Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

süper ısıtıcı lamba

Yüzememesi belki halsizliktendir bence akvaryum suyundan alıp bir kaba koy yediği yemlerden ver en azından direnci artsın daha çok ufak çünkü

Ama su çok fazla olmasın rahatça nefes alıp yiyebilsin

Belki ağzında yara vardır ama Yüzememesini anlayamadım taş falan yurmamıştır değil mi sivri birşeyler var mı akvaryumda Aytekin?

Cvp: süper ısıtıcı lamba

abi çakıl taşı var iştede kumla karışık ya :( silis kum siparişi verdim pazartesi geliyor abi taşlar büyük nasıl yutsunki :( ağzını parmağımla açıp bakmaya çalıştım pek bişey göremedim

veterine götürüp baktırsammı ?

Kaç gün oldu beslenmediği, halisizlikten yem parçalayamaz, yüzmeside halsizliğe bağlı olabilir. Bir süre özellikle yemler ufalanarak beslenmesi takip edilmeli. Gerekirse ayrı bir kapta beslenebilir. Az bir su içine yem ezilerek ya da ufalanarak beslenmesi beklenir. Yemedikçe halsizleşir yüzmez kuru alanda ya da suda bekler.

Sen akşam bi yem olayını dedipim gibi dene vitamin kullandınız mı? Olmazsa pazartesi gidersşniz veterinere

tamam neslihan abla çok sağol dediğiniz gibi ayrı bi kapta su yüksekliği az olan bi kapta besliyim bi süre.vitamin dediğiniz raffy p nin içindeki kırmızı yemlerse evet ama bşka vitamin önerirseniz kullanırım devit3 var evde

sen bir tane 100 ml'lik küçük boy jbl tortil al. bu yemi 4'e bölüp tane tane sırayla yedikçe suya at, hemen önüne bu dibe batar ama çabuk dağılır. su derinliği ne kadar çok alçakta olmasın bu sefer ısıtıcı hava alırsa camı çatlar.

Evet sera raffy p deki kırmızı yemleri kullanman yeterli bitince Sera mineral alman gerekecek. Uzaktan takip et görünmeden beslendiğini anlarsın zaten ezdiğin yemlerde azalmış olacak. En başta ne kadar yem olduğuna dikkat et.

abi dediğinizi yaptım su seviyesi şuan ayakları yere değince yava alacak düzeyde yani bi çay tabağından biraz yüksek. hayvan gerçekten haklıymış rafy pnin kırmızılarını elimle bile zor ezdim. eze eze verdim şuanda yere inmesini beklemiyo çünkü kafasını kaldırınca üstte eğince altta oluyor yemler yiyo önüne çıkınca :) abi ısıtıcı koymadım çünkü odamın sıcaklıgı zaten 26 derece falan kaloliferler çalışıyor su seviyesi az zaten biraz böyle devam edelim bence ayrı kapta. cem abi sipariş verim gelsin ondan

su seviyesi yandan bakınca o kadarda alçak değilmiş :D

2 3 tane yiyince yedi sandımda gene bıraktı dinleniyor şuan suyunda hala çok yem var ezdiğim için belki çok duruyor kafası kadar attım

buna yem verme işini sabah akşama gerek yok arada bir bir tane at. yiyebildiği kadar yiyip kendine gelsin. yarında bu şekilde yap.

Isıtıcısız olmaz Aytekin sen yemeğini yediyse geri akvaryuma koy üşür

ısıtıcı koydumda abi ısıtıcının seviyesinin üstünde su varsa çatlamaz dimi kap küçük ama seviyenin üstünde ? yatay koydum ısıtıcıyı

Tamam ama akvaryumda ısıtıcı yok mu şuan? Su seviyesi biraz daha yüksek olsun ne olur ne olmaz

Peki kalumbağa nasıl şuan?

var var 2 tane ıstııcı var bende. abi şuan yatıyor şuan kaba kuru alan için kum koydumda kumsuzken beslediğimde kabın içi parça parça dolu yem vardı böyle toz haline gelmiş ardık bardak bardak alacam. şimdi kumun üstüne çıkmış yatıyor

Tamam lambasıda varsa toparlar kendini yavaş yavaş suyun dereceside 30 da olsun bir süre

Ortamın fotografını koyar mısınız ?
İsiticu su dışında kalıyorsa büyük tehlike onun yerine değmeyecek sekilde kaloriferin yanına alın
Cem abinin önerdiği yem dip yemı oda temin edilebilir

aytekin su en az 5 cm üstünde olsun ısıtıcının kendi kalkmasa bile hayvan altına girmek ister veya çarparsa kaldırabilir. su bu derinlikte iken hayvan dikilip veya bir şeye tutunup nefes alabilir. o kadar az olmasın su.

Geri