Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tek beslenen kaplumbağaya öneri

Cvp: Tek beslenen kaplumbağaya öneri

O zaman ampul mesafesini akşam geriye çekki hayvan fazla ısıdan olumsuz etkilenmesin. Yoksa böyle hayvan ihtiyaç duysada fazla su kaybedecek.

kapluş yine kuru alana çekilmiş. evden cıktığımda artıcı ve ısıtıcının kablolarına sıkıştırmıştı kendisini

su yüzeyine yakın tutunacağı bir şey alman şart oldu. ipek bitki de olabilir. yeterki hayvan rahat etsin. kablolara kendini sıkıştırdığına göre kendine yer arıyor. bulamadığı içinde kendini kuru alana atıyor.

Hmm Cem abi bu ipek bitki ne oluyodu yahu onu hatırlıyamadım ve pahalı bişey mi her pet shopta bulunur mu

mailto:/urun_detay.aspx?urn=17289&ad=natural-color-ipek-bitki-akvaryum-dekoru-26-cm
bu tip yaprakları beze benzeyenlere ipek bitki diyoruz. su yüzeyine yakın ve dalları sağlam olanlardan almalısın. dal içlerinde tel olanlar hayvan bastığında eğilmezler.

tmm abicim teşekkürler

sanırım sorunu çözdüm. yüz yılın en gereksiz icadı olan hava motoruma nolduysa suda bildiğimiz tsunami yaratıyomuş bunu dün farkedememiştim şimdi onu yan yatırdım ve şiddet azaldı tesadüfen öğrendim :D kapluş suda girdi ve çıkmıyo 4 parçada karides yedi mutluyuz.. umarım böyle devam eder
bide bu vantuzlar yapışmamaya başlayınca napmam lazım hava motorunun vantuzları sıkıntılı şuan yapışmıyor tam

vantuzlar arada bir temizlenmeli pislik yapışarak etkisini azaltır. bunun yanında yapıştığı bölgedeki camı da elinle ovala varsa kayganlık gitsin. bir diğer hususta cama yapıştırırken içinde hava kalmasın. bunun için hava motorunu suya sok önce vantuzları yataylama değil önce alt kısmını cama değdirip yukarı doğru bastır orta boşluğunda hava veya su birikmesi olmasın. yukarı doğru atsın. camı da vantuzları yapıştırırken diğer elinle dışardan destekle cam kasmasın.

bunu düşündüğün iyi oldu. genelde ilk montajda anlatırız. o gözümden kaçtı sirkülasyonun yoğun olması hayvanı rahatsız eder.

Hayvanın yüzmeye ve yemide rahatça yemeye başlaması iyi oldu. Artık adaptasyonu hızlıca tamamlar.

abi normal şartlarda olmaması lazım çünkü akvaryumda yeni olan tek şey kaplumbağa ve kum. nasıl muhafaza ederim kurutup zor olur diye atmıştım herneyse.
şuan tek sorun yem abi yiyor ama bi iştahsız.. yem kutusunu elime alınca çıldırması gerekiyo hepimiz biliyoruz. öyle bi durum yok, buda zamana bırakmalık bişey mi ? 3 yem atıyorum 1ini bırakıyo akvaryumda ufak tefek kalıntılar var didiklemiyoda??

suda beklemiş yemden haz etmeme gibi durumları var mı ?

yemin koku ve tadı suya giderse olabilir. bu sebeple yedikçe at yemi. gece kuru alanda uyuduğundan üşütmüş olabilir. vitamin iştahını açıp kırgınlığını giderir.

artıcının açıyı değiştirip şiddeti azalttığımdan beri pek uğramıyo kuru alana valla :D kuru alana çıkarsa ağzına bi damla damlatıyım bari şimdi elime almak istemiyorum huzur bozmayalım

Suda beklemiş yemi toplamak su değerleri için iyi. Bunlar suda gezinirken dışkı ve yem artığı yerler. Bu sebeple seninki şimdi uyum aşamasında.

şuan kaçmaya çalışırken kuru alanda kendini ters döndürmüş buldum ödüm patladı :D
3cm boyu ile prison break oynayama çalışıyo :D

büyükler kendini düzeltebiliyorda küçüklerde bu beceri yok gibi. panik durumuna geçtiler mi yön duygusu sıfırlanıyor nereye denk gelirse koyuyorlar kafayı.

açıkçası hiç beklemedim düzeltmesini hemen düzelttim kuru alana çıkmışkende vitamini saldım kafasından ağzına gelmiştir umarım.. böyle bişey gece olsa sabaha kadar ölebilitesi var mı ? ters dönünce nefes alamıyolar diye bilyorum ama

yok bir şey olmaz. çabalar durur. yan cama gelirse destek alıp döner suya düşerse sudayken dönebilirler.

dediğin olay köpekbalıklarında oluyor. nefes almaları için harekete ihtiyaçları oluyor bu solungaçlarını çalıştırıyor. ters döndü mü uyku moduna girip hareketsiz kalıyorlar.

Yavrularda rahatlıkla dönebiliyorlar. Ancak kuru alanda klmasının en kötü yanı lamba altında hayvanın istemsiz aşırı su kaybı olur. Buda süreye ve ısıya bağlı bünye iflasına gidebilir.

Bu hayvanlarda oto kontrol yokmu emre abi. Mesela kuru alandaki ışık diyelim çok şiddetli isi veriyor. Bunu hissetmeyip hala kuru alanda durmaya devammi ediyorlar? Yani kendileri için zararlı olanı kestiremiyorlarmi

kafa üstü derileri diğer bölgelere göre incedir. yüksek ısıyı bir anda yerse güneş çarpması etkisiyle mayışıp kalabilir. bu yavrularda görülen durum yetişkinler kendilerini korumaya alabiliyor.

Geri