Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

süper ısıtıcı lamba

aytekingoksoy

Platin 4 Üye
arkdaşlar bende vardı babam getirmişti bi defa markasını arıyodum ampulu cıkardım pek belli olmamış ama sonra okudum bi şekilde ampul şu osram energj saver deyip ısıtmaz diye düşünmeyin ben kullanıyorum şu anda uzaktan mesafeden bile baya sıcak yapıyor. yaşarcan abimiz bize bi ampül önermişti sağolsun ecolite 52w oda var bende şuan ama bu daha kat kat sıcak yapıyor aynı mesafede elimi tutuyorum bu yakacak gibi bence direk alın haloqen ama halojen almayın demişlerdi.Ben çok beğendim sizinle paylaşmak istedim. Hem enerji tasarrufu hem sıcacık alan

yalnız arkadaşlar bu e14 fakat e14 ü e27 ye çeviren aparat var gittigidiyordan alabilirsiniz

Cvp: süper ısıtıcı lamba

aytekin ben buna da bakıp incelemiştim. ısı derecesi çok fazla 30 cm civarı mesafede olmalı. bunu derece ile iyice ayarlamalısın yoksa hayvan kızarır. ben elimi ancak 10 saniye kadar tutabildim. yumurtaya tutsan 5 dakikada katı hale gelir. yani riskli ürün. ecolite ampulüde buna bakarken keşfettim zaten. onun tehlikesi yok. yumuşak ısı veriyor.

Aynen abi ya ben 20cmde falan inşallah hayvan durumu fark edip kenara kaymıştır :D bide abi benimkinin birinin kabuğunda siyah lekeler var küçük falan ne onlar

Ha bide abi bugün uyandırdım yemesi için yemi. Elime aldım gözünü açmadı hiç suya koydum gene açmadı yüzüyodu kör şekilde korktum sonra açtı

Yüzüşünde problem var abi mesela eğik hafif bide abi yüzeydeki yemleri yiyemiyor dibe çökmrsini bekliyor. Isırıp yiyemiyor anlamadım gitti

Gerçi dereceyle kontrol yaptığım da 31 32 çıkıyo

baş kısmı tepeden ve önden bir resim ile dediğin o siyah noktaların bir resmini çekip koy bakalım ne sıkıntısı var. bir de hangi yemleri kullanıyordun onları yaz. yem dibe indiğine göre sert yem bu sebeple ıslanmasını bekleyip yumuşadığında yemek istiyor olabilir.

Lambaları hang saatlerde açık tutuyorsunuz zamanlarını var mı ?
Bende baktım bu ampule uygun değil tek noktaya baya cok isi veriyor hayvancağizi kizartir masallah

Abi serra raffy p raffy I reptomin bide carnivor yemim var resmini çekip atarım birazdan

Sabah 8 akşam 5 yakıyorum evet tek noktaya çok ısı veriyor bende kuru alanın köşesine tutuyorum biraz yaklaşıp yatıyor tam altına yatmıyor heralde kendimi hissedip duruyor ama sıcak olsa kenara falan çekilmez mi?

Normalde cekilir fakat risk almaya yada hayvani rahatsiz etmeye ne gerek var yani rahatsiz oldumu suya atlayacak yani ecolite 52 w varsa onu tercih etmeniz daha iyi olur

tamam sağolun diğerini kullanim buda resim
mailto:/20140228_233636.jpg

aytekin diğer ampulü kullan 20 cm mesafe çok yakın hayvan altına yattığında bir anda yüksek ısıyı alırsa sersemler öyle kalır. bu göz hadiseside bundan kaynaklı büyük ihtimalle. kafa üstü derisi en yumuşak dokudur. ve ısıdan beyni çabuk etkilenir. güneş çarpması etkisi.

kabuğuna kabuk jeli sürmüyorsun değil mi pürüzlü yüzey var. bir de arka kısım kabukta ısırıklara bağlı parçalanma var. bunu diğeri yapmadıysa aldığın yerde olmuş olabilir. sorun olmaz ama diğeri yapmış olabilir mi diye gözlemle.

Başlıktaki ampulü kapluşlar geldiğinden beri kullanıyorum.30 derecelik bir ışık hüzmesi verdiği doğru ancak bendeki 28w'lık.Çok yakın konumlandırılmadığı sürece hayvanı yakma gibi bir durum da oluşmuyor.Gayet memnunlar kendileri.

28 derecede ise yeterli isik saglanicagini zannetmiyorum acikcasi

Cem abi yok kullanmıyorum siz deyince attım gitti zaten. Hiç sürmedim. Diğeri ısırmıyor abi heralde aldığım yerdedir orda büyük lerde vardı belki onlar yapmıştır. Abi çok gariban duruyor ağzını bile açamıyor valla bak yemeye çalışıyor yiyemiyor diğeri ağzını baya açıyo bununki sadece terpeniyor. Anca yem yere düşecek öyle zorlicak. Heralde yaralanmış abi ya

Bide abi yemleri onun için minik minik kesiyorum olmuyor

Kac gundur yem yemiyor ? Vitamin takviyesi yapiyor musunuz ?

bugün nasıl durumu. düzelme var mı ?

cem abi bugün kendilerinde bişey farkettim abi attığım yemleri yemeye çalışıyor fakat ezemeyince ağzından çıkarıyo. Yani ağız kaslarında problem oluyor olabilir. Diğeri meela tutuyor yemi ağzında eze eze içine çekiyo. Bunda yok öyle bişey alıyor ağzına direk yutmaya çalışıyor olmayınca bırkaıyor. Onun için yemleri elimle ezerek verdim biraz yedi. Veterinere götürmeme gerek varmı ama sersemleme yok bugün

alisarp vitamin dediğiniz raffy p nin içindeki kırmızı yemlerden veriyorum. Uvb lambası var zaten

ama raffy I yı sadece rahat yiyebiliyor işte çok kıtır kıtır oldugu için diğerlerini ağzında ezemiyor. Ben küçük parçalar şeklinde kesiyorum onlarıda alıyor ağzına geri atıyor aynı şekilde ezemiyor.

raffy I yıda normalde ezemezde ben elimle hemen ezip veriyorum

Vitamin dedigim jbl aqua sera reptivit vs. yem yemeyen kaplumbagalar icin ekstra olarak oneriyoruz bir haftadan sonra
Kac gun oldu ona gore kullanabilirsiniz agzina damlatirsaniiz bir kismi iceri girecektir en azindan

ağzında aft gibi bir yara olabilir mi ? nefes alırken zorlanma yüzmede problem var mı ? kabuk boyu ne kadardı bu hayvanın.

yemleri parmaklarınla yassı hale getirip suya at. diğerinin yememesi için engelle. elinde devit varsa bir damla yeme damlatıp öyle ver. yem deviti emsin ama kurumasın yumuşak olsun. su kirlenir ama yemesi önceliğimiz.

abi yüzmede problem var ya . mesea suyun yüzüne yüzmede çok zorlanıyor elinde olsa hep altta kalacak. o yüzden üstteki yemleride yiyemiyor. nasıl yapsak abi nefes almadaki zorluğunu nasıl anlicamki

Esner gibi mi nefes alıyor mesela Aytekin? Kabuk boyu ne kadar birde

Geri