Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tatil bitti yine geriye döndük herseyi biraktigim gibi bulamadim malesef hasta olan kaplumbagami 1 ayligina veterinere vermistim ben bakarim elimden geleni yaparim ve onu iyi etmeye calisirim demisti ama yasatamamis hic yememis ve yüzmemis kabuguda eskisinden cok daha fazla yumusamis ve ben gelmeden 2 gün önce ölmüs elime bos kutusunu ve akvaryumu verince cok üzüldum .... Yapacak birsey yok rabbim diyer 2 tanesine saglikli ömur versin insallah
Daha akvaryumu temizlemeye vaktim olmadi ama zaten cokda kirlenmemis kardsim sagolsun birkere yarisini bosaltmis temiz su koymus hersey simdilik yolunda derken az önce birtanesinin yanaginin sis oldugunu fark ettim acaba birseymi kaldi yoksa en cok korktugum kulak iltihabimi oldu bilgili arkadaslar resimden anlarlar ins ne oldugunu offff ne hassas hayvanlarmis ya bazen diyorum nerden aldim bunlari onlara birsey oldukca cok üzülüyorum umarim kötü birsey yoktur
Kulak iltihabı büyük ihtimal ama tedavisi var üzulmeyin. Diğeri içinde iz elinizen gelei yaptınizdurumu takip ediyordum bir hayvanı veterinerden dha iyi kimeye bırakamazdınız başınız sağolsun
Diğer kaplumbağanızdaki şişme ise kulak iltihabı olabilir. Bu gibi durumlarda mutlaka veteriner hekim kontrolünden geçmesi gerekiyor. Şişlik başlangıç aşamasında ise antibiyotik tedavisi ile geçirilebilir. İlerlemiş ve şişlik büyük ise cerrahi operasyon durumu gerçekleşir. Ancak önemli olan hiç zaman kaybetmeden veteriner hekimin görmesi.
Sebepleri ise su kirliliğinden ve bundan ötürü olabilecek bakteri üretiminden kaynaklanabiliyor. Hastalığı süresince suyun temizliğine dikkat edilmesi gerekiyor. Akvaryumunuzu baştan aşağı iyice temizlenmesi, içerisindeki ekipman ve aksesuarları (filtre, kum, süs amaçlı taşlar, bitki) hijyenine dikkat edilmesi gerekir. Bence hepsini çıkartıp bir fırça iyi sürterek yıkayıp kullanınız. Ve su ilavesinde birkaç damla mavi metileni dökünüz.
Tekrardan geçmiş olsun başınız sağolsun
Bana göre daha başlangıç aşamasında. Veterinere göstermeyi ihmal etmeyin
Onlara cok alisiyor insan cok severek dikkat ederek ilgilenmeye calisiyorum ama bazen insan nekadar caba göstersede faydasi olmuyor insallah düzelir azeica cok tsk ederim ins bunlara birsey olmaz
Sayfada cogu hastaliklarin sebeplerini belirtilerini okumustum bende suyun kirliliginden veya bakterisinden dolayi olmustur diye düsündüm en son türkiyeye gitmeden komple temizlemistim en kisa zamanda su birkac gün icerisinde temizlicem insallah yarin hemen veterinere göstereyim umarim düzelir
Cok tsk ederim
ikinizede cok tsk ederim arkadaslar birkac gün icerisinde komple temizlicem yarinda veterinere gideriz insallah durumu kötü degildir
meryem hoş geldin. başın sağolsun ve hayvan kulak iltihabı olmuş. ama tedavi ile düzelecek boyutta cerrahi müdahaleye gerek yok. veterinere götürüp bir antibiyotik damla ilaç al. tedavisi biraz uzun sürer. uvb ampulün var. o da senin artın. bu konuyu incele mailto:/forum/Konu-kulak-iltihabi--8269.html
akvaryumu mümkün olduğunca steril ve temiz tut. dış filtren yoksa mavi metilen damla ile su değişimlerinde iki damla damlat. dış filtren varsa kullanma. geçmiş olsun.
Başın sağ olsun Meryem. Kaybettiğin hayvan için çok çaba gösterdin ama olmadı.
Şimdide kulak iltihbı ile karşılaştın. Bencede başlangıç seviyesinde. Cem in konudaki tedaviyi uygulayabilirsin. Veterinerede bir göster. İlerlerse tedavi yeterli olmayıp operasyon gerekiyor.
Bu arada akvaryum ve tüm ekipmanları dekorları kaya tuzu ile yıka. Yeni su koyunca mavi damla uygulamasını yaparsın. İç filtre görünür kirleri temizler ama idrar ve zararlı bakteriler suda döner durur. Bu sebeple su değişimleri uygun aralıklarla yapılmalı. Basit test çubukları var. Onlardan alıp suyun değerlerini arada kontrol et Meryem.
Selam arkadaslar. !!! Kaplusumu veterinere gösterdim kulak iltihabi dedi antibiotik tedavisi baslattik günde 2 kez 1 damla veriyorum 3 haftaya degisiklik olmazsa tekrar gel dedi..insallah hicbirseyi kalmaz.... O gün eve geldim aksam akvrayumu tertemiz yaptim kaya tuzum yoktu ama belki bir faydadinolur diye tuzlu suda yikadim hepsini 2-3 kere duruladim suyunu hazirladim mavi damladanda döktüm herseyi yerlestirdim ve bu sefer mango kökunü tekrrsan koydum cünkü plaklari acilmis hatta birkactanesi düsmüs bile birraz bekledikten sonra onlari suya koydum simdilik bir degisiklik yok tabi daha 3. Gün tek merak ettigim antibiotikle düzelipte tekrarlama ihtimali olabilirmi insallah olmaz
Hazir sudan cikartmisken birde ölceyim dedim hasta olani 6,5cm diyeri 7 masallah benim kuzularima kuzu diyorum cünkü hala isimleri yok cinsiyetlerinide bilmiyorum
Bu hastalığın tekrarlaması ya iltihabın tamamen giderilememesinden yada su şartlarından mümkün tabi. Zaten sebepte su kirliliğidir. Filtrasyon ve dipteki kum, taş gibi unsurlar gözden geçirilmeli. Yeterli filtrasyon yoksa olumsuz bakteri oluşumu olur. Dış filtre ve uygun malzemeleri bu konuda en iyi temizlik yöntemi. Zemin boş yada ince kum kaplı değilse çakıllardan oluşuyorsa yada fazlaca dekoratif kabuk varsa aralarında yem ve dışkı artığı barındırır. Buda diğer bir sebep.
Tesekkür ederim Emre
Kum yok bende ufak taslar var simdilik temizlige dikkat edicem bir süre bözle durmalari gerekiyor malesef yeni seyler almaya durumum yok ama en kisa zamanda onlara daha büyük daha rahat yüze bilecekleri bir ortam ayarliyacam yeni bir akvaryum ve tabiki dis filtre ozaman eminim cok daha iyi olacak hersey simdi fazla alanlari yok gün gectikce büyüyorlar bur kac aya kalmaz alan kücük gelecek onlar icin herseyin en iyisini yapmaya calisiyorum 2 kücük yaramaz kizlarimin yaninda birde bunlara yetisiyorum
Bu ufaklıklarda iyi vaktini alıyordur. Çocuktan farkları yok. Kısmi su değişimlerini sıklaştır ve oranı büyüt bence. Antibiyotik uygulamasını nasıl yapacaksın?
o taşlar iltihaba neden olmuş. bende de durum böyle gelişti. sonra o çakılları atıp silise geçtim. tedavi sonrası emrenin belirttiği gibi iltihap iyileşirse ve akvaryum temiz olursa bir daha olmaz.
Evet baya bir ugrastiriyolar beni 4 cocuk bakmak kolay degil ^^:w00t: ama allah bir kolayligini veriyor iste
Antibiotik tedavisini 3 hafta ugulamam gerekiyir sabah aksam 1 er damla ama cok zor ya elime aliyorum agzini acmiyor yem uzatiyorum anca ozaman bende ufak bir kaba koyuyorum birtanesinin üzerine bir damla damlatip öyle veriyorum agzina damlatabilmem nerdeyse imkansiz cok inatlar icine cekiyor kendini
Cem bende silis kum alicam en kisa zamanda büyük akvaryumA gecmek istiyorum ozaman alirim birkac ay sonra insallah
Evet bu nasılsa yem yememe yapmıyor. Rahmetli olan yemde yemiyordu hatırladığım kadarıyla. Bu sebeple ağız kenarına sürmen ilacı etkisiz kılıyordu. Cem in dediği gibi ilacı yeme damlat ve çekmesini bekle. Sonra yemi ağzına uzat. Hem böylece hayvan olayın stresine girip yemden de uzaklaşmaz. Antibiyotik bencede hafif ki veteriner hem üç hafta hemde günde iki damla vermiş.