Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Veterinere götürdüm

Cvp: Veterinere götürdüm

zaten yan yüzdüğünden beri hiç çıkartmıyorum güneşlendirmeye korkuyorum daha kötü olmasından. geceleri ben terliyorum baya ama onun dışında hiç bir sorun olmuyor.akvaryumun üstünü kapatıp açmayı düşündüm odadaki pencereyi. o nasıl olur ? zaten odamın kapısı gece hep kapalı cereyan olmuyor hiç. çok teşekkür ederim bu arada :)

Az bir açıklıktan hava alması yeterli. Bu şekilde örtüp rüzgarsız gecelerde cam açılabilir.

o zaman üstünü boşluk bırakarak kapattığımda esinti olmadığında camı açabilirim. çok teşekkür ederim ben biraz rahatlamış olurum bu sayede :)

30 saat oldu uygulayalı damlayı. şu anda yan yüzmesi devam ediyor ama iştahı çok çok iyi maşallah. sürekli yemek istiyor umarım bir an önce iyileşir :)

iyi iyi iştahlı olması büyük avantaj. şimdilik düzelene kadar +1 fazla yem direnç açısından hayvana faydalı olacaktır.

Maşallah çabuk toparlayacak inşallah. Üçüncü gün yada beşinci gün gibi toparlayacak diye ümit ediyorum. İlaç antibiyotik oranı bunu belirler. İştah konusu çok iyi. Cem' in önerisi kaybettiği beslenme eksiğini hızlı toplamasını sağlar. Buda süreçte onu dirençli tutar.

ilacın antibiyotik oranı az miktardaymış. bunu veteriner değil de damlayı aldığım eczacı söyledi. antibiyotiğin az olması nasıl etkiler sizce ?

yemini ben de bugün fazladan vermiştim zaten iyi ki öyle vermişim :)

Eczacı diğer antibiyotiklerle karşılıyor. Yada insanı baz alarak yorum yapmıştır. Sonuçta bir çok hayvanda antibiyotiği kaldıramadığı için tedavide ölüyor. Veteriner hastalık çok ileri olmadığı, hayvanın boyutu küçük ve bir kaplumbağa olduğu için bunu tercih etmiş diye düşünüyorum.

eczacı da biliyordu kaplumbağa için olduğunu. hatta göz mü kulak damlası mı diye bilemedik ikisi varmış. ama veteriner bu damla hem göze hem kulağa damlatılıyo normalde dediği için eczacı da enfeksiyon için verdi dediğimde göz damlasını verdi. hem göze hem kulağa damlatıldığı ve antibiyotik olduğu için. sanırım dediğiniz sebeplerden öyle verdi, ben de öyle tahmin etmiştim :)

göz kulak ve burun damlaları hafif antibiyotik içermesi dışında insanların geniz bölgesinden kendi kanallarıyla bağlı olduğu için damlatıldığında buradan mideye kadar gidiyor yani oral yolla ilacı yutmanın sakıncası yok. diğer yandan kedi ve köpek için verilen ilaçlarında oranı hayvanlara fazla gelebilir. en azından yavrulara.

ben kulak iltihabında vet.e suyu içmiyor. iki damla ona damlatana kadar yeme bir damla damlatıp versem olur mu demiştim ok dedi. sonuçta hayvan iyileşti. ama benimki büyüktü. sen de bir sor istersen. sonuçta antibiyotik oranı az. hayvanda çile çekmesin. en azından hayvanın ilacı yuttuğunu görüyorsun.

1 hafta sonunda netice alamazsam eğer dediğinizi sorup ben de öyle yapayım :)

arkadaşlar 1 haftadır uyguluyorum tedaviyi veterinerin dediği şekilde fakat, suda yan yüzmesi hala düzelmedi. yemini hala iştahla yiyor. yani değişen bir şey olmadı. sanki biraz yamukluğu düzeldi ya da bana öyle geliyor.
içindeki antibiyotik az diye yemine damlatıp verdim 3 gün o da etki etmedi galiba. ne yapmam lazım ?

yeme damlatarak bir hafta devam et. iştahlı olması iyi. sera mineral yemin varsa vitamin yerine onu ver. bu yan yüzme harici başka bir belirti var mı hayvanda ?

bir de yan yüzmenin dışında bazen suda baloncuk yapıyor, burnundan yapıyor sanırım. yemle vermeye devam ediyim o zaman bakalım

Tedaviye toplam 10 gün devam edip veterinere danışmalı. Arada durum bilgisi verilip ara önerisi varmı sorulabilir.

bir kaç gün sonra arayıp sormayı düşündüm ben de. umarım aramama gerek kalmaz. teşekkür ederim :)

Sizleri okuyunca ümitleniyorum. İnşallah en kısa sürede canlanır eski haline döner kaplumbağanız.

5 tane kaplumbağamı kaybettim akciğer enfeksiyonuından. kendim hastalansam bu kadar uğraşmam. Emanettir bunlar Allah'tan. Uğraşıyorum, çabalıyorum ve sonunda kaybediyorum. Bu sonuncusu bakalım ne olacak. 1 aydan fazladır hasta ve salı gününden itibaren başladım tedaviye. Sonuç ne olur bilemiyorum :(

siz elinizden geleni yapın iyileşemez diye bir şey yok sonuçta. bu sürede suyu sıcak olsun 30-32 arası benim bazen sıcaklık 34 derecelere kadar çıktı. hayvan rahatsız olmuyordu tam tersine sıcağın olduğu tarafa gidip orada duruyordu. esintiden uzak tutun. geceleri akvaryumu bir havlu ile örtün. hava alması için birazı açık kalsın. ama kesinlikle en ufak esintiden uzak kalsın.

hasta hayvan için suyun sıcak olması iyidir. yalnız kuru alan lambasının ısısını aşmamalı diğer taraftan lamba yoksa dış ortam ile su ısı farkları da esinti olmasa dahi hayvanın üşümesine neden olur. bu son yazdığım sağlıklı hayvanlar içinde geçerli. özellikle kış aylarında su ısısı 26-27 civarlarını aşmamalı. lamba, kuru alanı her ne kadar ısıtsa da oda sıcaklığının düşük olması hastalığa sebep olabilir. buna şöyle bir örnek vereyim. iki veya daha fazla hayvan besleyenler için birisi lambanın önüne gelip ısıyı perdelerse arkadaki oda ısısına lambadan daha fazla maruz kalacaktır. bu da ısıdan ziyade soğuk havayı yemesine neden olacaktır.

Onur12' Alıntı:
Sizleri okuyunca ümitleniyorum. İnşallah en kısa sürede canlanır eski haline döner kaplumbağanız.

5 tane kaplumbağamı kaybettim akciğer enfeksiyonuından. kendim hastalansam bu kadar uğraşmam. Emanettir bunlar Allah'tan. Uğraşıyorum, çabalıyorum ve sonunda kaybediyorum. Bu sonuncusu bakalım ne olacak. 1 aydan fazladır hasta ve salı gününden itibaren başladım tedaviye. Sonuç ne olur bilemiyorum :(

Onur, dikkat ediyorsundur tabiki ama akciğer enfeksiyonu olma sebeplerinide değerlendirmek ve o sebepleri ortadan kaldırmak gerekiyor. Tabi pet shoptan alırkende hasta olma olasılıkları oluyor. Ben sayı 5 olduğu için bu konuyu değerlendirmeni tavsiye ediyorum. Bende 8 hayvan var ve birinde bir kez akciğer enfeksiyonunu başlangıçta yakalayıp çözdük. Nazar değmesin ondan sonra hiç üzmediler. Vakitsizlikten doğal güneşlendirme yapmıyorum ama bu tip esintiye maruz kalma durumlarıda bir şekilde engellenmiş oluyor.

Umarım iyileşir.

arkadaşlar bugün akvaryuma tüm eşyalarını yerleştirdim. Su seviyesini eski haline getirdim. Sanırım hastalık tamamen geçti. Suda yan yüzmüyor. Dibe dalıp çıkıyor. Yemini zaten yiyordu. Herkese teşekkür ederim :) damlayı yem ile 2gün daha kullanıp birakicam.

Geri