Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Tekrar merhaba,Fiyat uygunsa alın. Bugün sıfırdan yapsanız herhalde 20.000 tl civarına çıkar.
Lifetech orta kalite bir dış filtre şimdilik işinizi görür.
Pipo filtre olmaz sadece. Sistemi kurun duruma göre iç filtreye bakarız.
Eskisinden daha iyi. Fırçalayıp D vitamini damlasıyla ovduktan sonra pırıl pırıl görünüyor ama şu anki yerinde sırtı suya tam batmadığı için fırçalamadan 4-5 gün sonra kabuğun en üst kısmı hafiften beyazlaşıyor. Yeni akvaryumda bu durum geçer İnşallah.Yeme aynen devam edin. Kabuk üstü toparladı mı biraz?
Büyük hayvanlarda boğulma vs olma ihtimali düşük yeni yerine koyun alışsın elinize sağlık buarada güzel olmuşHazırlıklarımı tamamladım. Resimlerde görülebileceği gibi, ısıtıcı (su sıcaklığı 26C ortam sıcaklığı 25C), kuru alan (40w akkor lamba, 30-32c civarı sıcaklık oluşturuyor), filtre (başka bir iş için elimde bulunan, hiç kullanılmamış bir iç filtreden kendim yaptım; yerinde debiyi ölçtüğümde 270l/h ancak verebiliyor, çok sessiz ama hortumlar vb. akvaryumun içinde gereksiz yer kaplıyor. Belki daha sonra başka bir çözüm bulurum) hazırladım. Bizim arkadaşı önce kuru alana bıraktım, çok rahatsız oldu, kabuğuna çekildi. Bir saate yakın bekledikten sonra rampaya doğru yönlendirdim. Suya girdi ama çok fazla panik oldu, sürekli kaka yapmaya başladı. Elime alıp tekrar kuru alana koydum, Bu sefer hisss diye sesler çıkarmaya başladı, kuru alanın duvarına tırmanmaya çalışıp takla attı. Sonunda dayanamayıp eski yerine geri koydum maalesef. Yarın bir deneme daha yapacağım.Ekli dosyayı görüntüle 12377Ekli dosyayı görüntüle 12378Ekli dosyayı görüntüle 12379
Ekli dosyayı görüntüle 12380Ekli dosyayı görüntüle 12381Ekli dosyayı görüntüle 12382Ekli dosyayı görüntüle 12383
Netice değişmezse eski yerinde bırakabilirim. Eski yerindeki koşullar kötü ama hayvan oraya alışmış.
Hayir yeni yuva iyi. Yeni yuvaya zamanla alışır.Hazırlıklarımı tamamladım. Resimlerde görülebileceği gibi, ısıtıcı (su sıcaklığı 26C ortam sıcaklığı 25C), kuru alan (40w akkor lamba, 30-32c civarı sıcaklık oluşturuyor), filtre (başka bir iş için elimde bulunan, hiç kullanılmamış bir iç filtreden kendim yaptım; yerinde debiyi ölçtüğümde 270l/h ancak verebiliyor, çok sessiz ama hortumlar vb. akvaryumun içinde gereksiz yer kaplıyor. Belki daha sonra başka bir çözüm bulurum) hazırladım. Bizim arkadaşı önce kuru alana bıraktım, çok rahatsız oldu, kabuğuna çekildi. Bir saate yakın bekledikten sonra rampaya doğru yönlendirdim. Suya girdi ama çok fazla panik oldu, sürekli kaka yapmaya başladı. Elime alıp tekrar kuru alana koydum, Bu sefer hisss diye sesler çıkarmaya başladı, kuru alanın duvarına tırmanmaya çalışıp takla attı. Sonunda dayanamayıp eski yerine geri koydum maalesef. Yarın bir deneme daha yapacağım.Ekli dosyayı görüntüle 12377Ekli dosyayı görüntüle 12378Ekli dosyayı görüntüle 12379
Ekli dosyayı görüntüle 12380Ekli dosyayı görüntüle 12381Ekli dosyayı görüntüle 12382Ekli dosyayı görüntüle 12383
Netice değişmezse eski yerinde bırakabilirim. Eski yerindeki koşullar kötü ama hayvan oraya alışmış.
Suya koyduğumda panik içinde çırpındığı için elimle geri alıp koydum. Çıkışını henüz deneyemedik ama çok güzel iniyor. Pvc paspas delikli olduğu için rahat çıkar sanıyorum. Rampanın eğimi de 30 derece civarı, fotoğraflarda çok dik görünüyor.e
Hayir yeni yuva iyi. Yeni yuvaya zamanla alışır.
Kuru alana rahat çıkabiliyor mu?
Tamam rampa iyi su derinliği normal ama onceki yuvasina göre derin olduğu için alışması için zamana ihtiyacı var.Suya koyduğumda panik içinde çırpındığı için elimle geri alıp koydum. Çıkışını henüz deneyemedik ama çok güzel iniyor. Pvc paspas delikli olduğu için rahat çıkar sanıyorum. Rampanın eğimi de 30 derece civarı, fotoğraflarda çok dik görünüyor.
Bugün çok korktu. Havyanı rahat ettireyim derken korkudan ölmesin. Bu akşam dinlensin yarın tekrar deneyeceğim.Eski yuvada biraz daha durursa ölme ihtimali yuksek hayvan o kadar az suda yüzmeyi unutmuş zamanla alışacak.
Elinizle mudahale etmeyin.
Rampa iyi duruyor kuru alana rahat çıkabilir. Onun için en iyi olan yeni yuvaya alışmasıdır. Kesinlikle eski yuvasına koymayın.
Tavsiyelerinize uyup tekrar denedim. Suya bıraktım ve şaşırtıcı şekilde sakin sakin yüzmeye başladı. Son bir saattir onu gözlemliyorum. Birkaç dakika su altında yüzüp nefes almak için su yüzüne çıkıyor. Sabahki havyanla bu aynı değil sanki. Denemek için 3-4 parça yem de verdim, tereddütsüz yedi. Her şey yolunda görünüyor. Siz başta olmak üzere tavsiyede bulunan tüm forumdaşlara çok teşekkür ederim.Hayvan büyük ortama adapte olması fazla zaman almaz. Başta her hayvan derin su psikolojisi yaşar. Boğulacak hissiyle aşağı yukarı sağa sola panikleyip hızlıca yüzer sonra durulur. Arkasından akvaryumu keşif aşaması başlar. Kendi haline bırakın.
Yalnız kuru alana hiç çıkmadı daha. Gece uzun süre izledim ama kuru alana veya rampaya yanaşmadığını görünce sizin daha önce tavsiye ettiğiniz, su yüzeyi seviyesine sabitlenen çubuk aklıma geldi. Evde bulduğum vantuzlu bir parçanın ucuna silikon hortum taktım. Gece o hortuma tutunup uyudu. Yarın iş dönüşü düzgün vantuzlar alıp tutunma aparatını geliştireceğim ama bu tutunma çubuğunu akvaryumun tek kenarına yapsam yeter mi? Yoksa 4 tarafını da döneyim mi ?Hayvan uzun süre sığ suda yaşadığında akciğerleri yeterince gelişip nefes tutabilme kabiliyeti olmaz. Zamanla bu da gelişecektir. Daha uzun süre su içinde durup geceleri su içinde uyuyacak hale gelecektir.