Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağası Bakımında Yardım İstiyorum

Tamamdır onu listeden çıkarıp dediğinizi başka bir siteden satın alıyorum. Teşekkürler.

Bir de bizim çocuk kraker bandırmış akvaryum suyuna ve yemiş o krakeri 😁 doktora götürmekle götürmemek arasındayız sorun yaşar mıyız acaba

Edit: krakeri yiyen kaplumbağa değil, bizim çocuk :)

Son düzenleme:
Veterinere götürmeyin veterinere dahada öldürür hayvanı ben önermiyorum anlayan yok çünkü krakerde cokmu yemiş tuzlumu onu cem abi der

Bide dokununca fln hemen elinizi yikayin hastalık taşıyor çocuklar kaç yaşında

Zaten Atakanpetshopa yok o dediğim termometre başka siteden alırsınız yani birkaç lira daha verip iyisini alirsiniz kaplumbağa büyüdüğünde bile kullanırsınız kırılmaz
52w olan halojen ampulun rengi şeffaf mı olmalı yoksa sarı da olabilir mi?

52w olan halojen ampulun rengi şeffaf mı olmalı yoksa sarı da olabilir mi?
Bendeki sarı renk beyaz renginde var heralde lamba bu
IMG_20250618_220459.jpg

Derece olarak bunu alabilirsiniz.

Su ısıtıcı uygundur ama şuanki akvaryumunuza sığmayabilir. Atakan petshopa * üzerinden sorun ısıtıcı kaç cm uzunluğunda. Bu ısıtıcı yatay konumlandırılabilir. Şuanki akvaryumunuzu ölçün yatayda en uzun kaç cm sığıyor mu öyle anlarsınız. Sığmaz ise 200Watt da alınabilir.

Filtre uygundur.

Biorept W yemini 7cm kabuk boyundan sonra kullanıyoruz ama aldıysanız haftada 2 kere verebilirsiniz yer sorun olmaz.

Bu ampuller standart 2800K sıcaklığa sahiptir. Sarıya yakın beyaz, sıcak beyaz veya gün ışığı diye geçer. Tam beyaz renk led veya gaz deşarjlı ampullerde olur. Yanlışlıkla led rustik ampul satın almayın onlar ısı vermez.

Dış camı şeffaf olur genellikle ama bazıları buzlu veya beyaz toz kaplamalı da olabilir(soft). Bulabilirseniz soft da olur ama piyasada yok direkt şeffaf 28Watt ve 52Watt armut halojen ampul alın. Yazın 28 - kışın 52Watt takıp kullanırsınız.

Derece olarak bunu alabilirsiniz.

Su ısıtıcı uygundur ama şuanki akvaryumunuza sığmayabilir. Atakan petshopa * üzerinden sorun ısıtıcı kaç cm uzunluğunda. Bu ısıtıcı yatay konumlandırılabilir. Şuanki akvaryumunuzu ölçün yatayda en uzun kaç cm sığıyor mu öyle anlarsınız. Sığmaz ise 200Watt da alınabilir.

Filtre uygundur.

Biorept W yemini 7cm kabuk boyundan sonra kullanıyoruz ama aldıysanız haftada 2 kere verebilirsiniz yer sorun olmaz.

Bu ampuller standart 2800K sıcaklığa sahiptir. Sarıya yakın beyaz, sıcak beyaz veya gün ışığı diye geçer. Tam beyaz renk led veya gaz deşarjlı ampullerde olur. Yanlışlıkla led rustik ampul satın almayın onlar ısı vermez.

Dış camı şeffaf olur genellikle ama bazıları buzlu veya beyaz toz kaplamalı da olabilir(soft). Bulabilirseniz soft da olur ama piyasada yok direkt şeffaf 28Watt ve 52Watt armut halojen ampul alın. Yazın 28 - kışın 52Watt takıp kullanırsınız.
Teşekkürler bilgilendirme için. Hiç bir değerden bulamadım 42W vardı onu aldım idarelik.

Teşekkürler bilgilendirme için. Hiç bir değerden bulamadım 42W vardı onu aldım idarelik.
Kuru alana bir derece koyup ölçün 1saat sonra 35 dereceyi geçiyorsa 28lik olanını alın.

Ucuzluk pazarı avm gibi dükkanlardada bulunuyor çoğunlukla oraya da bakabilirsiniz.

Şimdi anladım çocuk kaç yaşında
5 hocam
Kuru alana bir derece koyup ölçün 1saat sonra 35 dereceyi geçiyorsa 28lik olanını alın.

Ucuzluk pazarı avm gibi dükkanlardada bulunuyor çoğunlukla oraya da bakabilirsiniz.
Tamamdır. Çok teşekkürler.

Son olarak, akvaryumu oturma odasına almaya karar verdik ve akvaryumu koyabileceğimiz müsait alan odanın köşesinde bulunuyor dolayısıyla güneş almıyor ama odaya ışık giriyor. Herhangi bir sorun teşkil eder mi şuan için? Uvb başlamalı mıyım?

7 yaş ve 60 yaş arası risk taşır çocukta ateş karın ağrısı varmı ve ishal etkisini yarın gösterir sabah kalkınca yada sabaha doğru belli eder kendini şuan 3 saat oldu 3-4 saat sonra etki gosterebilir haberiniz olsun

Sadece Güneş yosunu coşturur uvb gerek yok şuan

5 hocam

Tamamdır. Çok teşekkürler.

Son olarak, akvaryumu oturma odasına almaya karar verdik ve akvaryumu koyabileceğimiz müsait alan odanın köşesinde bulunuyor dolayısıyla güneş almıyor ama odaya ışık giriyor. Herhangi bir sorun teşkil eder mi şuan için? Uvb başlamalı mıyım?
Lütfen tekrar tekrar söylenen şeyleri sormayın. 7cm kabuk boyuna kadar uvb yok.

O boya gelince uygun bir lamba alırsınız. Piyasada 100 lamba varsa en az 95 i hayvana ve insana zararlıdır.
Satın almadan önce tekrar sorun.

Öncelikli olan ısıtma lambası.
7cm kabuk boyundan sonra uvb de şart ekipmandır.

Fakat yanlış ekipmanda ekipmanın olmaması kadar hayvana zarar verir.

Lütfen tekrar tekrar söylenen şeyleri sormayın. 7cm kabuk boyuna kadar uvb yok.

O boya gelince uygun bir lamba alırsınız. Piyasada 100 lamba varsa en az 95 i hayvana ve insana zararlıdır.
Satın almadan önce tekrar sorun.

Öncelikli olan ısıtma lambası.
7cm kabuk boyundan sonra uvb de şart ekipmandır.

Fakat yanlış ekipmanda ekipmanın olmaması kadar hayvana zarar verir.
Güneş almayan bir kısıma koyduğumda gerek olur diye sormak istedim.

Bilgilendirmeler için teşekkürler

7 yaş ve 60 yaş arası risk taşır çocukta ateş karın ağrısı varmı ve ishal etkisini yarın gösterir sabah kalkınca yada sabaha doğru belli eder kendini şuan 3 saat oldu 3-4 saat sonra etki gosterebilir haberiniz olsun

Sadece Güneş yosunu coşturur uvb gerek yok şuan
Takip edeceğim. Teşekkür ederim

Isıtıcıyı bu şekilde yatay olarak komple akvaryumun içine koymamda bir sakınca olur mu?
Tetra HT 300 modeli.
@cem @Manas

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 8
O ısıtıcı yatay modelimi onu bilmiyorum çünkü yatay modeldi heralde @PhotonicInduction baksın yatay modelse kullanabilirsiniz öyle

Tetra HT ısıtıcılar 80cm derinliğe kadar suya batırılabiliyor. Yatık koymanız sorun olmaz ama o suya 300w çok fazla gelecektir.
Evet doğru söylüyorsunuz yakın zamanda tankı büyüteceğim için ileriye yönelik almak istedim.
Teşekkürler bilgi için, yatay koyacağım.

Geri