Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbagası bakımı

Foruma hoşgeldiniz.

Kuru alan üstünde cam var bu ısıyı bir oranda hapsedecektir onun için klasik akkor 40 watt yada halojen 42 watt ampulden güçlü almayın.

Lamba burada satılıyor.

Bu paludaryum hayvan sağlıklı büyüdüğü taktirde birkaç ay sonra işlevsiz kalacaktır.

Şimdiden düz dikdörtgen bir akvaryum bakın indirimi yakalayınca alın. Ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider.
merhaba 80cm lik akvayumun genişliği ve yüksekliği 40cm mi olmalı? Çok çeşitli akvaryum var cama cam mı bakmalıyım? Brz daha detay bilgi verirseniz çok sevinirim.

Bir de şuan yaşadıkları yer 30*22*22 ısıtıcı kaç watt olmalı?
Bu ölçüdeki akvaryum için 25Watt su ısıtıcı yeterli olur.

Yeni akvaryum için camcıya yaptirın. Kuru alanı ile birlikte yapar.

80x40x60h akvaryum veya bütçeniz varsa 120x50x60h akvaryum daha iyi olur.

Bu tarz ara geciş veya 120cm lik ömürlük akvaryum için 150 veya 200Watt su ısıtıcı yeterli olur.
Isıtıcıda eheim ve tetra marka oneririm.

60cm yukseklik olmalı. 30e kadar su 30cm de kuru alandan itibaren kaçış payı.
Bu hayvanlar çok yaramazdır kaçma işinde ustalar.

Akvaryumu 1cm cam kalınlığında yaparsanız daha dayanıklı olur. En az 0.8 cm cam kalınlığı gereklidir.

Hayvanlar bazen kabuklarıyla camı da kırabiliyor.

Ekstra şeffaf cam yada normal cam olur.
Nasıl tercih ederseniz.

Akvaryum slikonu olur. Normal slikonla olcaksa 1 hafta havalandırın. Birkaç günde içi su dolu şekilde bekletin.
Daha sonra suyla iyice durulayın.

Akvaryumu kaldıracak mobilya veya metal sehpa gereklidir.

Bunlar hazır satılıyor ama demirci de yapıyor. Demir akvaryum sehpası.

80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında hazır bir akvaryum alın.

Fazla en ve yükseklik cam kalınlığı ister ki bunu da özel yaptırmak gerekir. Hazır akvaryum olarak satılmaz.

Halihazırdaki akvaryum için su ısıtıcı masrafına gerek yok. Büyük akvaryuma alın.

80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında hazır bir akvaryum alın.

Fazla en ve yükseklik cam kalınlığı ister ki bunu da özel yaptırmak gerekir. Hazır akvaryum olarak satılmaz.

Halihazırdaki akvaryum için su ısıtıcı masrafına gerek yok. Büyük akvaryuma alın.
Çok teşekkürler ben yarın akvaryum bakmaya gideceğim size bir diğer sorum da rampa ne kdr yükseklikte olmalı ki hayvanlar dışarı kaçamasın? Bir de genişliği ne kdr olsun idealinde ona göre yaptırayım.

Bir diğer sorum da filtre;))
Bu boyutta bir akvaryum için iç filtre şelale filtre mi önerirsiniz? Gücü ne olmalı? Tavsiyeniz var mı?

Çok teşekkürler ben yarın akvaryum bakmaya gideceğim size bir diğer sorum da rampa ne kdr yükseklikte olmalı ki hayvanlar dışarı kaçamasın? Bir de genişliği ne kdr olsun idealinde ona göre yaptırayım.
Kuru alanı akvaryum üstü yada akvaryum içine yapabilirsiniz.

Su yuksekliği 30cm. Kuru alandan itibaren cam yüksekliği(kaçma payı) da en az 30cm olmalı.

50h akvaryum bulduysanız 20cm su yüksekliği yada akvaryum üstü kuru alanda olur.

Akvaryum üstü kuru alan daha iyi olur.
Yalnız çok ağır olmamalı cam taşımaz.

80x40x50 akvaryum için 20 cm su yüksekliğinde 8Watt iç filtre yeterli olur.

8Watt bulamazsanız buda olur.

Son düzenleme:
Kuru alanı akvaryum üstü yada akvaryum içine yapabilirsiniz.

Su yuksekliği 30cm. Kuru alandan itibaren cam yüksekliği(kaçma payı) da en az 30cm olmalı.

50h akvaryum bulduysanız 20cm su yüksekliği yada akvaryum üstü kuru alanda olur.

Akvaryum üstü kuru alan daha iyi olur.
Yalnız çok ağır olmamalı cam taşımaz.
Ben akvaryum içine rampa yaptırma taraftarıyım koyacagım masa ancak yeter bu şekilde. Öbür türlüsü riskli olabilir evde kızım da var.

Siz su ısıtıcı ve ısıtma lambasını aldınız mı? Akvaryuma geçtiniz mi?
Siz su ısıtıcı ve ısıtma lambasını aldınız mı? Akvaryuma geçtiniz mi?
Isıtıcı almadım akvaryum değişeceğim için. Isıtma lambasını hemen değiştim. 40 watt aldım yine ama reflektör değil. Rampa konusunda görüşünüzü almak isterim, akvaryumiçi rampa için. Şimdilik 85*40*50 veya 80*35*50 lik akvaryum alacağım ama gidip yerinde görüp karar vereceğim evdeki yerini de düşünerek. Bayram snrası gelmiş olur paylaşacağım zaten sizlerle de. Rampa için de fikrinizi söylerseniz hidince ona göre sipariş veririm.

Ekli dosyalar

• 17488082790324751557814623188059.jpg
    17488082790324751557814623188059.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 4
Cem bey siz de görüşünüzü söylerseniz çok sevinirim akvaryumiçi rampa ve filtre hakkında.
85*40*50h veya 80*35*50h boyutlarında akvaryum siparişi vereceğim bu hafta. Bayramdan snraya yetişirmiş.

Bu bı müddet idare edecektir 3-4 sene gibi kuru alanı üstüne yapicaksiniz demi cam kaç mm

Geri