Akvaryum 100*50*50h de olabilir ama fazla bir fiyat farkı yok ise 60h daha iyi olur. Kaçış boşluğu ile birlikte 6-7 cm silis kum yükseltisi de olacak ki bu da takriben 15 cm kadar bir pay demek.
Cam kenarları rodaj yapılırsa yani kesildikten sonra rodaj makinesi ile pürüzsüz yüzey yapılırsa silikonun tutunumu kuvvetli ve uzun süre gider. Tabi buna ek ücret alıyorlar.
Alttan ve üstten aynı cam kalınlığında 3-4 cm eninde kuşak atılacak bu çerçeve gibi akvaryumu dolanacak silikon yüzeyin alanını artıracak.
Üst kuşak çirkin gözüktüğü için sac yaptırdım. Diğerleri paslandığı için elmas sac denen çelik sac yaptırdım. Alüminyum sac kullanıyorlar mı bilmiyorum. Bu şekil verilmesi zor ve malzemesi kaliteli olduğu için pahalı ama ömürlük gidiyor. Kuru alan ağır olduğu için üstünde sağa sola kaydırma imkanı oluyor.
Kayıt attırmayın. Bu iki uzun camı birbirine birleştiren cam. Bu kuru alan rampasına engel. Kuşak yeterli geliyor.
Üstü açık olacak kapak yaptırmayın.
Mobilya yarım ton çekecek sağlamlıkta olmalı. Üstüne laminant şiltesi konup üzerine akvaryum konacak. Bu mobilya üstü ve akvaryum tabanı arasında olabilecek boşlukları kapayıp tam yüzey oturmasını sağlayacak. Mobilya altına da koridor halısı kestirilirse laminant yada parkeyi ezmez.
İkinci elde kontrol etmeden almayın. Derin çizik ve çatlak olmamalı. Tabandaki hafif çizikler kum kaynaklıdır sorun teşkil etmez.
İkincisi silikonlara bastırın esneme varsa tazeliğini korumuştur. Taş gibi sert ise sökülüp tekrar silikonlanması gerekir ki bu da ek masraf.
Unuttuğum varsa yazın.
Ekipmanlar için resim yada link atın uygunluğuna bakayım.
Balık ve kaplumbağa kir konusunda bir değildir onun için kaplumbağalarda standard filtrenin bir üst modelini alırız. Tam bir ölçü veremem ama bir yetişkin kaplumbağa 20 belki daha fazla japon balığından daha çok kir üretir.
Eksik bıraktığım varsa sorun.
Bu konularda benim acemilik dönemime denk gelen ömürlük akvaryum ile ilgili yazılarım var. Resimler kullandığımız program işi paraya döktüğü için ne yazıkki gitti.
siparişten sonra 1 ayı geçkin sürede nihayet akvaryuma (100*50*60h) kavuştum. 60-70 kg civarı bir ağırlığı vardı. kazasız belasız yerine getirip oturttuk. süngere ufak bir damla bulaşık deterjanı damlatıp, ovaladım, iyice yıkadım, duruladım. bir daha su döküp son kalan suyu da süngerle emdirip...
sukaplumbagasi.com
yaklaşık alımdan kuruluma ve iç dizaynın tamamlanmasına kadar 2 aylık bir süre geçti. lavabo altı filtreden aldığım suyu doldurmak 3 gün sürdü, tabi öncesinde 6 damacana su biriktirmiştim onunla birlikte. yaklaşık 14 damacana doldurdum. filtreyi ilk çalıştırdığım zaman bir miktar köpük ve tortu...
sukaplumbagasi.com