ozge35
Gümüş 1 Üye
Arkadaşlar akciğer enfeksiyonu olan kaplumbağamı bugün veterine götürdüm.İzmir Bornovada asya veteriner kliniğine götürecektim. Bugün yaşadıklarımı anlatıyım. Veterinere gittiğimde kimse yoktu aradım 1 saat sonra geleceğini söyledi. O sırada o civarda bir veteriner daha vardı cemre diye giriyim bir dedim girmez olaydım Kadın şikayetlerini sordu. Suda yan yüzmesini ve çıkardığı sesleri söyledim. Kadın '' Allah Allah suda yan yüzüp ses mi çıkartıyo?'' dedi sanki ilk defa duyuyormuş gibi. Bir de üstüne bunu google a yazıp aramaya başladı ve bizim foruma girdi. Ben bunu görünce aldım kaplumbağayı çıktım 1 saat sonra gelecek olan veterineri beklemeye başladım. Resmen şaka gibiydi. Hayvanı bile ayrı bi odada değil alıp masasında inceledi. Çok sinir oldum.
Beklediğim veteriner geldi o muayene etti. Solunum yolu enfeksiyonu var dedi daha ciğerlere inmemiş dedi. Bana siprogut diye bir damla yazdı. Bunu 4litre suya 10damla olacak şekilde damlat dedi. suyu 30derecede kalsın dedi. 24 saat boyunca bu damlalı suda kalacak ve her gün sabah su değişimi yapılacak. Benim kafama takılan şu oldu. Şimdi 4 litre suya ısıtıcı sığar mı o belki sığabilir de filtre hiç sığmaz onu kesin çıkarmam lazım. Dibindeki kumu çıkarmamı istedi. Sadece su kuru alan ve ısıtıcı olacak. Isıtıcının yarısı su dışında kalacak gibi ne yapmam lazım ?
Beklediğim veteriner geldi o muayene etti. Solunum yolu enfeksiyonu var dedi daha ciğerlere inmemiş dedi. Bana siprogut diye bir damla yazdı. Bunu 4litre suya 10damla olacak şekilde damlat dedi. suyu 30derecede kalsın dedi. 24 saat boyunca bu damlalı suda kalacak ve her gün sabah su değişimi yapılacak. Benim kafama takılan şu oldu. Şimdi 4 litre suya ısıtıcı sığar mı o belki sığabilir de filtre hiç sığmaz onu kesin çıkarmam lazım. Dibindeki kumu çıkarmamı istedi. Sadece su kuru alan ve ısıtıcı olacak. Isıtıcının yarısı su dışında kalacak gibi ne yapmam lazım ?