Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!nick burns' Alıntı:cem bey güneşden gelen uvb ışınları camdan geçer, yansırtıcı yüzeylerde yansıma oranları %80 varsa da geçerler
bunu şunun için yazdım yanlış anlaşılmasın lütfen; oldu uvb veren ampülünüz bozuldu kırıldı kaplumbağaları balkona koymaktansa cam arkasında kuşlardan ve rüzgar esintisinden uzakta normal süreden daha uzun süre tutulabilinir
nick burns' Alıntı:benim baktığım kaynakta geçiişleri ihmal edebilecek kadar azdırdan bahsediyor, geçemez demiyor
nick burns' Alıntı:cilt kanseri fonunun uv radyasyonu korunum kısmında yazdığı kısım
[font=Arial, Helvetica, sans-serif]consider adding flat, tinted UV-protective film to your car's side and rear windows as well as to house and business windows. This film blocks up to 99.9 percent of UV radiation and lets in up to 80 percent of visible light.[/font]
[font=Arial, Helvetica, sans-serif]yani cam+ film ile uv radyasyonundan bahsediliyor burda 99.9 da kalıyor tabi genel anlamda bu uva için söylense de[/font]
[font=Arial, Helvetica, sans-serif]aynı fonun sayfasında ki uvb bölümünde [/font]
[font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=x-small][font=Arial, Helvetica, sans-serif]The most significant amount of UVB hits the U.S. between 10 AM and 4 PM from April to October. However, UVB rays can burn and damage your skin year-round, especially at high altitudes and on reflective surfaces such as snow or ice, which bounce back up to 80 percent of the rays so that they hit the skin twice. UVB rays do not significantly penetrate glass.[/font][/font][/size]
[font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=x-small][font=Arial, Helvetica, sans-serif]uvb rays do not significantly penetrate glass kısmısı camı geçebildikleri fakat ihmal edilebilecek kadar az olduğunu belirtiyor ama cam 1mm mi 1cm kalınlığında belirtilmemiş, az da olsa geçen bu uvb miktarının acil durumlarda kullanılmaması konusunda bence sakıncası yok sayfa cilt kanseri boyutunda bunları yazdığına göre ihmal edilebilinir denilen uvb o kadar kayda degmez olmadığını düşünüyorum ben[/font][/font][/size]
[font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=x-small][font=Arial, Helvetica, sans-serif] kaynak; http://www.skincancer.org/prevention/uva-and-uvb/understanding-uva-and-uvb[/font][/font][/size]
nick burns' Alıntı:katılıyorum yuzde yuz olmaz bilimde, uva kısmında da zaten bir şey söylemedim, uvb geçemez kısmında söylemiştim benim kullandığım exo terra uv 100 ampül ( 13 wattlık olanı ) 10 cm de 45 mikrowatt veriyor ki bunu 20 cmden kullanıyoruz kutuyu attıgım için 20 cmden kaç veriyor bilemiyorumve bunu, diyelim ki arızalandı ampül balkona cıkarmak yerine cam kenarına koyar yine bir miktar uvb aldırabilirdim dedim