Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!ay bu cok iyi oldu tesekkurlernewbie2013' Alıntı:Yarına kadar bekleyebilirseniz ben yardımcı olabilirim. Elimde ilk verdiğiniz linkteki namiba terra uv lambadan var. İkinci verdiğiniz linkteki kıskaçlı lambadan ben de almıştım, yarın elime ulaşacak o da. Deneyip burdan bilgi verebilirim.
AEK' Alıntı:Bende bu lambalardan yok. Uyarmı bilmiyorum malesef. Aşağıdaki konunun ilerleyen mesajlarında lambamı ve elimdeki uvb ampulleri gösterdim. Bendekine uymuyor ama bunun duy bölümüne otururmu tecrube etmek gerek.
mailto:/forum/Konu-jbl-reptil-jungle-uv190-15w.html
Bu arada almayı düşündüğün uvb ampul 15000 saat
ömürlü.
bizi de bilgilendirsiginiz icin tesekkurler bir de size sorayim kullanan biri olarak isi veriyor mu ? Yeterli miktarda minewbie2013' Alıntı:Namiba terra'yı kıskaçlı lambaya taktım denedim, çalışıyor herhangi bir sorun yok. Şu var yalnız, namiba terranın boyu uzun olduğundan kıskaçlı lambaya yandan baktığınızda namibanın alttaki son üç spirali gözüküyor, yani uzun geldiğinden normal ampül gibi tamamı o huninin içinde kalmıyor, dışarı uzanıyor. Böyle olunca da tabii oturduğum yerden akvaryuma bakınca ışık gözümü çok alıyordu, o yüzden etrafına alüminyum folyo sardım. Alacak olanlar bunu düşünsün derim. Bu arada kıskaçlı lamba da çok çok kaliteli bir şey değil, ama iş görür. 8 liraya anca bu kadar.
newbie2013' Alıntı:Kiskacli lambadan 2 tane siparis vermistim, birine isitmasi icin 40 wattlik ampul taktim birine namibayi. Namiba isitmiyor maalesef. Hem uv hem de isitici islevi goren lambalar da varmis ama fiyatlari pahali tabii. Namiba'nin yaninda isitici lamba gerekiyor yani ozetle. Bu arada forumda okuduklarima dayanarak namibayi 20-25 cm arasi mesafeye, 40 wattlik ampulu de 17-18 cm mesafeye koydum. Ama ikinci bir termometrem olmadigi icin henuz olcemedim kuru alan sicakligini.
cem' Alıntı:mailto:/evcil-hayva...w-82278251 ipek bu ampulü kaçırma derim. bu fiyata bedava ben indirimli 93 tl'ye iyi ucuza aldım demiştim. ankaraya dönünce kalırsa yedek alırım bende. bu ampulde ısı sıfırdır. yanına ısıtıcı lamba şart. tabi emrenin dediği gibi plastik kısım geniş olduğu için her lambaya uymuyor. ve florasan kısmı uzun olduğu için lambadan dışarı sarkıyor. bu bizim gözlerimize zararlı fena göz ağrıtıyor bende mehmet (newbie) gibi alüminyum folyo sararak sadece kuru alana yönlendirdim. güçlü olduğu için minimum 25 cm mesafesi olmalı ben ısıtıcı lamba ile aynı zamanlayıcıya taktığım için her ikisini 7 saate ayarladım. ve namibayı 30 cm'ye yükselttim. toplamda 4 saat kadar çıkıyorlar. bunu kullandığın zaman daha 1. haftada kabukları belirgin şekilde kahverengi renk almaya başlıyor.
fiyati gerçekten bana da uygun geldicem' Alıntı:mailto:/evcil-hayva...w-82278251 ipek bu ampulü kaçırma derim. bu fiyata bedava ben indirimli 93 tl'ye iyi ucuza aldım demiştim. ankaraya dönünce kalırsa yedek alırım bende. bu ampulde ısı sıfırdır. yanına ısıtıcı lamba şart. tabi emrenin dediği gibi plastik kısım geniş olduğu için her lambaya uymuyor. ve florasan kısmı uzun olduğu için lambadan dışarı sarkıyor. bu bizim gözlerimize zararlı fena göz ağrıtıyor bende mehmet (newbie) gibi alüminyum folyo sararak sadece kuru alana yönlendirdim. güçlü olduğu için minimum 25 cm mesafesi olmalı ben ısıtıcı lamba ile aynı zamanlayıcıya taktığım için her ikisini 7 saate ayarladım. ve namibayı 30 cm'ye yükselttim. toplamda 4 saat kadar çıkıyorlar. bunu kullandığın zaman daha 1. haftada kabukları belirgin şekilde kahverengi renk almaya başlıyor.