Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

sudaki yağ

rosi

Bronz 5 Üye
Katılım
9 Kas 2012
Mesajlar
34
sorular


1- akvaryumun suyundakı yag neyden dolayı oluyor
2- sudakı yag zarar verırmı
3- ıc fıltre kulanmıyorum suyu ne sıklıkla degısmelıyım
4- dıs fıltre ne ıse yarar sartmı kulanılması



teşekürler
 
Cvp: sudaki yağ

1- Su yüzeyindeki yağ yemlerden meydana gelebilir. Kabukta Devit 3 kullanıyorsanız bununda etkisi olur. Yada suya vitamin damlatırsanız meydana gelebilir. Bunlar dışında salınım yapan bir malzeme varsa oda sebep olabilir.

2- Sudaki yağ tabakası ışığın suya girişini etkiler. Kaplumbağaya verdiğiniz besinlerin bıraktığı yağ doğrudan zarar vermesede suya ışık ve oksijen girişini etkileyeceği için su kalitesini etkiler. Buda direk olmasada dolaylı yoldan zararlıdır. Bunu önlemek için ilk etkili yöntem su yüzeyini hareketlendirmektir. Hava motoru, akıntı motoru ve filtrenin suyu püskürten kısmı yüzeye verilerek bu sağlanabilir. Tabi suya vitamin damlatma ve kabukta devit kullanma yapılıyorsa bırakılmalı. Salınım yapan bir malzemeden kaynaklı tabaka kaplumbağaya direk zarar verebilir.

3- Su değişim miktarı ve sıklığına etken bir çok sebep var. Kullanılan filtre cinsi, filtre kapasitesi, akvaryum büyüklüğü, bu akvaryumda yaşamakta olan canlı miktarı ve büyüklüğü. Ancak genel olarak suyun 1/3 miktarını değiştirmek ve mümkünse alttan çekim yapmak iyi bir uygulama. Bunu ayda bir kez yapabilirsiniz. Ancak dediğim gibi kirlenme oranına göre bu süre ile oynamanız mümkün. Ben 2 akvaryumda 3-4 aydır henüz buharlaşanın yerine ilaveler dışında hiç su çekmedim. Ama akvaryum ebatlarım canlı oranına göre çok büyük ve dış filtre kullanıyorum.

4- Dış filtrenin diğerlerine göre avantajı mekanik temizlik dışında biyolojik döngü oluşturmasıdır. Yani suda oluşan amonyağı yada zararlı bakterileri minimize edeceği gibi yararlı bakteri oluşumuna destek verir. Böylece su daha doğru değerlere kavuşur.
 
Cvp: sudaki yağ

suya salınan hıcbırsey kulanmıyorum


zaten kaplusum kucucuk matoru taktıgım zaman ordan oraya salanmazmı ?


suyu degıstıgım zaman kaplusu bır kovanın ıcıne yerlestırıyorum ve kabuk araları beyazlıyor
ne yapacagımı bılmıyorum sanırım veterınere tekrar gıdıp bılgı edınmem gerek cunku bu ısler sıtelere yazılıp konusulacak bırsey deıl yuzyuze konusulması lazım

:) tesekur ederım sızde olmasanız bıze yanıt veren yok yalanmı :D
 
Cvp: sudaki yağ

Et, tavuk, balık tarzı yiyeceklerden veriyorsanız suyu yağlandırabilir. Kabuk aralarındaki beyazlaşma büyüme izi, kireç kalıntısı yada mineral birikmesi olabilir.
 
Cvp: sudaki yağ

suyun dısına ne zaman cıkartsa oyle oluyor
 
Cvp: sudaki yağ

Büyük ihtimal kireç kalıntısıdır. Resim koyarsanız daha sağlıklı yorum yapılabilir
 
Cvp: sudaki yağ

Ben teşekkür ederim :) Benim gibi bir çok arkadaş bildiklerini paylaşıyor.
Suyu komple değiştirmemek gerekiyor. Kısmi değişimler kireç anlamında bu konuda daha avantajlı olur. Çizgiler yakında yeni kabuk tamamen oluştuğunda geçecek. Mineralde kireçte bu anlamda ortadan kalkacak. Tabi siz genede veterinere göstermeniz içinizi rahatlatır. Hemde bir kontrol olur.

Ben akıntıyı bir akvaryumda ekstra iç filtre desteği ile sağlıyorum. Akıntı motoru bundan daha kuvvetli olmaz ama iç filtre çıkışıda yeterli olur. Bu arada hava motoru takarsanız savrulmaz. Bu hayvanlar akciğer solunumu yapıyor, bu anlamda sudaki oksijene direk ihtiyaçları yok. Ancak ben kullanıyorum. Faydaları suya sağladığı oksijenle bakteri düzenini uygun seviyede tutması ve yüzeye sıçrayan su zerrelerinin nem oluşturması. Tabi su yüzeyine kattığı harekette faydalı oluyor.
 
Cvp: sudaki yağ

veterınere goturecegım randevuyu aldık :)

sular su anda kesık sular gelsın yıkayacagım
suyun dısında cıkınca kapukları beyazlıyor resım koymaya calısıyorum fakat hafıza kartımı bulamıyorum bulursam ılk ıs koyacagım

suyun dısında ıken kabukları beyazlamaması ıcın ne yapmam gerek ?

gercekten cok tesekur ederım :)
sızın dekıklerınızı uyguladıgım gunden berı delı danalar gıbı :D benı gorunce artık kacmıyor tabi
bazen kacıyor ama yemını goruncede hemen kafasını sudan cıkartıyor elımdende yemını yıyo

:D tesekurler
 
Cvp: sudaki yağ

filtre aldığınız zaman su değişimini ayda bir gibi yaparsınız hata bir miktar alıp takviye yaparsınız tam değişime gerek yok. bu yüzden piyasada ucuz damacana sulardan alıp koyarsanız. kireçle tebelleş olmazsınız. kuruduğu zaman illaki beyazlar.
 
Cvp: sudaki yağ

Bu arada bende uzun zamandır musluk suyu kullandığım için çok az beyazlık görüyorum. Sanırım bir zararı olmaz.
 
Geri
Üst