Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağası Bakımında Yardım İstiyorum

Hava aparatı iç filtrede suya düzgün oksijen sağlamıyor tersine karbondioksit ekliyor suya. Debiyi düşürmek için @erkyha arkadaşımız su çıkış yerine hortum bağlamıştı şelale gibi suyu akıtıyordu.

Birde Kuru alan ile cam arasında bir boşluk var. Eger hayvan bir yere sıkışırsa ve nefes almak için su yuzeyine çıkamazsa boğulur.
Muhtemelen filtrenin yerini değiştirip sağdan sola yerine, arkadan öne vuracak şekilde ayarlayacağım.

Hava hortumunu şimdilik söktüm ama sudaki hareketlilik azaldı ve pislikler filtreye doğru gelmiyor gibi gözüküyor. Sanki hortum takılıyken oluşan basınçtan ötürü pislikler daha çabuk geliyordu filtreye gibi gördüm ama.

Dediğiniz hortum bağlama durumu da mantıklı geldi. Uygun ölçüde bulup deneyeceğim şelale gibi akıtsın tepeden ama bu sefer yine yukarıda bahsettiğim gibi sudaki dalgalanmayı sıfırlamış olmayacak mıyız böylece pislikler olduğu yerde kalmaz mı?

Son düzenleme:
Ben bu filtrenin aynısını kullanıyorum ama dik olarak yatay olarak denemedim.

Hava aparatı yok ama çok iyi temizliyor.

Sunger yerine elyaf kullanıyorum kirlendikçe elyafı çöpe atıp yerine yeni elyaf takıyorum.

Yoksa sungeri temizlemek işkence oluyor.

Bu şekilde çok rahat elyafı çıkar buz dolabı posetine at cope at sonra yeni elyaf tak.

Filtre super iyi temizliyor 2 gunde elyaf kömür rengine dönüyor.

Tek sorun vantuzları hemen atıyor onuda baska filtreden vantuz söküp taktım şimdi asla çıkmıyor.

Sunger yerine elyaf kullanıyorum kirlendikçe elyafı çöpe atıp yerine yeni elyaf takıyorum.

Bu şekilde çok rahat elyafı çıkar buz dolabı posetine at cope at sonra yeni elyaf tak.

Tek sorun vantuzları hemen atıyor onuda baska filtreden vantuz söküp taktım şimdi asla çıkmıyorely

Tek sorun vantuzları hemen atıyor onuda baska filtreden vantuz söküp taktım şimdi asla çıkmıyor.
Elyaf sipariş verdim geliyor ama elyafı çöpe atmak biyolojik dengeye zarar veriyor yazmışlar. Aktif karbon kullanıp dengeyi stabil tutup sadece elyaf değişip eski karbonu yeni elyafla beraber geri koyun demişler. Acaba balıklar için mi geçerli bu durum yoksa kaplumbağalara da zarar verir mi

Elyaf sipariş verdim geliyor ama elyafı çöpe atmak biyolojik dengeye zarar veriyor yazmışlar. Aktif karbon kullanıp dengeyi stabil tutup sadece elyaf değişip eski karbonu yeni elyafla beraber geri koyun demişler. Acaba balıklar için mi geçerli bu durum yoksa kaplumbağalara da zarar verir mi
Biyolojik denge balıklar için daha büyük sorun kaplumbagalarda o kadar fazla etki edeceğini düşünmüyorum

Biyolojik denge balıklar için daha büyük sorun kaplumbagalarda o kadar fazla etki edeceğini düşünmüyorum
Teşekkür ederim.
Akşam iç filtrenin kendi süngerini çıkarıp elyafın içine aktif karbon koyup tavuk dürüm gibi sarıp tekrar yerine takacağım bakalım nasıl sonuçlanacak :)

Ek olarak dip sifon da aldım. Akşam güzel bir dip temizliği yapıp silis kum eklemeyi düşünüyorum

Stick dereceler randımanlı değildir. 6 mm üstü cam kalınlığında efektif çalışmaz.

Elyafı komple çöpe atıp yeni elyaf takın.

Bu zarar vermez. Hayvanlar büyüyünce elyaf 1 günde kömür gibi olacaktık dışkıdan dolayı.

Bunu kirlendikçe yenisiyle degiştirin. Yoksa suya kir salmaya başlar.

Buda hayvanda göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur.

Kaplumbağa için gerekli su değerleri şunlardır:

Suyu temiz olacak.

Ceşme suyu ise klor, kloramin, ağır metallerden arındırılmış olacak.

Suda bol miktarda oksijen olacak nitrat dönüşümü için gerekli yoksa akciğer enfeksiyonu yapıyor zaten.

Suya salınım yapacak herhangi plastik veya boyalı birşey olmayacak.

Elinizi suya daldırmadan önce iyice yıkayın. Bol su ile durulayın sabun kalıntısı kalırsa suya geçer.

Ekli dosyalar

• 1000026791.jpg
    1000026791.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 7
Elyafı komple çöpe atıp yeni elyaf takın.

Bu zarar vermez. Hayvanlar büyüyünce elyaf 1 günde kömür gibi olacaktık dışkıdan dolayı.

Bunu kirlendikçe yenisiyle degiştirin. Yoksa suya kir salmaya başlar.

Buda hayvanda göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur.

Kaplumbağa için gerekli su değerleri şunlardır:

Suyu temiz olacak.

Ceşme suyu ise klor, kloramin, ağır metallerden arındırılmış olacak.

Suda bol miktarda oksijen olacak nitrat dönüşümü için gerekli yoksa akciğer enfeksiyonu yapıyor zaten.

Suya salınım yapacak herhangi plastik veya boyalı birşey olmayacak.

Elinizi suya daldırmadan önce iyice yıkayın. Bol su ile durulayın sabun kalıntısı kalırsa suya geçer.
Teşekkür ederim. Plastik çimler yeni akvaryuma geçene kadar kalacak sanırım. Sökmeyi denedim ama çok silikonlamışlar ısıtıp almak lazım

Kaplumbağalardan bir tanesi kuru alan kısmında tamamen hareketsiz duruyor çok telaşlandık biraz suya koyalım dedik elleri ayakları en içeride hiç dışarı çıkarmıyor bile. Kabuk gibi en dibe indi kaplumbağa ve çıkmak için hiç çabalamıyor bile. Beslemeyi deniyoruz hiç oralı bile olmuyor. Ek olarak iç filtrenin içine elyaf ve aktif karbon koydum fakat şuan hava hortumu dışarıda olsa bile oksijen vermiyor içeriye. Kabarcık oluşmuyor yani. Çok kastırırsam hortumu anca öyle bir kaç kabarcık çıkıyor.

Ek olarak filtrenin yerini değiştirdim şuan aşağıdaki şekilde duruyor. Kımıldamayan kaplumbağayı da ekmedim.
Ne yapmalıyım?
@cem @Manas @PhotonicInduction
IMG_1359.jpeg
IMG_1361.jpeg
IMG_1360.jpeg

Heralde korkmuş olabilir fotoğrafını atarmisiniz

Uykulu olabilir yada filtre çok dalgaliysa rahatsız etmiş olabilir saat 21.00dan sonra hiç bir yerde sabaha kadar ışık olmayacak kaplumbağanın olduğu odada uyanırlar uyumazlar

Uykulu olabilir yada filtre çok dalgaliysa rahatsız etmiş olabilir saat 21.00dan sonra hiç bir yerde sabaha kadar ışık olmayacak kaplumbağanın olduğu odada uyanırlar uyumazlar
Filtre marka model:
jinqye jy 6100f 500L/s

Debi düşük değil mi yeterince yoksa daha az debilisi varsa onu alayım.

Hava kabarcığı vermemesi konusunda ise motora zarar vermiş olabilir miyiz? Aldığı suyu veriyor basınç kaybı yok ama hava vermiyor makineyi sağa sola kaydırırsam anca bir kaç baloncuk çıkıyor

Filtre marka model:
jinqye jy 6100f 500L/s

Debi düşük değil mi yeterince yoksa daha az debilisi varsa onu alayım.

Hava kabarcığı vermemesi konusunda ise motora zarar vermiş olabilir miyiz? Aldığı suyu veriyor basınç kaybı yok ama hava vermiyor makineyi sağa sola kaydırırsam anca bir kaç baloncuk çıkıyor
Onunla @PhotonicInduction ilgileniyordu ben bilmiyorum o filtreyi siz ayari yanlismi yaptınız acaba

Siz şuan akvaryum olan odanın ışığını kapatın kaplumbağalar uyusun

Geri