Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tek beslenen kaplumbağaya öneri

Cvp: Tek beslenen kaplumbağaya öneri

su içinde tutunacak bir yer var mı bayağı bir halsizlik var. suya indiğinde en azından tutunabilsin bir şeylere. tam hali nedir bilmiyoruz. hayvan kaç cm idi. kalsiyum eksikliğine bağlı bir şey mi acaba.

Berk, açık söylemek gerekirse bundan sonraki bekleyiş hayvanın ölümü ile sonuçlanabilir. Bizim vitamin vs uygulamamızm şunlara faydalıdır;
1- Adaptasyon sürecindeki hayvanın açlıkta kaybettiği enerji ve besinleri ona kısmen sağlamak ve iştahı yerine getirmek.
2- Üşütmüş hasta olmamış hayvanın direncini artırıp eksikler tamamlanana kadar yada tamamlanmışsa direncini sağlayarak toparlanmasına yardımcı olmak.
3- Hasta olan hayvana ise hekimin koyacağı teşhise dayanarak uygulayacağı tedaviye başlayana kadar direnç sağlayıp dönülmez noktaya gelmesini engellemek.

Ben ilk iki maddeye dayanarak başta toparlayacağını umuyordum ama senin verdiğin verilere dayanarak hayvanın gelişme göstermemesi ve hastalık emareleri göstermesi bizi üçüncü seçeneğe götürüyor. Üçüncü seçenekte tedavisiz ilaçsız düzelme olmaz.

şuan evdeyim ve geldiğimde kuru alandaydı, sonra kendi kendine suya girdi yüzdü dibe indi mago köküyle oynadı üstünde durdu sonra yem attım geldi yemleri yedi yüzmesinde falan problem yok.. umarım ölmez yavru hiç bi yerde yok sahiplendiren yok ve ben beslemek istiyorum..

2 gündür suda buluyorum kendisini bu bi gelişme sayılır mı acaba ? müdahalesiz yani

Kendi iniyorsa yavaş yavaş suya girmeye başladıysa iyidir Berk. Yem zaten yemeye başladı. Suda hareketli mi yoksa genelde dinleniyor mu?

Yavru hiçbir yerde yok sahiplendiren yok konusunu anlamadım.

abi pet shoplar satmıyo kaplumbağa ellerinde var ama 20cm kaplumbağa onuda napıyım ben büyütmedikten sonra. biricik hükümetimiz (!) onada vergi koyucakmış zamanında bukalemunada yapmış :) herneyse abim şuan rampada yatıyo dinleniyo yem atınca geliyo yavaş yavaş yiyo (hala saldırmıyo görür görmez) bunun dışındada bazen yüzüyo hep sabit değil.

şuan yine yemliyorum, okuldan geldiğimden beri bolca yedirdim valla çok enerjisiz kalıyo yoksa..

ek olarakta arkasına yem düştüğü zaman yeme gitmiyodu az önce yaptı şuan akvaryumun orta yerinde yem kovalıyo. net gelişme görüyorum abi bu durum hoşuma gitti

nazar değdirdik kuru alana çıktı :D

Kendi ne istiyorsa yapsın. Şu an yediği yemler ne?

berk gelişmeler gayet güzel su dibine inip yüzebiliyor ise akciğer enfeksiyonu ve kalsiyumdan yana sıkıntısı yok demektir. su ve kuru alan ısıları dengede olduğu taktirde iyi olacak gibi gözüküyor. iç derecen vardı değil mi ısıları uygun değerlerde. bir kırgınlığı vardı ama onu da atlatmaya yakındır. bir süre hiç elleme bakalım ne olacak. su içinde yüzeyde tutunacağı yer var mı ? gece tutunup suda uyursa üşümeden doğacak risklerde azalır. geceleri önemli üşümemesi durumunu düzeltecektir.

kablo var rampa var tutunucak yer var abi. ısılardada problem yok. yediği yemde karides abi yem alamadım açıkçası ve stick yem yemiyor parçalayamıyo

O sekilde olmaz yavru kaplumbagalar bile sadece proteinle beslenmez
Hayvan 3-4 cm herhalde
Ilk alinmasi gereken yem raffy p

Satilicak dostum ama bakirkoyde 6 tl kocamustafapasada7.5tl zeytinburnunda 10tl avmlerde en ucuzu 10 semtine gore degisir eminonunde 20tl. Simdi tahmini heryerde 15 civari olur tahminime gore.
Kaplumbagadan bahsedeyim. Gece rampada uyumus sabah ordaydi sonra suyun dibine inip yem didikledi bol bol yuzdu kumlari kokladi net olarak dipte kalabiliyo, 5 tane karides attim 1 tane stick yem ciktim direksiyon dersine gidiyorum :)))))

Alisarp evden bisey yediremezmiyiz rapy p yerine suan alabilcek pozisyonda degilim kanka

Kaplumbaga satisi cok cok daha pahali olmali zaten kaplumbagaya 20 lira vermeyen zaten almasin
Olmaz
Zaten 10 lira falan civari bir yem yanliz karides acik kutuda degildi insallah ?

Bakirkoy varos bi semt degil ve 6 liraya satiliyo sen nerden aliyodun 20 liraya? :s ve bugune kadar besledigim en saglikli kaplumbagalari bakirkoyden aldim.

Hayvan toparlıyor gibi. Ama raffy p şart. İçerisindeki mineral yemlerde önemli.

Ben burada 20 lira demedim sadece olmali hatta daha da pahali olmali dedim ve diyorum
Hayvana 20 lira vermekten cekinen biri ekipmanlarini hic almaz

berk bazı gammarus ve karideslerde ağız bölgesinde diken gibi bir doku vardır. bu serttir. belki bir ihtimal bu ağız veya boğaza takıldıysa iştahsızlık gösterebilir hayvan. raffy p al gerekirse parmağınla ez küçük parçalara ayır. ufak halde olunca yemesi kolay olur.

Alisarpcim gorecelidir detayda bogulmayalim :)
Cem abi simdi geldim eve hayvan sudaydi yemledim sonunda kuru alandan kopabildi.
Ama bi sorum var yem kalintilari var bi kac tane nasil temizlerim onlari? Didiklesin diye kalsinlarmi yoksa

Yazda geliyor bol bol guneslendirdikten sonra düzenli yem ve vitamin takviyesiyle hayvan patlar gider diye düşünüyorum :)

iyi haberler var, tepkisiz ve pervasız kaplumbağam Lenin bugun babamdan el kol yapınca korkmuş kaçmış yani kendini topluyo çünkü halsizlikten kaçamıyodu bile. ve kuru alanda bağını kopardı sıcak sıcak suda takılıyo arada bi çıkıyo sonra iniyo.. thanks god.. :)

yazın bodruma gelicek benle beraber güneşlenme şart ilker :p

Geri