Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uzun süre bakımsız kaldığını tahmin ettiğim su kaplumbağası hakkında yardım

Arkadaşlar birkaç sorum daha var. Bugün yeni akvaryumda beşinci günümüz. İlk günlerde kuru alana çıkmaya yönelik herhangi bir çabası olmadı. Dünden beri birkaç kez rampada gördüm ama odaya biri girince tekrar suya giriyor. Rampaya çıkabiliyor mu diye test etmek için en sevdiği yem olan reptominin kutusunu göstererek kuru alana kadar çıkmasını sağladım çıkınca da ödül olarak bir parça reptomin verdim ama lamba yanarken yem kutusunu göstersem de kuru alana gelmek istemiyor. Işık gözünü alıyor olabilir diye düşünüp lambayı diğer tarafa konumlandırdım, sonuç değişmedi. Normalde lamba yanarken çıkma eğiliminde olması gerekmez mi ?

Arkadaşlar birkaç sorum daha var. Bugün yeni akvaryumda beşinci günümüz. İlk günlerde kuru alana çıkmaya yönelik herhangi bir çabası olmadı. Dünden beri birkaç kez rampada gördüm ama odaya biri girince tekrar suya giriyor. Rampaya çıkabiliyor mu diye test etmek için en sevdiği yem olan reptominin kutusunu göstererek kuru alana kadar çıkmasını sağladım çıkınca da ödül olarak bir parça reptomin verdim ama lamba yanarken yem kutusunu göstersem de kuru alana gelmek istemiyor. Işık gözünü alıyor olabilir diye düşünüp lambayı diğer tarafa konumlandırdım, sonuç değişmedi. Normalde lamba yanarken çıkma eğiliminde olması gerekmez mi ?
Normalde lamba açık iken kuru alana çıkar.

Hayvan o kadar benliğini kaybetmiş ki ısı ona garip gelmiş.

Zamanla ona da alışır.

Biraz korkak olması normaldir. Zamanla onu besledikçe ve zarar vermedikçe size güvenir.

Normalde lamba açık iken kuru alana çıkar.

Hayvan o kadar benliğini kaybetmiş ki ısı ona garip gelmiş.

Zamanla ona da alışır.

Biraz korkak olması normaldir. Zamanla onu besledikçe ve zarar vermedikçe size güvenir.
20 yıllık ömründe ilk kez geçen cumartesi yüzdü sanırım. Haklı hayvancağız. O normal hayatına alışana kadar ben de elimden geleni yapacağım. Normalde günün ne kadarını kuru alanda geçiriyorlar?

20 yıllık ömründe ilk kez geçen cumartesi yüzdü sanırım. Haklı hayvancağız. O normal hayatına alışana kadar ben de elimden geleni yapacağım. Normalde günün ne kadarını kuru alanda geçiriyorlar?
Bazen gün boyu kuru alanda yatar bazen çok az çıkar keyfine göre değişir. Lamba ve kuru alan aynen dursun o canı isteyince kullanır.
Hayvanı o eziyetten kurtarıp ilgilendiğiniz ve yuva yaptığınız için teşekkür ederiz.

Bazen gün boyu kuru alanda yatar bazen çok az çıkar keyfine göre değişir. Lamba ve kuru alan aynen dursun o canı isteyince kullanır.
Hayvanı o eziyetten kurtarıp ilgilendiğiniz ve yuva yaptığınız için teşekkür ederiz.
Bu forum olmasa işim çok zordu. Bilgilerinizi paylaştığınız için ben teşekkür ederim. Kafama takılan şeyler oldukça sormaya devam edeceğim.

Kuru alan tehdite açık bölgedir. Temkinli davranır çevreyi gözetler. Hareket varsa çıkmaz.

Bir süre lambayı rampaya çevirin. En azından rampada dururken ısıyı algılasın.

Kimsenin olmadığı zamanlarda çıkıyordur.

Kuru alan tehdite açık bölgedir. Temkinli davranır çevreyi gözetler. Hareket varsa çıkmaz.

Bir süre lambayı rampaya çevirin. En azından rampada dururken ısıyı algılasın.

Kimsenin olmadığı zamanlarda çıkıyordur.
Aynen öyle Cem Bey. Az önce sessiz sessiz kapıdan baktım, kuru alanda rampanın altına yayılmış, ayaklarını uzatmış dinleniyordu. Ben odaya girince aceleyle suya daldı. Kuru alana çıksın da biz yokken çıksın sorun değil. Gündüzleri evde kimse olmuyor zaten.

Bugün fırçalama, D vitamini uygulaması ve su değişimi yaptık. Suda herhangi bir koku veya bulanıklık yoktu. Yalnızca dökülen derilerin bir kısmını filtre toplayamadığı için bunları kepçeyle alabildiğim kadar aldım. Suyun da %15 ini değiştirdim. Fırçalamadan sonra birkaç fotoğraf çektim. Kabuk eskisine göre çok daha iyi görünüyor. Sizlerin görüşlerini alabilir miyim? @cem @Photoniclnduction

1748782240908.jpg
1748782240937.jpg
1748782240991.jpg

D vitamini uygulayıp su değişim işini hallettikten sonra akvaryumuna koydum.

1748782241147.jpg

1748782241181.jpg

Gayet rahat görünüyor. Kuru alana da oda boşken sık sık çıkıyor. Deri değişimini hemen hemen tamamladı gibi. Son üç gündür bir kaç parça kabuk da attı. Bunların hepsi iyiye işaret sanırım.

Kabuğu güzel gözüküyor. Eski plakaları atması iyi.

Kabuğun kafa kısmına yakın olan yerde yumuşama var mı?

Camdaki vantuzlu parça tutunması için mi? Öyleyse biraz daha yukarı kaldırın. Rahatça kafasını su dışına çıkarıp nefes alabilmeli.

Şuanki durumu iyi görünüyor.

Kabuğu güzel gözüküyor. Eski plakaları atması iyi.

Kabuğun kafa kısmına yakın olan yerde yumuşama var mı?

Camdaki vantuzlu parça tutunması için mi? Öyleyse biraz daha yukarı kaldırın. Rahatça kafasını su dışına çıkarıp nefes alabilmeli.

Şuanki durumu iyi görünüyor.

Kabukta hiç yumuşaklık yok. Gayet sert. Vantuzlu parçayı da tutunması için yaptım. Ucunda Ø22mm silikon hortum var. Geceleri onun üstüne çıkıp kabuğun alt kısmını hortuma üst kısmını ise akvaryumun köşesine dayayarak uyuyor. Yalnızca kafası su üstünde kalıyor. En çok orayı sevdiği için oraya koydum. Suda bir saat kadar yüzdükten sonra kuru alana çıkmış. Fotoğrafını çekmeyi başardım. D vitamini sürüldükten sonra kabuk daha iyi görünüyor.
1748787648605.jpg

Kabukta hiç yumuşaklık yok. Gayet sert. Vantuzlu parçayı da tutunması için yaptım. Ucunda Ø22mm silikon hortum var. Geceleri onun üstüne çıkıp kabuğun alt kısmını hortuma üst kısmını ise akvaryumun köşesine dayayarak uyuyor. Yalnızca kafası su üstünde kalıyor. En çok orayı sevdiği için oraya koydum. Suda bir saat kadar yüzdükten sonra kuru alana çıkmış. Fotoğrafını çekmeyi başardım. D vitamini sürüldükten sonra kabuk daha iyi görünüyor.
Ekli dosyayı görüntüle 12482
Çok güzel tatlı bir hayvan. Keyfi yerinde duruyor. Biraz daha alışınca lamba altında bacakları açıp keyif yapar.

Kabuk temizlenince kendine gelmiş. Plaka katmanından birkaç kat attı mı tamamdır.

Eczaneden devit marka şişe damla alın bunu haftada 2 defa günde bir kez uygulayıp yarım saat kuru yerde bekletin. Kalanı peçete ile silip akvaryuma alın. 3 ay uygulayın. Bu yumuşatır, ısıtma lambası da gerdirerek açılıp atılmasını sağlar.

Kabuk temizlenince kendine gelmiş. Plaka katmanından birkaç kat attı mı tamamdır.

Eczaneden devit marka şişe damla alın bunu haftada 2 defa günde bir kez uygulayıp yarım saat kuru yerde bekletin. Kalanı peçete ile silip akvaryuma alın. 3 ay uygulayın. Bu yumuşatır, ısıtma lambası da gerdirerek açılıp atılmasını sağlar.
Dediğiniz uygulamayı haftada bir yapıyordum. Yaklaşık 5-6 haftadır uyguluyorum. Bundan sonra haftada iki yapayım ama kabuğun tamamını kaplamak için 3 damla gerekiyor. Doz aşımı vs. olmaz değil mi? Bir de gözüme büyümüş gibi görünüyor. Bugün ölçmeyi unuttum ama sonraki fırçalamada ölçeceğim. Bu yaştaki bir hayvan da büyür mü ?

3 damla olsun katman çok yoğun emilimin kemiğe ulaşması zor.

Büyüme yaşla alakalı değil. Büyüme potasına girdiğinde boy atmaya başlar. Ben 5 yaşında 5 ve 6 cm boyda bakımsız şartlarda yaşamış hayvanlar almıştım. 3 seneye yakın süreçte 5 cm olan 21,5 diğeri 23 cm olmuştu.

Büyüme yaşla alakalı değil. Büyüme potasına girdiğinde boy atmaya başlar. Ben 5 yaşında 5 ve 6 cm boyda bakımsız şartlarda yaşamış hayvanlar almıştım. 3 seneye yakın süreçte 5 cm olan 21,5 diğeri 23 cm olmuştu.
Bugün kabuğunu ölçtüm. 14cm`e yakın çıktı. Foruma ilk mesajı attığım gün ölçmüştüm, 12,5cm kadardı. Yaklaşık 12-13mm uzamış iki ayda. Dediğiniz gibi bizimki de 20cm`i geçecek sanırım.

Büyümeye başladıysa hayvan sağlıklı demektir. 20'yi geçer.

Büyümeye başladıysa hayvan sağlıklı demektir. 20'yi geçer.
Cem Bey, bu sabah kuru alanda dinlenirken ( ısıtma lambası açık, kabuğunu infrared termometreyle ölçtüm 32-33c çıktı) yanına gittiğimde aşağıdaki videodaki gibi cikleme sesi çıkardı. Fırçalarken sinirlenip tıslama tarzı bir ses çıkarıyor, onun haricinde hiç ses çıkardığına şahit olmamıştım. Videoda akciğer enfeksiyonu belirtisi olarak yazmışlar ama halsizlik, iştahsızlık, yan yüzme kesinlikle yok. Yemlerini iştahla yiyor. Başka bir sıkıntısı olabilir mi?

Akciğer enfeksiyonu başlangıcında. Gentaguttan sabah akşam 2 damla damlatın. 1 hafta sonra bakalım.

O taşlara alternatif bulun.

Geri