Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sunsun Dış Filtre

Başta bir miktar salınım yapar sonra durulur. Elyaf kalanı tutar.

Abi şimdi ben iyice yıkadığım için bunun etkisi geçmiş midir?

Merhaba konuyu hortlatmış olacağım Efe beyi aktif online görünce sizin konuya yazmak istedim. Aynı filtreye sahibim yıllardır.B ir sorun yaşıyorum bir haftadır. Filtreyi temizliyorum içine suyu dolduruyorum fişe takıyorum içindeki tüm su bitene kadar sorunsuz sirkulasyon yapıyor calışıyor lakin su bitince duruyor. Ne olabilir? Motoruna kadar söküp baktım 1 haftadır çözemedim

Su giriş hortumunu komple su doldurup baş parmağınızla ucunu kapatıp akvaryuma sokup bağlantısını yapın. Hortumda hava kalırsa filtreye dolar pervane boşa döner.

Su giriş hortumunu komple su doldurup baş parmağınızla ucunu kapatıp akvaryuma sokup bağlantısını yapın. Hortumda hava kalırsa filtreye dolar pervane boşa döner.
Su giriş dediğiniz kirli suyu çeken ise yaptım hocam yaramadı. İşin garip yani içindeki yani kovadaki su bitene kadar sorunsuz calışıyor.

Hortumun giriş yaptığı o aparat tıkalı olabilir mi? Hortumdaki suyu çekmediğine göre bir yerde tıkanıklık olabilir.

Hava varsa sağa sola hafif eğerek sallayın. Pervane cırlama sesi çıkarırsa su temas etmiyordur. Filtreyi akvaryumdan aşağıda konumlandırın. Akvaryumdan yüksekte durmasın.

Tıkanık olup olmadığını şöyle anlayacaksınız kovayı su doldurmadan kapayın. Su giriş hortumundan maşrapa ile su doldurun. Hortumdan su akışına bakın. Su gitmiyor yada çok yavaş doluyor ise kir vardır.

Hortumun giriş yaptığı o aparat tıkalı olabilir mi? Hortumdaki suyu çekmediğine göre bir yerde tıkanıklık olabilir.

Hava varsa sağa sola hafif eğerek sallayın. Pervane cırlama sesi çıkarırsa su temas etmiyordur. Filtreyi akvaryumdan aşağıda konumlandırın. Akvaryumdan yüksekte durmasın.

Tıkanık olup olmadığını şöyle anlayacaksınız kovayı su doldurmadan kapayın. Su giriş hortumundan maşrapa ile su doldurun. Hortumdan su akışına bakın. Su gitmiyor yada çok yavaş doluyor ise kir vardır.
Hortumlarda siyah siyah lekeler var ama dün size yazdıktan sonra musluğa bağladım her ikisini de baya temizledim kesintisiz veriyor suyu. Akvaryum içindeki çeken aparatı diyorsak onu tümden söküp temizlemiştim Cem abi orada bir tıkanıklık yok. Motor sesi genel olarak var ama kovadaki su bitince de devam ediyor ben motor yanar filan diye kapatıyorum. Şuan yapacağım şey sanırım kovayı daha aşağı alıp denemek. Umarım bu şekil çözerim yoksa yenisini almak gerekiyor gibi.

Hortumları abi çıkarıp tekrar yıkadım tertemiz olarak. Ondan önce aşağıya da aldım yine biraz calıştı sonra durdu. Hortumu temizledikten sonra hava kalma riskine göre o dediğin gibi maşrapa ile doldurup hemen parmağımla kapatıp makineye taktım maalesef yine aynı. Yani o motorda bir şey var gibi. Şunu anlayamadım motor sorunlu olsa yine de su verir mi bi 2-3dakika

Son düzenleme:
Filtre aşağıda olacak ki su kendi ağırlığıyla filtreye insin. Pervane sökülebiliyor mu?

Mil, metal silindir içinde gevşemiş ise silindir döner pervane dönmez. Mili sıkıştıran conta yerinden oynamışta olabilir. Bu kısım zamanla alg bağlayıp kayganlaşıyor. İlk çalıştığında pervane dönüp sonra duruyor olabilir. Metal silindir boşa döner. Ses gelmeye devam ediyorsa silindir dönüyor demektir.

Filtre aşağıda olacak ki su kendi ağırlığıyla filtreye insin. Pervane sökülebiliyor mu?

Mil, metal silindir içinde gevşemiş ise silindir döner pervane dönmez. Mili sıkıştıran conta yerinden oynamışta olabilir. Bu kısım zamanla alg bağlayıp kayganlaşıyor. İlk çalıştığında pervane dönüp sonra duruyor olabilir. Metal silindir boşa döner. Ses gelmeye devam ediyorsa silindir dönüyor demektir.
Pervaneye kadar söktüm abi dün taktım çıkarttım vs. sonra boruları söktüm musluktan iyice temizlettim tekrar. Bir forumda yandaki motoru üste takıp çıkışları değiştirmişler öyle de calışıyormuş öyle denedim baktım öyle de olmadı. En son tam kıracaktım son bir kez daha eski halinde deneyeyim dedim hava oldu bu seferde. Şu su çektiğimiz pompa ile onu da temizledim ondan sonra düzeldi calışıyor. Oysaki bu işlemi 1 hafta içinde kaç kere yaptım bilmiyorum :)

Belki pervane mili gevşemişti onu sıkılayınca düzeldi. İyi perte çıkmadı.

Geri