Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tatil sonrasi

Cvp: Tatil sonrasi :(

Cem merhaba petshopa gittim durumu anlattim önce bana bir kutu tablet verdi dedim böyle birsy degil mavi bir damla sonra Emrenin yolladigi resimleri gösterdim orada ichtiyo yazdigini görünce bana bur damla verdi fakat virtürlü zaman bulamiyorum tekrar komple suyu degisip temizleyip damladan dökücemde nekadar dökmem gerekir hicbir bilgim yok bu ara cocuklar rahatsiz ilgilenemedim ama yarasi gitgide düzelir sislik yvasca inmeye basladi istahi yerinde hic bir sorum yok gibi hatta kumdan önce agzina alabilecek büyüklukte taslar vardi don zaman onlari yemege baslamisti ve diskilamada sorun vardi allaha sükur kum alali rahatladi beni tek düsünduren 2 gün önce kuru alalin üzerine hafif sivimsi birakmis ve digeride ayni sekilde kuru alana ama böyle seffaf hafif kanliydi sonra baya gözlemledi anormal bur durum olmadi
Ayy parmaklarim agridi telefondan girmek daha pratik ama uzun yazmaya gelmiyor :)

Tskler memocan

belki de taş yuttu ise çıkarırken zorlanmış olabilir eğer geçti ve sonraki dışkılamalarda kan yoksa sorun olmaz. metilene gelirsek temizlemene gerek yok şu anda da damlatabilirsin maksat bakteri üremesinin önüne geçmek. diğer bir özellikte amonyak zehirlenmesine karşı endike olması, ama fazla damlatılmaması gerek. alkol bazlıdır. hayvanlar kafayı bulmasın memleketi kurtarmaya kalkarlar. :smile: açık, silik bir mavi olacak kadar uygun iki damla damlat bekle yetmezse teker damla damlatırsın. belli bir süre sonra yok olur.

RE: Tatil sonrasi :(

İdrar yolları yada bağırsaklarda sorun olmasında. Bunun tekrarında yada akvaryumda görürsen hemen veterinere götür. Belki tahlil yapmak ister yada kontrol etmek. Ancak dışkı ishal gibi değilse bağırsak ihtimali azalır kanımca. Belkide sadece yuttuğu bir şeyi yada taşı çıkartırken zorlanmıştır. Cem in dediği gibi ise toparlar.

Damlanin üzerinde her 10 litreye 2 damla yaziyordu bende ona göre damlattim ve 1/4 suyu degistirin diyor onuda yaptim ilkten su mavi oldu baya bir öyle kaldi ertesi güne hicbirsey kalmamisti
Kanli diskiya gelince birdaha olmadi cok sükür sizinde dediginiz gibi sanirim birsey yuttu ve cikarirken zorlandi suan imiside gayet iyiler digerinin yarasid düzeliyor hala kapanmadi ama sorun yok arada elime alip temizliyorum ne okur ne olmaz diye bakiyorum sertlesme veya iltihab varmi diye ama iyi :) bir ara ikisinin resimlerini cekip bir inceleme yapilmasini isticem sanirim biri erkek biri disi cok net belli oluyor :) yada bana öyle geliyor

RE: Tatil sonrasi :(

Maviliğin geçmesi normal. Suda bakteri kalmamıştır.
Aman ikiside hep iyi olsun. Akvaryumuda hayvanlarıda ayrı ayrı çekip buraya koyarsın. Genel değerlendirme yapalım.

mavilik bir çay kaşığını geçmezsen ki o dozajda yüksektir. max 12 saatte yok olur. alkol bazlı uçucudur. resimler yara kısımdan bir ön tırnaklardan ve kuyruk altından bir tane olsun.

Geri