Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ücretli- Ücretsiz Yavru Kaplumbağa Sahiplenmek İstiyorum

ugurbiber

Yeni Üye
Konu başlıktaki gibi arkadaslar. İstanbulda Yasıyorum. Yavru bir kaplumbağa edinmek istiyorum. Yavru olursa sevınırım. Bütün techizatım mevcut . Varsa sahiplendirmek veya satmak ıstiyen msj atabılır.

Cvp: Ücretli- Ücretsiz Yavru Kaplumbağa Sahiplenmek İstiyoru

Istersen ben sana ankaradan alip yollayabilirim istanbula. Ticaret degil. Ucrersiz olarak tabiki. Hersey para degil. Burasi bir forumsa bizde aileysek boyle seylerin lafi olmaz. Kargolama ile ilgili zannediyorum bir kutunun icine koyacagim. Birazda nemlinolucak saniyorum. Istersen alayim yolluym pazartesi

Özellikle yavru isteğinin özel bir sebebi var mı Uğur ?

Önce bir petshop'lara bakmanı tavsiye ederim istanbulda azaldı deselerde masa alti satan var emin ol ;) içlerinden en canlısını alabilirsin oralarda ölüp gideceklerine bakimli olurlar gariplerim

mevlut' Alıntı:
Istersen ben sana ankaradan alip yollayabilirim istanbula. Ticaret degil. Ucrersiz olarak tabiki. Hersey para degil. Burasi bir forumsa bizde aileysek boyle seylerin lafi olmaz. Kargolama ile ilgili zannediyorum bir kutunun icine koyacagim. Birazda nemlinolucak saniyorum. Istersen alayim yolluym pazartesi

Öncelikle Çok Tesekkur ederim yardım etmek istediğiniz için . Ama sanırım eminönünde el altından bulabileceğimi düşünüyorum. Bulamassam size özelden yazacagım :)
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]Odontochelys  
[/font]
Sadece Kendim bakıp büyütmek istiyorum hepsi bu :)

[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]Çitlembik0216
[/font]
Burada tanıdık bir petshopcuya sordum 35 tl ye getirtirim dedi. Aslında sizlerdende fikir almak ıstıyorum. Artık satılmadıgı ıcındemı bole pahalı verıyorlar :neydi:

RE: Ücretli- Ücretsiz Yavru Kaplumbağa Sahiplenmek İstiyoru

Evet 35 tl'de çok.

Arkadaslar yeni konu açmayım diye buraya yaziyorum. Bu uvb meselesini nasil halletcem? 2 tane mi ampul almaliyim? Yani bu uvb ampul birde normal ampul mu almaliyim?  Link atarak ampul tavsiyesinde bulunursaniz sevinirim:)

Uvb ampul alana kadar eczaneden devit damla alıp 3 aylık süreçte haftada bir gün, bir yemine bir damla damlatıp verebilirsin. Yalnız hayvan 6 cm kabuk boyunu geçtikten sonra.

Uvb içerikli ampuller ısı vermez. Dolayısıyla yanına ısıtıcı ikinci bir lamba ve armut ampul lazım.
mailto:/forum/konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html
Bu veya bu şekilde basit ve soft armut ampul alacaksın.

Uv ampulde şu an piyasada en ucuzu exo terra uvb 100 yada 5.0 olan bu aynı zamanda uva'da içerir. Kompakt ampuldür.

Atakan petshopta 90 tl'ye satılıyor ama nette bak belki daha uygun fiyatlı bulabilirsin.

Cvp: RE: Ücretli- Ücretsiz Yavru Kaplumbağa Sahiplenmek İstiyoru

cem' Alıntı:
Uvb ampul alana kadar eczaneden devit damla alıp 3 aylık süreçte haftada bir gün, bir yemine bir damla damlatıp verebilirsin. Yalnız hayvan 6 cm kabuk boyunu geçtikten sonra.

Uvb içerikli ampuller ısı vermez. Dolayısıyla yanına ısıtıcı ikinci bir lamba ve armut ampul lazım.
mailto:/forum/konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html
Bu veya bu şekilde basit ve soft armut ampul alacaksın.

Uv ampulde şu an piyasada en ucuzu exo terra uvb 100 yada 5.0 olan bu aynı zamanda uva'da içerir. Kompakt ampuldür.

Atakan petshopta 90 tl'ye satılıyor ama nette bak belki daha uygun fiyatlı bulabilirsin.

http://www.hobimmarket.com/Exo-Terra-Repti-Glo-50-UV-Lamba-13-Watt,PR-1338.html 
Bu uvb lambayı tavsıye edermisiniz? Normal soft ampülüde herhangi bir elektrikçiden alsam olurmu sizce? ve kaç watt olsun soft ampül?

Çubuk florasan değil. Bu sarfiyatsız ampullere benzeyeninden alacaksın.

Soft ampulü nerden aldığın önemli değil. Lamba max kaç watt kaldırıyorsa ona emsal ampul alacaksın. 40 ise 40 W; 60 ise 60 W

Sarfiyatsiz derken ne dedinizi anlamadim. Baktim googledan sarfiyatsiz ampul tipide bu linkteki gibi sadece bu biraz daha kucuk. Kusua bakmayin cok anmaliyorumda o yuzden soruyorum

Tamam bu ampul önceki açtığımda çubuk florasanlar çıkmıştı. Onlar bize uygun değil biz kaplumbağalarda akvaryum kapağı kullanmıyoruz.

Eminönündede yok sanırım kaplumbağa :realmad:  Bilen yokmu İstanbul içi nereden bulabılırım  :neydi:

kartal çarşamba pazarında geçen hafta kırmızı yanaklı vardı oraya bakabilirsin haftaya

elimde softshell var kargo yaparım bana ulaş 0 530 252 72 93

Cvp: Ücretli- Ücretsiz Yavru Kaplumbağa Sahiplenmek İstiyorum

ugurbiber' Alıntı:
Konu başlıktaki gibi arkadaslar. İstanbulda Yasıyorum. Yavru bir kaplumbağa edinmek istiyorum. Yavru olursa sevınırım. Bütün techizatım mevcut . Varsa sahiplendirmek veya satmak ıstiyen msj atabılır.

Eğer hala aramaya evam ediyorsan istanbuldayım ve elimde 1 yaşında olan (yaklaşık 10 cm kabuk boyu) kaplumbaga mevcut ücretsiz olarak verebilirim.

Cvp: Ücretli- Ücretsiz Yavru Kaplumbağa Sahiplenmek İstiyorum

ugurbiber' Alıntı:

halen kaplumbağa arıyor musunuz? bulabildiniz mi?

Geri