Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tek beslenen kaplumbağaya öneri

Cvp: Tek beslenen kaplumbağaya öneri

Birde ben ters dünme durumunda düzelemeyip orada kalmasını kasdettim. Aksi halde zaten kuru alan ihtiyaçlarını kendileri belirleyebiliyor. Hatta bu sebeple süre her zaman aynı olmayabilir. Ancak Cem in bahsettiği durumda sersemleme ile veya hastalıkta yüksek ısı ihtiyacı ile şaşırabilirler. İntihar gibi gözüksede hayvanın ısıya olan davranış uygunsuzluğu yani şuursuzluk fazla kalmasına sebep olabilir.


Yunus ve balinaların sonar sinyallerinin olumsuz etkilemesi sebebiyle yaşadıkları yön bulma sorununa bağlı göz göre göre karaya vurmaları gibi düşün.
 
Cvp: Tek beslenen kaplumbağaya öneri

ama ben tam olarak hayvan kendine gelene kadar o ışığı kapatma taraftarı değilim abi tam bi adapte olsun öyle kapatıcam kuru alanda çok takılırsa suya atıyımmı
 
Cvp: Tek beslenen kaplumbağaya öneri

Yok gündüz süresini hiç değiştirme, yani sabahtan akşama sabit yansın zaten. Ancak akşam devam ederse night gloya geçmen gerekebilir, yada hafif uzaklaştırman. Doğa taklidi yani. Kendi anlamasa da bünyenin aşırı sıcağa maruz kalmasıda iyi olmayabilir.
 
Cvp: Tek beslenen kaplumbağaya öneri

night glo ampülüm yok :( lambada sabit kıpırdatamam hani kapat gibi kuru alanın üstüne kapanıyo..
eski kaplumbağalarımda sorun yaşamamıştım hiç ama bu sorunlu olduğundan panik halindeyim
 
Cvp: Tek beslenen kaplumbağaya öneri

Saat 20:00 dan sonra lambayı kapatıp üzerine havlu örtebilirsin bence. Sadece hava gircek ufak bir aralık kalsın. Lamba altında uyuması iyi olmaz bence.


Vitamin takviyesine devam mı?
 
Cvp: Tek beslenen kaplumbağaya öneri

evet bugunde damlattın 2 damla, şuan suya girmiş 3 parça karides yedi 4.yü önüne attım bakışıyolar, anlamadım hayvanın üstünemi havlu koyucam ??
 
Cvp: Tek beslenen kaplumbağaya öneri

Hayır, içerideki ılık havayı muhafaza etmek için akvaryumu örtmelisin. Gecede kuru alanda uyursa üşümesin, lambada sürekli açık iyi olmaz.
 
Cvp: Tek beslenen kaplumbağaya öneri

heehhhh şimdi anladım abi tamamdır anlaşıldı
kaplumbağanın çenesinin zayıf kalma gibi bi ihtimali olabilir mi ? daha öncede yavru beslediğim için şuankinde bi zayıflık seviyorumda yem parçalamasında yakalamasında ve tek parçada yutmasında ( bu tekte yutmuyo uzun karidesleri)


ve vitamin günde 2 damla yeterli mi emre abi
 
Cvp: Tek beslenen kaplumbağaya öneri

ağzı kapalı duruyorsa iki ağzı açık ve damlayı yutmuşsa tek damla. arka arkaya 3 gün aynı şekilde yap . 4. gün durumuna bakarız. 4. gün verme dinlensin. fazla vitaminde zararlı. yavruların ağzı kıkırdak doku gibidir zamanla sertleşir. onun için sert yem zorlar. night glo yerine renkli armut bir ampul ile bir lamba daha işini görür. sonrasında kuru alana çıkmaz. o zamanda o lambayı ilerde alacağın uv ampulde kullanırsın.

şimdilik loş ışık veren bir gece lambasını dışardan prize takıp odayı ışıklandırabilirsin. en azından gece yarısı suya inmek isterse loşta olsa akvaryumu görür.
 
Cem vitamin miktarını çok iyi açıklamış.

Çoğu büyük parça yutarken bazıları biraz çekiştirip dağıtıp yutar. Tırnaklarını kullanıp yemle oyalanıyorsa bu iyidir. Yemezse kötü. Tabi halsizlikte biraz zorluyordur. Şu vitaminler ve ısı iyi gelir umarım.
 
Cvp: Tek beslenen kaplumbağaya öneri

anlaışdı üstadlar bu 2. gün damlanın yarında damlatıcam. şuan ağzını açtırabilicek kadar samimi değiliz yani yem gösterip kandıramam onun için erken :) yarında bi 2 damlatırım bakalım 4. günki performansı nasıl olucak burdan konuşuruz yine
 
Umarım en geç yarından sonra biraz toparlar. Vitamin takviyesi işe yarayacaktır. Bu arada ağzını hiç açmıyorsa üç damla yaparsın yarın.
 
Cvp: Tek beslenen kaplumbağaya öneri

açmıyo valla abi bende korkmasın diye diretmiyorum 2 damla vurup bırakıyorum kuru alana o rahatsız olunca atlıyo suya gözüne fln geldiği için
 
O zaman çok işe yaramaz. Ben böyle inatçıya hayvanın başı dikken vitamini bolca yani 4-5 damla damlatıp bekletiyordum. Böylece ağzını açmasada aradan kısmen sızıyordu. Suya koyuncada yıkanıyordu. Veteriner hekim ağzını açamıyorsan böyle yap demişti.
 
Cvp: Tek beslenen kaplumbağaya öneri

önce bir damla damlat vitamin ağzından gidince ikinciyi damlat. bir anda dökersen yanlardan akar gider boşa. gerekirse 3.'yü de yaparsın. gözüne kaçmasın işlem sonu bir dakika kadar daha dik vaziyette elinde dursun öyle akvaryuma koy.
 
Cvp: Tek beslenen kaplumbağaya öneri

tamam yarın bu şekillerde yapayım o zaman, yarın son gün mü olsun yarından itibaren mi 3 gün ??
 
Bahsettiğim yöntem başını içeri çekiyorsa uygulanıyor. Aksi halde Cem in yönteme devam.


Yarın ve sonraki gün bu şekilde kısmende olsa vitamini aldığına emin olarak ver.


Bence uyumadıysa bugünde takviye yapabilirsin.
 
Cvp: Tek beslenen kaplumbağaya öneri

yok serserilik peşinde mango köküne saldırıyo şuan :D
çıkarıyım hallediyim kafasını içeri sokmuyo cem abinin yöntemi yapam


yaaa kuru alana çıkıp kapamış gözleri rahatını bozmıyım dolanırken yakalarsam hemen vitaminlerim
 
Mango ile falan uğraşması iyi. Etrafa ilgi var. Halsizlik geçse tamamdır.
 
Cvp: Tek beslenen kaplumbağaya öneri

emeğin karşılığı çıkıyo kendine geliyo hayvan. ben yanakları falan iltahaplanır diye korktum yada o hastalığı vardır diye neyseki onlar yok uğraş dur yoksa :)
 
Geri
Üst