Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tatil sonrasi

Cvp: Tatil sonrasi :(

Slm arkadaslar birkac hafta sonra sonunda gelebildim dügünlerdi misafirler sonrasi hastalik derken cok sükür herseyi geride biraktik gelelim kulak iltihabi olan kaplusuma antibiotik fayda etmedi daha cok ilerledi ve diger tarafindada sislik olustu bugün veterinere gittik ufak bir kesik atip iltihabi cikartti okadar cok üzüldümki inanamazsiniz o ufacik kulagin neresinde bukadar sey birikmis diye sorup durdum cok enteresan birsey ya ama cok sükür bir taraf temizlendi diger tarafida biraz beklemeliyiz dedi daha cok yumusak oldugu icin tekrarlanir dedi belkide o tarafi kesmek zorunda kalmayiz diyip bizi eve yolladi suan ayri bir kabin icinde tek basina cirpinip duruyo sanirim diyerinin yanina gitmek istiyor bu geceyi atlatsak yarina kesik kapanir dedi bazilarinda cok cabuk kapanirmis umarim öyle olur kuru yerde duruyor altina gazete parcasi koydum birkac yem attim ve su koymustum ama ne yiyor ne iciyor suyuda döktü zaten bende aldim ama cok hareketli bu gece böyle hic durmadan ses yaparsa uyku yok bize :D

mailto:/2dv3o9h.jpg
mailto:/2vcvsbc.jpg
View My Video

Bu arada ilk resim icin cok cok özür dilerim biliyorum hic güzel birsey degil ama giöstermek istedim :(

Çok geçmiş olsun.

Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur.

RE: Tatil sonrasi :(

Çok geçmiş olsun Meryem.
Resmi koyman iyi olmuş. Kulak iltihabında hepimiz hayvandan ne kadar ne çıktığını görmüş oldukki yazık ufaklık bu kadar iltihapla yaşıyordu. Operasyonu az çok tahmin etsekte gerekliliğinin bir ispatı.
Umarım yara hemen kapanır. Aman su maksimum steril olsun. Diğer kulak için antibiyotik tedavisi önermedi mi? Yani operasyon için uygun şartlarını bekleyecek.

Tsk ederim Emre

Cok zor bir operasyon degildi tabiki bizim icin ama onun nekadar nasil aci cektigini anlamak güc ....
Diger kulak icin beklemem gerektigini söyledi henüz cok yumusakmis eger kesersem tekrarlar dedi yni onunda digeri gibi sert olmasi gerekiyormus
Kuru alanda dursun dedi bende gazete sermistim ama obu az önce kaldirdim ufak bir havlu koydum biraz daha sicak olur diye ve üzerinede havlu örttum suda dursun demedi

Geçmiş olsun Meryem hanım. Resimi koymanız iyi olmuş, tedavi süreci ve yöntemlerini pratikte biliyorduk. Uygulamalı halini ve detaylarını görmek daha iyi oldu. Umarım bir an önce atlatır da akvaryumda yerine döner.

Cok tsk ederim Emin
Bastan resmi koymaya cekindim ama anladimki cok iyi birsey yapmisim olumlu mesajlarda alinca dahada cok mutlu oldum bende cabuk iyilesmesini istiyorum susuz kücük kabin icinde delirdi resmen nasil cikarim burdan diye ugrasip duruyor :) isin kötüsü aksam ne su icti ne yeminden yedi

Ee operasyonun şoku ve yer değişikliği gibi faktörler sebebiyle olağan karşılamak lazım ama vitamin takviyesi yapmak lazım. Hiç olmadı ağız kenarlarından bir kaç damla iyi olur. Gerçi veteriner tersi birşey söylemiş mi bilmiyorum ama. Kaç güne akvaryuma geçiş yapması gerektiği hakkında bilgi verdimi veteriner ?

geçmiş olsun meryem. uzun süredir görmeyince bizi unuttun dedim. bayağı iltihap çıkmış inşallah kulak içi organı da sökmemiştir. en alt köşedeki kulak iç yapısına benziyor. antibiyotik vermesi gerekirdi. bu operasyon sonrası vücudun bağışıklığı ve diğer taraf için bu gerekli. baticon sürmeye devam et, yara açık mikrop kapmasın hayvan. akvaryum suyu ne alemde onu da iyice temizle içinde ne varsa yıka. dış filtren yoktu diye hatırlıyoum bu durumda metilen mavisi de damlatmalısın. bu varolan bakterileri öldürecektir. su açık mavi bir renk alacak kadar damlatacaksın. şu antibiyotik işini de sor. o önemli.

Tsk ederim cem , sizi unutmak icin bu sayfaya üye olmadim ben aksine sayenizde cok sey ögrendim tekrar allah razi olsun hepinizden
Herhangi bir ilac vermedi sadece birgecede acik yara kapanir dedi ama hala kapanmadi ve ben onu bu gece akvaryuma koydum bilmiyorum dgrumu yaptim ama hic yemedi su bile iciremedim
Baticon sür diye yazmissin ben onu burda bulabilirmiyim acaba vereriner sadece tuzlu suyla yarayi temizledi dedi bende öyle yaptim
Akvaryum temiz daha 3 gün oldu mavi damla damlattim ama senin dedigin gibi suyu mavi yapmiyor acaba benim aldigim damla baska birsey mi üzerinde su degisimlerinde veya su eklemelerinde kullanilabilir diye yaziyor
Ya acaba cikarsammi onu sudan ne yapsam bilemedim yaklasik 3 saatir suda ve suan uyuyor

RE: Tatil sonrasi :(

O klor giderici olmasın. Metilen etkisi yoktur öyleyse.

Veteriner ne dediyse onu yap diyeceğim. Ama bazı önerileri değişik geliyor. Önceki hayvanda antibiyotik uygulaması değişikti.

Tuzlu suyu ne kadar süre yap dedi?

sonuçta ağır bir ameliyat geçirdi. iştahsız ve durgun olması normal. damlanın üzerinde mavi metilen veya blue de methylen gibi bir yazı yok mu ? daha doğrusu üzerinde ne yazıyor. bu sudaki mevcut bakteri namına ne varsa öldürür ve iltihap kapmasını önler. az mı damlatıyorsun acaba.

baticon ameliyatlarda antiseptik olarak bölge kesilmeden önce sürülür. bu sebeple o olmasa bile emsali bir şey vardır. tentürdiyot gibidir ama acıtmaz. tuz yakar. aslında ısıtma olanağın olsa kuru bir yerde durması daha iyi olurdu ya üşümemesi için mecburen suda duracak yalnız suyun steril olmasına dikkat et. ve yarasına bakmayı unutma. şişlik inince iyileşiyor demektir.

Dün geceden beri akvaryumun icinde ve hic bir degisiklik yok sanirim iyiye gidiyor benim aldigim sanirim benim aldigim klor giderici ama pet shopda birtek bu vardi sizin önerdiginiz mavi metilen onu nerden bulabilirim acaba eger resmini ekleyebilirseniZ bende ona göre arartirabilirim
Doktor yarayi temizlemek icin tuzlu su veya normal su ile temizledi dedi iki gün yaptim ve suan hala acik gibi duruyor ama kanama veya iltihab gibi birsey görünmüyor suyunuda bu aksam tekrar degisecem suyun üzeri yaglanmis neden oldugunu bilmiyorum ve ben gecen hafta kum almistim cok yikamama ragmen yinede tozu kalmis biraz dipte hareketlendikleri zaman su bulaniyor sanirim daha cok yikamam gerekiyordu
Cem sürekli gözlemliyorum degisik hareketleri varmi yarada bir sorun varmi diye simdilik hersey yolunda

mailto:/img18/2803/cjei.jpg

mailto:/img826/3485/10mt.jpg

Bunlardan birini alabilirsin.

Vitaminli yem vs attın mı akvaryuma? Yağlanma bundan yada yemden de olabilir.

mavi renk damladır. üzerinde metilen veya ichthyo yazan herşey. petshoplarda mutlaka vardır.

Yarin mutlaka bakicam sagolun
Yok vitaminli yem vermedim sadece herzamanki yemlerinden attim
Balik resmi var ozaman ben balik yemlerinin oraya bir bakarim

bu ürünler balıklarda kullanılıyor ama uygun dozajda bizimkilere uygun. bu sadece bakteriyel döngü sağlayan filtre malzemelerinde kullanılmıyor. yani dış filtrelerde. suda bakteri namına faydalı, zararlı ne varsa öldürüyor.

başınız sağ olsun. benimde soracağım bir kaç konu var konu nereden başlatabilirim

foruma hoş geldin. soracağın konu ile ilgili başlığa girip sol üstteki mavi renk yeni konu başlığına tıklayıp istediğini yazabilirsin.

Geri