakıp tam yarım saat sonra dereceye bakıyoruz. 32 derece olduğu nokta uygun mesafeyi verir.
 
Uvb ampul ısı vermez onun için yanında ısıtıcı lamba kullanırız. Uvb'yi en çok çıktığı saatlerde 1-2 saat yakarız. Günlük 20 dakikalık bir ışıma yeterli. Isıtmayı ise 07:00-19:00 arası yakarız. Eğer hastalık yada keyfen geceleri kuru alanda uyuyorsa loş ışık veren mavi yoksa kırmızı yoksa yeşil renk 40 W armut ampul kullanıyoruz. Bu geceden sabaha yanar. Gündüz ampulü eski tip 60 W armut ampul yada 52-53 W halogen ampul olacak. Soft ampul tercih sebebi.

Anasayfa aksesuar ve ekipmanlar aydınlatma bölümünde ilk konularda bilgi mevcut. Özellikle eylül itibariyle lamba işi tamamlanmalı.

Hayvan üşümemeli aksi halde akciğer enfeksiyonuna yakalanır. 7 cm kabuk boyu altında hayvanlar için ölümcül risk taşır.

Kabuk için birşey yapmaya gerek yok hayvan daha ufak plaka atımına daha var ama. Şebeke suyunu içme suyu ile garmanlamak yada daha iyisi ters osmosis arıtma su kullanmak kireç oluşumunu azaltır. Ara çizgilerdekilerin bir kısmı dökülür. Plakaların altındakiler plaka atılana kadar çıkmaz.
 
Şimdi ısıtıcı ampul siparişi verdim teşekkürler. Kabuk sertleşmesi için ne yapabilirim ne önerirsiniz güneş ışığına çıkaramıyorum güneş pek girmiyor ve çalışıyorum o sebepten ekstra ne olabilir iyi sağlıklı olması için
 
Bebek kaplumbağaların kabuğu yumuşak olur. Şu an hiçbir şey yapmanıza gerek yok.

Kuru alanda ısıtma ampulü bulunsun ve 12 saat boyunca kuru alanı 32-34 dereceye kadar ısıtsın yeterlidir. Bu ölçüyü ayarlayabilmek için ısıtma ampulünü açıp kaplumbağa yüksekliğinde bir eşyanın üzerine derece koyuyoruz ve ilk 30 dakikalık ölçüyü alıyoruz. 32 dereceyi görene kadar ampul konumlandırmasını ayarlıyoruz. Sonrasında çanağın ısınmasıyla beraber bu sıcaklık 34-35 derecelere çıkıyor.

8cm kabuk boyu sonrası kabuk gelişimi için 2 saat uvb lamba açıyoruz. 8cm kabuk boyu sonrası ek yem olarak Jbl Agil alabilirsiniz bu kemiklerin gelişiminde yardımcı olan bir yem.

Kaplumbağayı dışarıya güneş ışığına çıkarmamalısınız bu hasta olmasına sebep verir. Pencereden alınan güneş ışığının da bir faydası bulunmuyor.
 
İlk defa duydum şuan sizden güneşe çıkarmama işlemini hep güneş ışığı alsın diye okudum sağ solda kaplumbağamda sorun olmamasına çok sevindim bilgiler için teşekkürler. Ve ben akvaryumcudan aldığım karidesle besliyorum bazende aldığımda vitaminli proteinli dediği poşet yem kullanıyorum haftada 1 da marul atıyorum. Yemem düzeni nasıl olmalı bilgili birisini bulmuşken sorayım dedim hepsini interntte hep ıvır zıvır şeyler yazıyor insanın aklı karışıyor
 
Gammarus açılmamış kutuda olacak. Açık aldıysanız vermeyin açık olanlar bayat yada parazit yumurtası taşıyabilir. Gammarusta marka önemli değil hepsi aynı. Bir de yanına sera raffy P alın. 6 cm kabuk boyu sonrası tetra reptomin de alıyoruz bunu ilk başta 100'lük dediğimiz küçük kutuda alın. Bu ot türevli gıdaya geçiş yemidir. Yalnız son kullanma tarihi 2023-2024 olursa iyi olur. Bulamazsanız 2022 olsun.

Güneşlendirmenin şartları vardır. Yazın saat 11:00-16:00 arası güneşin en yoğun ısı verdiği saatlerde güneşe çıkarmıyoruz. Güneş uvc ışınımı da yapar bu canlılar için zararlıdır. Güneş çarpması sebebiyle ölme durumu da var. Su kaybı sebebiyle kan pıhtı atar.

Dışarıda güneşlendirmede hiçbir şekilde esinti olmamalı. Konulacağı kabın bir kısmı gölgede olmalı. Hayvan bunaldığında gölgeye kaçmalı. Aynı zamanda gölge kısımda su da olmalı hayvan suya girip serinlemeli ve su içmeli.

Bu durumlar sebebiyle kuru alanda ısıtma lambası altında durması daha sağlıklıdır. Isı sabittir ve hayvan istediği zaman çıkar iner.

Kaplumbağasını güneş çarpması ve esintiye maruz kalıp akciğer enfeksiyonundan kaybeden arkadaşlarımız oldu.
 
Ne sıklıkla verilmeli günde kaç veya kaç günde bir karışık mı vermeliyim ekstradsn sebze de vermem lazım
 
8 cm kabuk boyu öncesi günde iki öğün sonrası tek öğüne düşüyoruz günlük miktar kafa hacmi kadar olacak. Her yem ayrı verilecek. Sabahları raffy P;akşamları gammarus şeklinde. Bir raffy P stick 2 gammarusa denktir.

Bu dönem protein yem yerler ot türevli gıdaya gerek yok.
 
Kargom bugün geldi 32 dereceye ayarlamaya çalışıyorum uzaklaştırdım baya ısıtıcıyı ama su orta sıcaklıkta 26 27 derece dışarısı 32yle 34 arası soğuk sıcak hasta eder mi ısıtıcı ne kadar sürede yakmalıyım
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20210817_195150.jpg
    IMG_20210817_195150.jpg
    478.8 KB · Görüntüleme: 14
Bu spot ampul ve rengine bakarsak infrared bu ampul hayvanı kızartır bunu kullanmıyoruz. Normal 60 W armut ampul yada o tarz halojen 52-53 W olacak.

Su 28 derece olacak biraz artırın. Alan ile su arası ısı farkı 4 dereceyi aşmamalı.

Su ısıtıcı 24 saat; kuru alan 12 saat yanacak. Ama bu ampul olmaz.
 
softampul.jpg

Halojen soft ampul böyle olmalı. Bu ampul şu an tane fiyatıyla 25tl'ye satıldığı için ya farklı bir marka bulabilirseniz alın ya da camı şeffaf olanlara yönelin.

Cem beyin dediği gibi bu çok fazla sıcaklık verir ve kırmızı rengi dolayısıyla kaplumbağayı sürekli karanlıktaymış gibi hissettirir.

Isıtıcı ampulü aldığınız zaman saat 7-19 arası açık bırakabilirsiniz. Kışın 7:30 - 18:30 da yapabilirsiniz.

Bu ampulü sürekli aç kapa yapmamak için bir priz zamanlayıcısı alabilirsiniz.

csd.JPG


Burada kuru alan lambalarıyla alakalı oldukça detaylı bir makale var. İsterseniz inceleyebilirsiniz.

 
Bu arada ısıtıcım çalışır durumda ama bazen çalışıyor bazen çalışmıyor derece ayarı 30 ama kendisi 27 28 derece oluyor normalde su da bu aralar yükselmiyor suyun ısısı sebebi nedir bazen yanıyor bazen yanmıyor yeni Bi ürün. Ve ısıtıcı lamba için alacağım lamba tamamdır bu ısı için yeterli olur sanıırm ????
 
30'luk ayara rağmen 27-28 derece oluyorsa ya kalibrasyon hatası vardır yada su oranı ısıtıcının kaldıracağından fazladır.

Isıtıcının yeterli gelmediği hallerde ısıtıcı suyu ısıtmak için sürekli çalışarak zorlanır, bu da ömrünü bitirir. Tersine ısıtıcı su hacmine göre güçlü ise normalden kısa sürede ısıtıp devreyi keser. Bu da diğerine göre daha az elektrik tüketmesini sağlar.

Diğer taraftan suda sirkülasyon yoksa ısıtıcı bulunduğu civarı ısıtır. Diğer köşe biraz daha soğuk olur.
 
Su seviyesi çok az gözüküyor. Bu ısıtıcının doğru çalışamamasına sebep veriyor.

Suyu kuru alanın altına kadar yükseltin. İç filtrenin motoru suyun dışarısında gözüküyor sanırım. Bu su içerisinde olmalı yoksa aşırı ısınıp motor bozulacaktır.
 
Geri
Üst