Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağası Bakımında Yardım İstiyorum

Hayvanı dik tutarsanız yuttuğu suyu daha çok ciğerine kaçabilir.

Başı aşağıya gelecek şekilde tutun biraz suyu atabilir.

Akvaryumu büyütmeyi hızlandırma kararı aldık.
130x40x40 akvaryum üzerine ayrı bir
40x40x20 ebatında kat ekleteceğim. Bu kat dinlenme alanı olup, ana tanktan rampa şeklinde bu kata çıkabilecek.

İkinci el dış filtre almanın bir sakıncası var mıdır? Tetra ex 600 almayı düşünüyorum ikinci el olarak, balık üretimi yapıp vazgeçmiş birisinden.

Akvaryumu büyütmeyi hızlandırma kararı aldık.
130x40x40 akvaryum üzerine ayrı bir
40x40x20 ebatında kat ekleteceğim. Bu kat dinlenme alanı olup, ana tanktan rampa şeklinde bu kata çıkabilecek.

İkinci el dış filtre almanın bir sakıncası var mıdır? Tetra ex 600 almayı düşünüyorum ikinci el olarak, balık üretimi yapıp vazgeçmiş birisinden.
Bence ikinci el filtre olmaz her türlü sorun çıkartır.

Hayvanın durumu nedir?

bcfbf4a7-30b9-482c-98a0-531afe7c301c.jpeg
Bence ikinci el filtre olmaz her türlü sorun çıkartır.

Hayvanın durumu nedir?
Şuan bu şekilde hala hareketsiz.

Sıfır filtreler inanılmaz pahalı geldi. Kaliteli olsun ikinci el olsun, kalitesiz sıfırdan daha iyidir diye düşündüm ama. Sıfır önerebileceğiniz bir filtre varsa inceleyebilirim

Tetra ex 1000plusa bakın ozaman az kullanılmış 1-2 aylık zaten akvaryumda filtre çok pahalı akvaryumdan

IMG_1371.png

Atakan petshop bunu önerdi iç malzemelerini kaliteli koyarsak iyi olur dedi ama

Bunda bu filtreye birleşen hortumda yirtiliyor çatlıyor

Filtreye en son bakın.

@cem Su yutmuş hayvan hakkında yazar mısınız
Daha rahat edebilecekleri tanka taşımak istedim bu süreç 1-2 ay kadar sürecekti ama kaplumbağalardan birinin kötüleşmesi vicdanen sürece etkili oldu 15 gün içerisinde taşıyacağım yeni tanka hepsini. Sanırım ısıtıcı veya filtre gibi bir yerde sıkışmış olabilirler dediğiniz gibi su yuttuysa eğer. Bu düşünceden ötürü daha büyük bir yaşam alanı sunmak istedik

Valla nasıl nereye sıkıştı neden böyle oldu nadir bir durum.

Bu tarz durumlar için wifi kamera ile kayıtlara bakmak iyi olabilir.

Hayvan hala toparlayabilir.

Hayvanı elinize aldığınızda bacakların gövdeyle birleşme yerinde nefes almadan dolayı şisme hareketi var mı az da olsa?

Valla nasıl nereye sıkıştı neden böyle oldu nadir bir durum.

Bu tarz durumlar için wifi kamera ile kayıtlara bakmak iyi olabilir.

Hayvan hala toparlayabilir.

Hayvanı elinize aldığınızda bacakların gövdeyle birleşme yerinde nefes almadan dolayı şisme hareketi var mı az da olsa?
Evet mantıklı olabilir fakat kamera maalesef ki yok, hayvan acaba kendisini dinlenmeye çekmiş olabilir mi acaba böyle birşey var mı

Evet mantıklı olabilir fakat kamera maalesef ki yok, hayvan acaba kendisini dinlenmeye çekmiş olabilir mi acaba böyle birşey var mı
Hayır.

Bir günde çok hareketli halinden baygın hale geldiyse tek sebep su yutma.

Hastalık veya dinlenme stres korku gibi bir durum değil.

Bacak ile govde arasındaki yerde nefes almaya bağlı şisme hareketi var mı?

Siz bı baş aşağı 30dk bı tutun kuru alanda ciğerlere kaçmasın öyle şekilde düzene biner hırıltı gibi şeyler varmı dediğiniz gibi içine cekilme hareketsizlikmi var

Hayır.

Bir günde çok hareketli halinden baygın hale geldiyse tek sebep su yutma.

Hastalık veya dinlenme stres korku gibi bir durum değil.

Bacak ile govde arasındaki yerde nefes almaya bağlı şisme hareketi var mı?
Tutup kaldırdım kaldırınca elleri ayakları hareket ediyor gözünü açıyor bir problem yok ama çok baygın

İki gündür hiçbir şey yemedi bir şey olur mu

Düne göre birtık daha hareketli

Edit: suya koydum hareket etti sağa sola yüzüyor ama nefes alırken arada sırada baloncuk çıkıyor burnundan yani su yüzeyinde hava yapıyor

Edit2: filtreyi yeniden aktif ettim güzelce yüzdü tekrar kuru alandaki rampaya park etti kendisini 😁

Isıtıcı lambayı gece boyu açık bırakmalı mıyım sıcak rahatlatır mı acaba

Son düzenleme:
Baloncuk çıkarma kafası su dışındayken içeri alirkenmi cikariyor

Geri