Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Ben haftada iki kez akvaryum temizliği yapıyorum. Hiçbir süs yok.Bu konuda çok fazla bir bilgim olmamakla birlikte filtreniz olmadığı için dipte pislikler varsa eğer bundan kaynaklanıyo olabilir ya da akvaryumunuzda kullandığınız bi dekor ,süs zararlı bir salınım yapıyor olabilir bence ya da kullandığınız suyun değerleri bozulmuş olabilir.
Kaplumbağa akvaryumları çabuk kirlenir. Bende de filtre yok en fazla 4 belki 5 günde bir suyunu değiştiriyorum. Mümkünse bunu 2-3 gün de yapabilirsiniz.
Verdiğimiz yemlerden artanları en geç yarım saat sonra sudan çıkarıyoruz bunlar kulak ve göz enfeksiyonuna neden olan bakteri üretmeye başlıyorlar.
Bunun harici salınım yapabilecek ürünler dışkı ve idrar da su kalitesini bozar.
Akvaryumunda bir resmini atın ona da bakalım.
Siyah ve beyaz şeyler süs içinmiş. Biz koymadık ama galiba sabit. Beyazın üstüne çıkıp kafasını sudan çıkarıyor ancak kaaya koyduğumuzda siyaha çıkmıyor.O beyaz ve siyah plastikler nedir? Bunlar hayvanın kuru alana çıkmama nedenlerinden biri olabilir.
Isıtma lambasını rampaya doğru konumlandırmakta hayvanın ısıyı algılayıp çıkmasını teşvik eder. Bu süreçte paludaryumdan uzak durmakta gerekiyor kuru alan savunmasının en zayıf olduğu yer için tedirgin olur ve çıkmaz.
Temmuz itibariyle dikdörtgen akvaryum bakın. Bu yetersiz kalır.
Dışkılarını yerler o sorun değil.
Siyahı söktükBu hayvanlar basit ortamı severler. Dekorun fazla olduğu ortamlar rahatsın eder. Ve akvaryuma kendi şekil vermeye başlar. Ya ittirip bir kenara atar ya da ısırıp parçalar.
Hayvan siyahı tehdit eden birşey olarak görüyorsa çıkmak istemez. Beyazla arası iyiymiş ama siyahı çıkarabilirseniz çıkarın. Hayvanın açısından bakınca pusuya yatmış böcek gibi duruyor.
Selamlar bu köpük olayından sonra sumpı komple değiştirdim malzemeleriyle sadece biyolojik süngerleri yıkayıp tekrar kullandım ama hala köpük oluşuyor. Elyaflar yeni diye mi diyeceğim ama ilk defa kullanmıyorum yeni elyaf. Markası da sera klasik elyaflardan.Sumpta oluşmuşsa temizleme zamanı gelmiştir. Kir birikmesine bağlı mayalanma bakterin aktifleşmesi ile oluşmaya başlar.![]()
Sumpın resmini bir kaç açıdan çekip atabilir misin?