Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tek beslenen kaplumbağaya öneri

Cvp: Tek beslenen kaplumbağaya öneri

su üstünde kaldı ve ilgi göstermiyorsa maşrapa ile alırsın. dipte yoğun biçimde duruyorsa dip sifonu veya hortumla çekip kovaya alabilirsin. bunlar yoksa elinle dalga yapıp filtrenin çekmesini beklersin. az birşey varsa hayvan kumu gezinirken oyalanmış olur. dipte gezinmesini sağlar.

ilker özellikle mayıs sonrası havalar güzelleşince daha hızlı bir büyüme gözleniyor.

az bişey var yahu bizimkile meşgale olur neyse kalsınlar, vitamini suya geçer belki :p

son gözlemleri aktarayım: rampada dinleniyodu yani suyun içinde büyük bölümü, yem attım 2 saniye odaklanıp yemeye başladı, hala saldırma huyu başlamadı yemlere..

Yesinde zamanla zaptedemeyeceksin. Bitkinlik geçti değil mi?

bir de hayvan tek, rekabet olsa o zaman gör. şimdi istese de istemese de yem ayağına geliyor.

Cem abi mayistan sonra hizli buyur demissin o neden oluyo disarda hava kac derece olursa olsun biz onlara sabit sicaklik saglamiyo muyuz

Hayır. Şimdi su 26-28 derece. Yazın 30 dereceleri bulacak, hatta çoğu yerde aşacak. Ayrıca hayvanlar daha uzun süre uyanık kalıp aktif olacak. Bunlarda doğrudan etken.

Bitkinlik kalmadi abi oyle 2 gun kuru alanda takilmak yok artik suda ve aktif diptede takiliyo didikliyo. Ilac gibi moderatorsun :))))

Bu ufaklığında adaptasyonu tamamlandı şükür.
Raffy p yemi ihmal etme Berk. Gammarus ancak haftada iki gün veriliyor, biliyorsun.

iyi düzeldiğine sevindim. bu ayı atlatsın hayvan coşar artık.

eksik olmayın krallar, bugun kolunu bacağını gerdirip güneşlenirken yakaladım diyim gerisini siz anlayın :w00t:

emre abi kaplumbağa hapşırdı sanırım napmam lazım

Su ısısı kuru alan ısısı nasıl? Hapşırma bildiğim kadarıyla akciğer enfeksiyonu belirtisi

28e 32de neden böyle oldu ki yaaa aynı sistemle 30 kere besledim hiç hapşırmadı hayvan hastalanmadı bu öldürdü beni çileden kederden ööff be

Acaba cam falan açık kaldımı evde yani rüzgar alma ihtimali var mı hayvanın? Tam olarak nasıl oldu?

Bir kereden bir şey olmaz. Kontrol etmeye devam et.
Aynı oda da cam açılıyorsa, sigara içiliyorsa, oda ısısı çok düşükse hastalık habercisidir. Bunlar yok ve sistem belirttiğin ısıda ise sorun olmaz. Hayvanı zaten çıkarmıyorsun yerinden. Genel durumunu gözlemle. Başka sebeple hapşırmış olabilir.

burun tıkanıklığı boğaza bir şey takılması, fazla yutulan havanın baskıyla geri çıkması gibi sebeplerden de böyle bir şey olabilir. ama tekrar yapacak mı onu kontrol etmen faydalı olur. hastalanma belirtisini es geçmeyelim.

Cam aciliyo her evde acildigi gibi, sigarada iciliyi evde ama akvaryumun%80 90i kapali ustu direkt olarak gelen bisey yok. Okula cikmadan once vitaminlicektim kuru alanda geriliyodu hemen kacti baya toparladi hayvan. Yani benim yaptigim cikarim bi anlik biseydi. Sizin yorumlariniz nelerdir saygideger abilerim?

pencereyi hayvan su içindeyken açıp havalandırırsın. hava boşluğu az da olsa kuru alandayken esintiyi hissedebilir.

Geri