Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tek beslenen kaplumbağaya öneri

naruto

Bronz 2 Üye
arkadaşlar akvaryum kapasitem şimdilik 50-60lt kadar olduğundan tek yavrum var onu besliyorum öneri istiyorum ek olarak kuru alanda fazla takılıyo bugun aldım anca konu açabildim yüzmede yem yemede sıkıntı yok ama kuru alanda yatıyo. suya attım 2 tur attı rahat rahat yüzdü tekrar yatışa geçti şuan gözleri kapalı kafası maksimum seviyede ileride, kış uykusu falan olmaz dimi akvaryum ısısında sıkıntı yok. yorumlarınızı bekliyorum sağlık sorunu varsa beraber çözelim. alışma sendromlarıysa beraber bekleyelim :))))
ekipman eksiğim yok tek eksiğim sanırım sağlık :9

kaplumbağalar pek sosyal değiller diye biliyorum çift yapmama gerek yok sanki alanda dar gereksiz çatışşma olmaz bu fikrimide teyit edersek sevineceğim saygılarrr

kuru alan icin ısıtma lamban var mı? yenı aldıysan sorunları olabılır geldiği yerden. alışma surecı yasıyorda olabılır.ortam farklılıgı 1 kac hafta sonra atlatılıyor.ısıtıc varsa kıs uykusu olmaz

Cvp: Tek beslenen kaplumbağaya öneri

sudada kuru alandada ısıtıcı var

Su 28 kuru alan 32 derece olmalı buna dikkat edin.. Hastalık belirtisi göremedim ama nefes alışları nasıl bir zorlanma var mı? Yemini yiyorsa zaten alışmıştır ama yinede d vitamini verebilirsiniz yemine damlatıp kurutma yoluyla yada direk ağızdan. Isıtıcı varsa kış uykusuna yatmaz içiniz rahat olsun

Benim kaplumbağam çok üzün süredir yalnız ve bir zararı olmadı bu durumun 2 kaplumbağa için ileride en az 200 250 litre arası akvaryum gerekicektir.. bu akvaryumda sizinde dediğiniz gibi çatışmalar olur şimdi olmasa bile daha sonra.. Ayrıca akvaryum fotoğrafını paylaşırsanız inceleyip yanlış birşey varsa söyleriz

Kaplumbaganiz geldiği yere gore su an yaz tatilinde nerdeyse. O da orda kaybettiği isiyi geri kazanmaya calisiyo. Moderatorler daha kesin cevap vericektir ama durum su anlik boyle gözüküyor.

Evet hayvan kötü şartlardan geldiği için ısıya hasrettir. Bir iki gün uzun kuru alan ziyaretleri olabilir. Ancak hayvan gece orada kalırsa bu lamba değil night glo takılmalı. Yani ikinci bir lamba olmalı. Yüzmede sorun yoksa bir kaç gün uzaktan durumu gözlemleyelim. Yem yemesinide gözlemlemeli.

Tek olmasınde sorun yok. Yetersiz alanda bunalma olmasından iyidir. İki kaplumbağa bir birlerine yol gösterme ve öğrenme aşamalarında iyidir. Birde alan yeterli ise yavrudan beraber olanlar kolay kolay kavga etmez.

yem konusunu görüşmüştük diye hatırlıyorum. raffy P ve raffy I. raffy P'deki kırmızıları ayrı bir günde sabah akşam vereceksin. diğerlerini de sabah raffy p akşam raffy I olarak ver.

hayvan ısınmak istiyorsa ısınsın. su içinde tutunabileceği bir yer varsa geceleri kafa dışarda gövde su içinde uyuyabilir. filtre üstü buna uygundur. su yüzeyine yakın konumlandırırsan üstünde uyuyabilir. hatta uyku zamanına doğru alıp üstüne koyabilirsin. öğrensin hayvan.

konuyu gece 4 5 gibi açmıştım demin baktım hala aynı yerde yatıyodu bunları okumadan önce akvaryuma baktığım için panik olup suya bıraktım..... neyse problem olmadıgına eminiz tamam hayvan ısınıyo. maksimum ne kadar böyle sakin sakin yatar tahmini ? süreyi 3 aşşa 5 yukarı bilelimde tribe girmiyim hastamı diye :)

bu arada normal bi yavrudan daha güçsüz gibi halleri var öyle hissettiriyo.. suratına vitamin damlatıyımmı ağzına girer bu şekilde?

kuru alanımın yüzülebilen bi alan var şuan kendini havada salmış kuru alanın rampasına yaslamış takılıyo, resmen ölü taklidi.. :(( çözüm bulalım şu sorunlu arkadaşa :(

vitamin kendine getirir. buna yem yiyor ise 1 fazla ver. enerjisini toplasın kendine gelir. sabah akşamda yapma yemi gün içi bir iki gün sürekli ver ne yerse yesin, canlansın sonra sabah akşama geçersin.

kod adın hızır acil cem abicim :p
vitamini suratına sıkıyımmı suyamı sıkıyım ?

enerjisini toplaması için evden bi yicek öneriyomusun abi yumurta falan filan ?

vitamini hayvanın başını dik tutup ağız çevresine sür yutabildiği kadarını yutsun. ağzı açıksa bir kapalı tutuyorsa iki damla. suya damlatmaya gerek yok. bir de su değişimleriyle uğraşma hayvan bir de bu sebepten hasta olmasın.

iştahtada biraz sıkıntı var bu arada.. hayırlısı bakalım ne zaman toparlıcak

Hasta hayvanda olabilir.
Bu gece ısıtma lambası açık kalmasın, ama night glo takılsın.
Hayvanda bir şekilde bitkinlik var anladığım kadarıyla.
Yem yedi mi hiç? Bu arada vitamini hayvanın başını yukarı tutarak damlatmak mümkün. Vitaminin markası nedir?

Ben 1 saatte yazana kadar Cem gerçekten hızır gibi yetişmiş :)

İştah ilk zaman uyum süresinde de sıkıntı olabilir. Bende 15 gün yem yemeyenler olmuştu. Sağlıklı canavar gibilerdi ama yemekten uzaklardı. Bu hayvanda biraz halsizlikte var gerçi, bu sebeple vitamin iyi olur.
Ayrıca akvaryum etrafında fazla insan gezmesinki hayvan biraz rahat etsin.

valla 15cm kaplumbağa yapmıştım yavrudan alıp ama kısmetime hep canavar gibilerdi.. bu bi sıkıntı yarattı neyse.
deep fix vitaminin markası emre abi.
yem yiyo
enerji düşük
yemlere pata küte saldırmıyo ama yiyo geldiği an yemeye başladı hatta suyu falan ısıttım önceden çünkü
kuru alanıda keşfetti fakat çıkınca 10 saat inmiyo ben bırakıyorum :)
bu şekil emre abicim sen neler düşünüyosun ?

vitaminledim kuru alana koydum korktugu için sakinliğini koruyo

gözleri kapadı uyukluyo..

suya atladı yem yedi :D vitamin yaradı galiba ilginç

kendisi kuru alanda kafası suda vitaminden mi rahatsız oldu? (post kasıyo diye düşünmeyiniz telaş halindeyim toparlamasını istiyorum affedin :) )

Her durumu tabiki yazacaksın. Boş konuşma yapılmıyorki :)
Hayvanda bir bitkinlik var. Yem az yemesi dahada halsizleştirmiştir. Vitamin takviyesi iyi gelir. Sen yemi bir süre 1,5 kafa hacmi ver. Yedikçe yesin. Yemediklerini saymıyorum. Attıklarını hesaba katmadan 1,5 kafa hacmi. Belliki açlıkta var.
Vitamin yüzünü rahatsız etmiştir. Bu normal.
Vitamin olarak en kötü marka ama olmamasından iyi.

öğrenci olmak bunu gerektirir kaliteye can dayanmıyo.. :)
kafası suda dediğim andan beri hala suda yalnız kafası belliki uyuz olmuş hayvancık

1 gün full kuru alanda durursa suya atıyımmı yoksa kendi halindemi takılsın ?

Kendi halinde kalsın. Peki gece kuru alandamı duruyor bu hayvan?

gece kuru alandaydı aynen

Kuru alandaysa normal gündüz ampulü olmaz, rahatsız eder ve aşırı sıcak olur. Gece night glo gerekiyor. Hiç olmadı hayvan uyuyor diyorsan gece uzaklaştırmalı ve kuru alanı 28 derece yapmalısın.

night glo yok bende normal ampül var.. :(
çıktığında uyuyo resmen tükenmişlik sendromu var hayvanda hep sakin

Geri