Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağası Bakımında Yardım İstiyorum

Güle güle kullanın.
Umarım sızıntı yaşamayız :)

Bu iş hastalık gibi gözüküyor.
Yakında damacanaya geçeriz 😁
Teşekkürler. Ben tepe filtre şeklinde yaptım. Kabın içinde basınç olmadığı için sızma ihtimali yok. Tıkanma ihtimaline karşı da ikinci bir dönüş hattı yaptım. İleride damacana değil ama kapsamlı bir sump yapmayı düşünüyorum.

Teşekkürler. Ben tepe filtre şeklinde yaptım. Kabın içinde basınç olmadığı için sızma ihtimali yok. Tıkanma ihtimaline karşı da ikinci bir dönüş hattı yaptım. İleride damacana değil ama kapsamlı bir sump yapmayı düşünüyorum.
Bir görseli veya videosu var mı acaba sizin çalışmanıza benzer? Bir göz atayım. Risksiz bir sistemse ona geçeyim

Filtre.jpg
Sistem 1.jpg

9 litrelik bir gıda saklama kabı. Contalı kapağı var. 3 bölme yaptım (mekanik, biyolojik, kimyasal filtrasyon) Taşma prensibiyle çalıştığı için normalde kapağın en fazla 2-2.5cm altına kadar su doluyor. Girişteki elyaf tıkanmaya başladığında su seviyesi yükselip bölmeleri aşarak çıkışa gidiyor. İkinci dönüş hortumu birinciden biraz daha yüksekte olduğu için tıkanma durumunda ikinci dönüş de devreye giriyor.

Malzeme sıralaması da girişten çıkışa elyaf, biyolojik sünger, eurostar aquaclay, seachem matrix, aktif karbon şeklinde. Seramik halkaları bölmeler arasındaki geçiş ferahlasın diye koydum ama az da olsa bakteri tutuyordur sanırım. 100 litre su hacmimiz var, haftalık %25-30 su değişimiyle nitratı 25ppm seviyesinde tutabiliyorum.

Elinize sağlık güzel duruyor.

Yalnız dizilimde ilk seramik olsun katı kiri seramik tutar süngeri onun altına alın. Bu da ufak kir ve eski derileri tutar.

Sonra elyaf>zeolite>elyaf>carbon>elyaf şeklinde olsun.

Boşluk kalırsa eurostar aquaclay alın. Bunu sünger ile zeolite arasına koyun.

Teşekkür ederim.
En alta elyaf koyunca akan su yavaşlıyordu bayağı ve tortulu akıyordu sonra seramik bioball koydum yükseklik versin diye

Tabana komple değilde biobalları sadece su çıkış borusu çevresine koyun. Orada boşluk olması akışı rahatlatır.

Dediğiniz gibi yükseklikte verir.

Tekrardan merhaba.
Dış filtreyi yaptığımdan beri suyum inanılmaz berrak ve temiz. 10 gündür el sürmüyorum. 1 defa dip çekimi yaptım sadece.

Fakat su yüzeyinde köpüklenme oluyor birden bayağı ve biraz azalıyor kendince zaman zaman. Sonra yine köpürme oluyor. Nedeni ne olabilir? Filtrenin içindeki birikmiş pislikler yapıyor olabilir mi?

Köpük beyazımsı bir tortu halinde mi?

Dış filtreyi kurduktan sonra ilk suyu kovaya boşalttınız mı?

Anca foruma girebilme zamanı bulabildim.
Yorumu attığımdan beri herhangi bi su değişimi veya bi uygulama yapmadım yüzeyde nokta kadar bile köpük yok şuan.
Ara sıra oluşuyor ve kayboluyor sebebini çözemedim

Köpük beyazımsı bir tortu halinde mi?

Dış filtreyi kurduktan sonra ilk suyu kovaya boşalttınız mı?
Tortu halinde diyebilir miyim bilmiyorum ama baloncuklu oluyor irili ufaklı.

İlk suyu kovaya boşaltma kısmını anlamadım.
Sadece filtreyi başlatmadan önce filtreye kapağına kadar su doldurdum arıtılmış dinlendirilmiş su, o kadar. Sonra fişi takıp çalıştırdım. Hala kullanıyorum hiç duraksatmadım

Tortu halinde diyebilir miyim bilmiyorum ama baloncuklu oluyor irili ufaklı.

İlk suyu kovaya boşaltma kısmını anlamadım.
Sadece filtreyi başlatmadan önce filtreye kapağına kadar su doldurdum arıtılmış dinlendirilmiş su, o kadar. Sonra fişi takıp çalıştırdım. Hala kullanıyorum hiç duraksatmadım
Filtreyi ilk çalıştırdığınızdan bu yana 2 hafta oldu sanırım. Nitrifikasyonun tam oturması ideal şartlarda 21 gün sürüyor. Bugünlerde sizin suda nitrit bulunuyor olmalı. Bakteri kolonisi yerleştiğinde sorun kalmaz diye tahmin ediyorum. O vakte kadar da kısmi su değişimlerini ihmal etmeyin bence.

Tamamdır teşekkür ederim. Şuanki durum normal o zaman.

Dış filtre temizliğini ne aralıkla yapayım?
Yaptığım zaman sadece elyafları ve süngeri mi değiştireyim?

Bioball, seramik, aktif karbon mevcut filtrenin içerisinde. Bunlara bi müdahale sağlamayacağım sanırım. Doğru mudur?

Tamamdır teşekkür ederim. Şuanki durum normal o zaman.

Dış filtre temizliğini ne aralıkla yapayım?
Yaptığım zaman sadece elyafları ve süngeri mi değiştireyim?

Bioball, seramik, aktif karbon mevcut filtrenin içerisinde. Bunlara bi müdahale sağlamayacağım sanırım. Doğru mudur?
Filtrenin en çok kirlenen kısmı girişteki sünger veya elyaf oluyor. Debi azalıyor veya filtrenin içinde bariz kir görünüyorsa o bölgeyi akvaryumdan çektiğiniz bir kap suyun içinde temizleyebilirsiniz. Aktif karbon sudaki kirleticileri tuttukça kapasitesini dolduran bir malzeme. Tam olarak ne kadar sürede biteceğini kestiremeyiz ama ayda bir yenilemek fena olmaz. Biyolojik filtre malzemelerini de ben iki ay dolunca akvaryumdan çektiğim bir kova suda durulayıp geri koydum. Musluk suyunda yıkamayın sakın, bakteriler çok zarar görür.

Nitrifikasyon bakterileri yada bizim dediğimiz şekilde döngü bakterileri ortalama 28 günde oluşuyor.

Tortulaşma silis kum kaynaklı olabiliyor. Yakın zamanda alınmış ve tozu tam temizlenmemişse bir süre eklediğimiz su yada elimizle kumu karıştırdığımızda bunlar açığa çıkıp beyaz tortu yapar.

Dış filtrede yeni malzeme koyduğumuzda ilk çıkan su ile birlikte elyaftan kaynaklı tortu ve carbon malzemeden kaynaklı siyahlık çıkıyor. Onun için ilk suyu bir kovaya bir miktar boşaltıyoruz. Sonra akvaryuma monte edip eksilen suyu tamamlayıp filtreyi çalıştırıyoruz. Sizinki muhtemelen elyaf kaynaklı.

Carbona 1 ay ömür biçiyorlar ama 1,5 ay kadar kullanılabilir. Şayet su bu süre üstünde temizliğini koruyorsa su sararma noktasına gelene kadar açmaya gerek yok.

Temizlik yaptığımızda döngü bakterileri de ölüyor. Aeroblar oksijensiz kaldığında gidiyor. Bir diğerleri ışık temas ettiğinde gidiyor. Böyle karışık durum.

Geri