Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Veterinere götürdüm

Cvp: Veterinere götürdüm

Hadi geçmiş olsun Özge. Baya bir emek verdin ve karşılığını alıyorsun çok şükür. Yalnız sen yine de su derecesini 30 civarında tut istersen 2-3 gün sonra yavaş yavaş düşürürsün. Birde istersen veteriner bilgisi ve fikri al. Tekrardan geçmiş olsun

tabi su sıcaklığı şu an 31 derece ısıtıcıyı da 30 dereceye ayarladım. 30dan aşağı inmiyor. Çok şükür atlattık. Inşallah hasta olan tüm arkadaşlarımızın iyileşir. Teşekkür ederim :)

Geçmiş olsun. Yarında gözlemleyip iyi ise ilacı son kez verebilirsin. Su ısısıda yarın 30 olsun, sonraki gün bir derece düşürürsün.

Teşekkür ederim Emre abi. Dediğiniz gibi yapıcam. Umarım yarın son verişim olur ilacı :)

hadi hayırlı olsun seninki kefeni yırttı. darısı diğer arkadaşların başına. su ve kuru alan ısı değerlerini dengede tut yeterli. üşüteceği durumlardan sakın. yalnız bu bir hafta yine takip et. sorun yoksa tamamen iyileşmiş demektir.

cem' Alıntı:
hadi hayırlı olsun seninki kefeni yırttı. darısı diğer arkadaşların başına. su ve kuru alan ısı değerlerini dengede tut yeterli. üşüteceği durumlardan sakın. yalnız bu bir hafta yine takip et. sorun yoksa tamamen iyileşmiş demektir.

aynen kefeni yırttı :D okuyunca bi tebessüm ettim. teşekkür ederim gerçekten darısı diğer arkadaşların başına. umarım hepsi sağlığına kavuşur. tabii gözleme devam :)

Gecmis olsun insallah bi daha hastalanmazlar:)
Darisi da benimkilere olsun :)

Cvp: RE: Veterinere götürdüm

SfBayyurt' Alıntı:
Gecmis olsun insallah bi daha hastalanmazlar:)
Darisi da benimkilere olsun :)

teşekkür ederim. umarım sizinkiler de iyileşir ben de takip ediyorum konunuzu. çok uğraşıyorsunuz karşılığını alırsınız umarım :)

çok sevindim iyileşen her kaplumbağa bizi daha da mutlu ediyor keşke tüm insanlar besledikleri hayvanlar konusunda bu kadar tedbirli olabilse^^

AEK' Alıntı:
Onur12' Alıntı:
Sizleri okuyunca ümitleniyorum. İnşallah en kısa sürede canlanır eski haline döner kaplumbağanız.

5 tane kaplumbağamı kaybettim akciğer enfeksiyonuından. kendim hastalansam bu kadar uğraşmam. Emanettir bunlar Allah'tan. Uğraşıyorum, çabalıyorum ve sonunda kaybediyorum. Bu sonuncusu bakalım ne olacak. 1 aydan fazladır hasta ve salı gününden itibaren başladım tedaviye. Sonuç ne olur bilemiyorum :(

Onur, dikkat ediyorsundur tabiki ama akciğer enfeksiyonu olma sebeplerinide değerlendirmek ve o sebepleri ortadan kaldırmak gerekiyor. Tabi pet shoptan alırkende hasta olma olasılıkları oluyor. Ben sayı 5 olduğu için bu konuyu değerlendirmeni tavsiye ediyorum. Bende 8 hayvan var ve birinde bir kez akciğer enfeksiyonunu başlangıçta yakalayıp çözdük. Nazar değmesin ondan sonra hiç üzmediler. Vakitsizlikten doğal güneşlendirme yapmıyorum ama bu tip esintiye maruz kalma durumlarıda bir şekilde engellenmiş oluyor.

Umarım iyileşir.

Maşallah diyelim, Allah nazardan korusun. Benimkilere güneşlendirme esnasında oluyor ne oluyorsa. yaşadığım yerde rüzgarsız gün, an yok. nerede güneşlendireceğimi, nasıl güneşlendireceğimi şaşırdım. Bunun yanı sıra nem oranı yüksek bir memleket olduğu için cam pence kapatılması imkansız, odada kesinlikle durulmuyor. Bir şekilde üzerlerine ince bir örtü örtüyordum kısmen. Ne yapacağımı şaşırdım. 2 büyük iyi maşallah. ama küçük şifayı kaptı ve hala bir düzelme yok.

Doğal güneşlendirme yapmaman gerekiyor demekki Onur. Hayvanlara ısıtma lambası ve diğer d vitamini kaynaklarıyla bakman gerek. Evde esinti çoksa üzerlerine tül yada rüzgarın geldiği tarafa bir engel koy. Yoksa bu illet hastalıklarla hem hayvanlara hemde sana yazık.

evet onur emrenin dediklerine harfiyen uy. hayvanların sağlığı öncelikli durum.

Gecmis olsun Ozge Hanım.Bana cok yardımcı oldunuz her konuda.Insallah su kaplumbaganızda iyilesir.Iyi günler!

Özge konu dışı olacak ama senin izmirde getirdiğin veteriner linkteki mi ? Hastalıklar yazısının içeriğine alternatif olarak onu da ekleyeyim.
http://www.veterinerasya.com/

bumble bee' Alıntı:
Özge konu dışı olacak ama senin izmirde getirdiğin veteriner linkteki mi ? Hastalıklar yazısının içeriğine alternatif olarak onu da ekleyeyim.
http://www.veterinerasya.com/

evet emin benim gittiğim veteriner buydu hatta kendisi resimdeki :) yanındaki köpek ve kedi de kendi hayvanları sanırım. eklemekte fayda var bence de. gidecek olan arkadaşlara bir fikir olur :) teşekkürler onlar adına :)

Geri