Abi denemek için suya koydum suyu simsiyah yaptı. Ben onu iyice yıkamadan koysaydım suyu da simsiyah yapacaktı.Stick karbon suya fazla salınım vermez.
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Abi denemek için suya koydum suyu simsiyah yaptı. Ben onu iyice yıkamadan koysaydım suyu da simsiyah yapacaktı.Stick karbon suya fazla salınım vermez.
Su giriş dediğiniz kirli suyu çeken ise yaptım hocam yaramadı. İşin garip yani içindeki yani kovadaki su bitene kadar sorunsuz calışıyor.Su giriş hortumunu komple su doldurup baş parmağınızla ucunu kapatıp akvaryuma sokup bağlantısını yapın. Hortumda hava kalırsa filtreye dolar pervane boşa döner.
Hortumlarda siyah siyah lekeler var ama dün size yazdıktan sonra musluğa bağladım her ikisini de baya temizledim kesintisiz veriyor suyu. Akvaryum içindeki çeken aparatı diyorsak onu tümden söküp temizlemiştim Cem abi orada bir tıkanıklık yok. Motor sesi genel olarak var ama kovadaki su bitince de devam ediyor ben motor yanar filan diye kapatıyorum. Şuan yapacağım şey sanırım kovayı daha aşağı alıp denemek. Umarım bu şekil çözerim yoksa yenisini almak gerekiyor gibi.Hortumun giriş yaptığı o aparat tıkalı olabilir mi? Hortumdaki suyu çekmediğine göre bir yerde tıkanıklık olabilir.
Hava varsa sağa sola hafif eğerek sallayın. Pervane cırlama sesi çıkarırsa su temas etmiyordur. Filtreyi akvaryumdan aşağıda konumlandırın. Akvaryumdan yüksekte durmasın.
Tıkanık olup olmadığını şöyle anlayacaksınız kovayı su doldurmadan kapayın. Su giriş hortumundan maşrapa ile su doldurun. Hortumdan su akışına bakın. Su gitmiyor yada çok yavaş doluyor ise kir vardır.
Pervaneye kadar söktüm abi dün taktım çıkarttım vs. sonra boruları söktüm musluktan iyice temizlettim tekrar. Bir forumda yandaki motoru üste takıp çıkışları değiştirmişler öyle de calışıyormuş öyle denedim baktım öyle de olmadı. En son tam kıracaktım son bir kez daha eski halinde deneyeyim dedim hava oldu bu seferde. Şu su çektiğimiz pompa ile onu da temizledim ondan sonra düzeldi calışıyor. Oysaki bu işlemi 1 hafta içinde kaç kere yaptım bilmiyorumFiltre aşağıda olacak ki su kendi ağırlığıyla filtreye insin. Pervane sökülebiliyor mu?
Mil, metal silindir içinde gevşemiş ise silindir döner pervane dönmez. Mili sıkıştıran conta yerinden oynamışta olabilir. Bu kısım zamanla alg bağlayıp kayganlaşıyor. İlk çalıştığında pervane dönüp sonra duruyor olabilir. Metal silindir boşa döner. Ses gelmeye devam ediyorsa silindir dönüyor demektir.
Vallahi Cem abi baktım 1500 tl olmuş zamanında 300-400 tl ye aldığım filtre. Yazık durduk yere para gidecektiBelki pervane mili gevşemişti onu sıkılayınca düzeldi. İyi perte çıkmadı.