Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uzun süre bakımsız kaldığını tahmin ettiğim su kaplumbağası hakkında yardım

Fiyat uygunsa alın. Bugün sıfırdan yapsanız herhalde 20.000 tl civarına çıkar.

Lifetech orta kalite bir dış filtre şimdilik işinizi görür.

Pipo filtre olmaz sadece. Sistemi kurun duruma göre iç filtreye bakarız.

Fiyat uygunsa alın. Bugün sıfırdan yapsanız herhalde 20.000 tl civarına çıkar.

Lifetech orta kalite bir dış filtre şimdilik işinizi görür.

Pipo filtre olmaz sadece. Sistemi kurun duruma göre iç filtreye bakarız.
Tekrar merhaba,
Aradan geçen zamanda eksikliklerimi tamamlamaya çalıştım. Bir yakınımdan 100x30cm h=40cm bir akvaryum buldum. Akvaryumun üst tarafına kuşak kayıt atarak güçlendirdim. 40X40 profilden bir sehpa yaptırdım. Plastik ızgaralardan bir kuru alan yaptım. Tetra HT 100w ısıtıcı aldım. Atakan petshoptan tavsiye ettiğiniz sarı silis kumu aldım. Isıtma lambası da hazır. Filtre olarak kendim tepe filtre tarzı bir filtre yapıyorum. Önümüzdeki birkaç gün içinde kaplumbağayı yeni evine taşıyacağım ama malum bizim hayvan ömrünü küçük bir kapta sığ suda geçirdi. Yeni akvaryuma alışmakta zorlanırsa diye korkuyorum. İlk başta su yüksekliğini az tutmamı tavsiye etmiştiniz ama yaptığım kuru alan akvaryumun üstüne oturuyor bu yüzden en az 32-33cm yüksekliğinde su doldurmam gerekli. Bana tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı?

Son olarak önerdiğiniz yemlerle önerdiğiniz şekilde besliyorum ve hayvanın gerek görünümü gerekse hareketleri çok iyileşti. Şişmanladığını düşünüyorum. Yeni akvaryuma geçince yemleme şeklini değiştirmeli miyim?
Şimdiden teşekkürler.

Hayvan için su yüzeyi hizasına yakın dekor koyun. Yorulur yada paniklerse oralara tutunup dinlenir. Şimdilik kuru alan rampası civarında dolanacak ve ona tutunacaktır. Aşağı yukarı su tabanına hızlıca inip çıkma hareketleri yapabilir.

Birkaç günlük süreç istiyor. Bu derinlik psikolojisini atlatınca normale döner. Normale dönünce ilk bir iki gün akvaryumu keşfetme evresi başlar.

Hayvan büyük sisteme geçecek orada hareket alanı artacak enerji atacak bu obez ise zayıflamasını sağlayacak.

Yeme aynen devam edin. Kabuk üstü toparladı mı biraz?

Yeme aynen devam edin. Kabuk üstü toparladı mı biraz?
Eskisinden daha iyi. Fırçalayıp D vitamini damlasıyla ovduktan sonra pırıl pırıl görünüyor ama şu anki yerinde sırtı suya tam batmadığı için fırçalamadan 4-5 gün sonra kabuğun en üst kısmı hafiften beyazlaşıyor. Yeni akvaryumda bu durum geçer İnşallah.

Toparlar, plaka katmanlaşıp daha sonra atılınca o kısımda yan bölgeler gibi olur.

Hazırlıklarımı tamamladım. Resimlerde görülebileceği gibi, ısıtıcı (su sıcaklığı 26C ortam sıcaklığı 25C), kuru alan (40w akkor lamba, 30-32c civarı sıcaklık oluşturuyor), filtre (başka bir iş için elimde bulunan, hiç kullanılmamış bir iç filtreden kendim yaptım; yerinde debiyi ölçtüğümde 270l/h ancak verebiliyor, çok sessiz ama hortumlar vb. akvaryumun içinde gereksiz yer kaplıyor. Belki daha sonra başka bir çözüm bulurum) hazırladım. Bizim arkadaşı önce kuru alana bıraktım, çok rahatsız oldu, kabuğuna çekildi. Bir saate yakın bekledikten sonra rampaya doğru yönlendirdim. Suya girdi ama çok fazla panik oldu, sürekli kaka yapmaya başladı. Elime alıp tekrar kuru alana koydum, Bu sefer hisss diye sesler çıkarmaya başladı, kuru alanın duvarına tırmanmaya çalışıp takla attı. Sonunda dayanamayıp eski yerine geri koydum maalesef. Yarın bir deneme daha yapacağım.
Sistem 1.jpg
Sistem 2.jpg
Sistem 3.jpg

Kuru alan ve lamba.jpg
Filtre.jpg
Sonuç.jpg
Tercih.jpg

Netice değişmezse eski yerinde bırakabilirim. Eski yerindeki koşullar kötü ama hayvan oraya alışmış.

Hazırlıklarımı tamamladım. Resimlerde görülebileceği gibi, ısıtıcı (su sıcaklığı 26C ortam sıcaklığı 25C), kuru alan (40w akkor lamba, 30-32c civarı sıcaklık oluşturuyor), filtre (başka bir iş için elimde bulunan, hiç kullanılmamış bir iç filtreden kendim yaptım; yerinde debiyi ölçtüğümde 270l/h ancak verebiliyor, çok sessiz ama hortumlar vb. akvaryumun içinde gereksiz yer kaplıyor. Belki daha sonra başka bir çözüm bulurum) hazırladım. Bizim arkadaşı önce kuru alana bıraktım, çok rahatsız oldu, kabuğuna çekildi. Bir saate yakın bekledikten sonra rampaya doğru yönlendirdim. Suya girdi ama çok fazla panik oldu, sürekli kaka yapmaya başladı. Elime alıp tekrar kuru alana koydum, Bu sefer hisss diye sesler çıkarmaya başladı, kuru alanın duvarına tırmanmaya çalışıp takla attı. Sonunda dayanamayıp eski yerine geri koydum maalesef. Yarın bir deneme daha yapacağım.Ekli dosyayı görüntüle 12377Ekli dosyayı görüntüle 12378Ekli dosyayı görüntüle 12379
Ekli dosyayı görüntüle 12380Ekli dosyayı görüntüle 12381Ekli dosyayı görüntüle 12382Ekli dosyayı görüntüle 12383
Netice değişmezse eski yerinde bırakabilirim. Eski yerindeki koşullar kötü ama hayvan oraya alışmış.
Büyük hayvanlarda boğulma vs olma ihtimali düşük yeni yerine koyun alışsın elinize sağlık buarada güzel olmuş

Tısslama savunmaya geçtiği için çıkardığı ses.

Tırnakları deliklere takıp tırmanabilir.

 e
Hazırlıklarımı tamamladım. Resimlerde görülebileceği gibi, ısıtıcı (su sıcaklığı 26C ortam sıcaklığı 25C), kuru alan (40w akkor lamba, 30-32c civarı sıcaklık oluşturuyor), filtre (başka bir iş için elimde bulunan, hiç kullanılmamış bir iç filtreden kendim yaptım; yerinde debiyi ölçtüğümde 270l/h ancak verebiliyor, çok sessiz ama hortumlar vb. akvaryumun içinde gereksiz yer kaplıyor. Belki daha sonra başka bir çözüm bulurum) hazırladım. Bizim arkadaşı önce kuru alana bıraktım, çok rahatsız oldu, kabuğuna çekildi. Bir saate yakın bekledikten sonra rampaya doğru yönlendirdim. Suya girdi ama çok fazla panik oldu, sürekli kaka yapmaya başladı. Elime alıp tekrar kuru alana koydum, Bu sefer hisss diye sesler çıkarmaya başladı, kuru alanın duvarına tırmanmaya çalışıp takla attı. Sonunda dayanamayıp eski yerine geri koydum maalesef. Yarın bir deneme daha yapacağım.Ekli dosyayı görüntüle 12377Ekli dosyayı görüntüle 12378Ekli dosyayı görüntüle 12379
Ekli dosyayı görüntüle 12380Ekli dosyayı görüntüle 12381Ekli dosyayı görüntüle 12382Ekli dosyayı görüntüle 12383
Hayir yeni yuva iyi. Yeni yuvaya zamanla alışır.

Kuru alana rahat çıkabiliyor mu?

Eski yuvada biraz daha durursa ölme ihtimali yuksek hayvan o kadar az suda yüzmeyi unutmuş zamanla alışacak.

Elinizle mudahale etmeyin.

Rampa iyi duruyor kuru alana rahat çıkabilir. Onun için en iyi olan yeni yuvaya alışmasıdır. Kesinlikle eski yuvasına koymayın.

 e

Hayir yeni yuva iyi. Yeni yuvaya zamanla alışır.

Kuru alana rahat çıkabiliyor mu?
Suya koyduğumda panik içinde çırpındığı için elimle geri alıp koydum. Çıkışını henüz deneyemedik ama çok güzel iniyor. Pvc paspas delikli olduğu için rahat çıkar sanıyorum. Rampanın eğimi de 30 derece civarı, fotoğraflarda çok dik görünüyor.

Suya koyduğumda panik içinde çırpındığı için elimle geri alıp koydum. Çıkışını henüz deneyemedik ama çok güzel iniyor. Pvc paspas delikli olduğu için rahat çıkar sanıyorum. Rampanın eğimi de 30 derece civarı, fotoğraflarda çok dik görünüyor.
Tamam rampa iyi su derinliği normal ama onceki yuvasina göre derin olduğu için alışması için zamana ihtiyacı var.

Alışınca daha sağlıklı ve mutlu olacak.

Eski yuvada biraz daha durursa ölme ihtimali yuksek hayvan o kadar az suda yüzmeyi unutmuş zamanla alışacak.

Elinizle mudahale etmeyin.

Rampa iyi duruyor kuru alana rahat çıkabilir. Onun için en iyi olan yeni yuvaya alışmasıdır. Kesinlikle eski yuvasına koymayın.
Bugün çok korktu. Havyanı rahat ettireyim derken korkudan ölmesin. Bu akşam dinlensin yarın tekrar deneyeceğim.

Yeni yuvasına koyun ve müdahale etmeyin.
Korkarak iş yaparsanız başarısız olursunuz.

Yeni yuvasına koyun.

O zamanla alışacak.

Hayvan büyük ortama adapte olması fazla zaman almaz. Başta her hayvan derin su psikolojisi yaşar. Boğulacak hissiyle aşağı yukarı sağa sola panikleyip hızlıca yüzer sonra durulur. Arkasından akvaryumu keşif aşaması başlar. Kendi haline bırakın.

Hayvan büyük ortama adapte olması fazla zaman almaz. Başta her hayvan derin su psikolojisi yaşar. Boğulacak hissiyle aşağı yukarı sağa sola panikleyip hızlıca yüzer sonra durulur. Arkasından akvaryumu keşif aşaması başlar. Kendi haline bırakın.
Tavsiyelerinize uyup tekrar denedim. Suya bıraktım ve şaşırtıcı şekilde sakin sakin yüzmeye başladı. Son bir saattir onu gözlemliyorum. Birkaç dakika su altında yüzüp nefes almak için su yüzüne çıkıyor. Sabahki havyanla bu aynı değil sanki. Denemek için 3-4 parça yem de verdim, tereddütsüz yedi. Her şey yolunda görünüyor. Siz başta olmak üzere tavsiyede bulunan tüm forumdaşlara çok teşekkür ederim.

Hayvan uzun süre sığ suda yaşadığında akciğerleri yeterince gelişip nefes tutabilme kabiliyeti olmaz. Zamanla bu da gelişecektir. Daha uzun süre su içinde durup geceleri su içinde uyuyacak hale gelecektir.

Hayvan uzun süre sığ suda yaşadığında akciğerleri yeterince gelişip nefes tutabilme kabiliyeti olmaz. Zamanla bu da gelişecektir. Daha uzun süre su içinde durup geceleri su içinde uyuyacak hale gelecektir.
Yalnız kuru alana hiç çıkmadı daha. Gece uzun süre izledim ama kuru alana veya rampaya yanaşmadığını görünce sizin daha önce tavsiye ettiğiniz, su yüzeyi seviyesine sabitlenen çubuk aklıma geldi. Evde bulduğum vantuzlu bir parçanın ucuna silikon hortum taktım. Gece o hortuma tutunup uyudu. Yarın iş dönüşü düzgün vantuzlar alıp tutunma aparatını geliştireceğim ama bu tutunma çubuğunu akvaryumun tek kenarına yapsam yeter mi? Yoksa 4 tarafını da döneyim mi ?

Sadece ön camda bir köşesi yan cama yaslı olsun. Köşe tarafı daha çok tercih ediyorlar. Orada durduğunda arka ayağın olduğu noktayı hesap edip oraya bir vantuz yapıştırın. Arka ayaklarını üstüne basıyorlar.

Geri