Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tek beslenen kaplumbağaya öneri

Cvp: Tek beslenen kaplumbağaya öneri

abi bakalım almaya çalışıcam
evden bi besin takviyesi yapsak geliyomu aklına ?

tek bir defa olmak üzere bir tasın içine akvaryum suyunu koyup içine haşlanmış yumurta sarısını koy yesin ama fazla verme hayvanın ağzına yapışacağı gibi midesine de oturur. kafasının yarısı kadar bir parça içinde folik asit dahil bir kaç şey daha var. çabuk dağıldığı için kapta vereceksin. ufak parçada beyazından olabilir. yer yemez bilmem.

Cihangir merdivenlerinden yaziyorum hava cok guzel :p
Tamam abi eve gidip denicem yumurta olayini bakalim yicek mi, evi ariyim karides attiriyim mi ?

Tabii ki her hayvanın bir arkadaşa ihtiyacı var :smile: Ama tek yaşamayı sevenler veya zorunlu olarak tek yaşayanlar da bulunmaktadır :smile: Ama hayvanın ile güzel vakit geçirirsen seni en iyi arkadaşı sayar :rolleyes: Yemlerini verirken de başında durma at ve çekil ordan :t65y:

Cvp: RE: Tek beslenen kaplumbağaya öneri

naruto' Alıntı:
Cihangir merdivenlerinden yaziyorum hava cok guzel :p
Tamam abi eve gidip denicem yumurta olayini bakalim yicek mi, evi ariyim karides attiriyim mi ?

Evde birileri varsa iki tane atmasını söyleyebilirsin. Sen gidince kontrol edersin.

Emre abi eve suan geldim ve uyuyor eleman uyandiriyimmi?????

Emre abi eve suan geldim ve uyuyor eleman uyandiriyimmi?????

Yok kalsın ama lamba kapalı olup havlu ile ört bence.

Bende şimdi girdim eve. Mesajı şimdi farkettim. Hızlıca yazdım. Su içindeyse hiç dokunma. Işıklar kapalı olsun.

kuru alanda abi ellemedim lol oynuyorum oyun bitsin bakıcam durumu ne ona göre yemek yediricem

hayatımda böyle pervasız canlı görmedim hala uyuyo :D
ışığı kapadım havlu bulamadım banyodanda almadım annem caz yapar diye yastık koydum bende :D açıkta var hava giriyo yani

uyuyorsa hiç elleme uykusunu alsın enerjisini toplasın. sabah ayağa kalktığında verirsin.

havlu yıkanır ama yastığın içine koku siner buharlaşma olacaktır. sen yinede havluyu al. dikkat et içine düşmesin.

sabah uyandığımda kuru alandaydı eve şimdi geldim hala kuru alandaydı bende suya attım kabuğu kurumuş artık resmen, kuru alana pislemiş hatta o kadar çok durmuş ki. durum iyiyemi gidiyo kötüyemi çözemedim, ne düşünüyosunuz saygıdeğer moderatör abilerim

su köpüklenmiş bide o neden olmuş olabilir ilk defa gördüm :S

kumu yakın zamanda mı koydun. veya yeşillik atmış mıydın. filtre sirkülasyonuyla havaya kalkar. toz pislik. su da yüzmesi nasıl. iştah ne halde ?

Yarında son kez vitamin dene ve gözlemle, Cumartesi veteriner hekime götür. Artık teşhis konma durumuna geldi. Hayvan kuru alanda dışkılayacak kadar sudan uzaksa iyi değil. Hafta sonu kesin kontrole gidip teşhis konuşmalı. Hiç olumlu gelişme olmadığı gibi dışkıyı kuru alana yapacak kadar sudan uzak duruyor.

abi veteriner 50 100 lira para istiyo onada gücümün yeteri yok açıkçası öğrenci adamız :(
kum yeni ama yıkamıştım suda normal yüzdü yemde yedi ama saldırmadı attım ve yedi şuan evde değilim son durum nedir bakamıyorum. bu 2. dışkılaması kuru alana

su içinde yüzebiliyor mu yoksa sürekli su üstünde mi yüzüyor. zayıflama var mı ?

Halsizlik kötü şartlardan ve besinsizlikten kaynaklanabilir diye düşündük ama ne kısmen yediği nede vitamin hayvanda düzelme emaresi göstermiyor. Aşırı kuru alanda durması ve halsiz uyku halinde olması bana hasta olduğunu düşündürmeye başladı.

suda gayet yüzüyo yemde yiyo ama sonra rampada sabit duruyo. şuan kafasına 2 damla vitamin damlattım kuru alandaydı yine kaçmaya çalışıyo 2 ayağının üzerinde

şuan arka ayakları yerde bi ön ayağı camda bi ön ayağı yerde hemen gözünüzde canlandırın o pozisyonda ? :D

normalde hayvan kuru alanı öğrensin diye kuru alana yem bırakırız ben bunun kafasını yemlerin içine soksam kuru alanda birini alıp suya girmiyo, suya atmazsam yemek yemicek yani kendi girdiği sıralar dışında

demin söylediğim pozisyonda gözlerini kapatmış şimdi te allahım ya

akvaryumdan su alıp kuru alanla bağlantısınımı koparsam acaba ?

net olarak 2 kafa boyutu kadar yem yedirdim (1er 1er)
suda bi kaç tane kaldı onları nasıl temizlicem diptede görüyorum az sayıdada olsa.
ve hayvan sürekli bi yerlere tutunma eyiliminde yem önündeyse yiyo uzaktaysa görmezden geliyo.
yaklaştığımda korkmuyo, elden yem yemiyo, önüne attığım karidesleri yiyo.
şimdi rampadaydı kendini yüzmeye verdi turluyo suda yem didikliyo.
hayvanı suya atınca bi nebze iyi halleri varda kuru alanada kombinesi var resmen ve rampada şuan

Aslında suya atmak iyi değil ama yem yemesi için iyi oluyor. En azından yemde yiyor. Kuru alanın bağlantısını kesinlikle koparma. Hayvan halsiz, suda ölü bulursun mazallah. Hayvan ihtiyaç duyduğu için orada. Normalde hiç kuru alan meraklısı değiller.

Care beklemek mi yani abi? Bugun sudaydi onune yemleri atip okula ciktim :/

Geri