Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yara mı, başka bir şey mi?

Msryzclr

Gümüş 2 Üye
Katılım
16 Tem 2013
Mesajlar
195
Merhaba. Aşağıdaki resmi daha önce yüklediğimde yağ bezesi ya da tümör olabilir demiştiniz.

mailto:/158au4m.jpg

Bu resimleri de yeni çektim. Bir de boynunda beyaz bir şey var acaba kendiliğinden mi oldu yoksa yarım cm kadar büyük olanı bir şey mi yaptı diye şüpheleniyorum. Ama ben hiç aralarında bir soruna rastlamadım.

mailto:/9jkgv8.jpg

mailto:/nh1fn5.jpg

mailto:/jpuams.jpg

mailto:/68607d.jpg

mailto:/66byuv.jpg

mailto:/2akbvy9.jpg

mailto:/2wggikn.jpg

mailto:/1zl62bs.jpg
 
Cvp: Yara mı, başka bir şey mi?

Tecrübelerime dayanarak bunun mantar ya da bakteri kaynaklı bir rahatsızlık olduğunu düşünüyorum. En kısa sürede kaplumbağanızı veterinere ulaştırıp muayene ettirin, tavsiye edeceği ilaçları ve karantina şartlarını uygulayın. Bu rahatsızlık tedavi edilmezse ve akvaryum şartları iyileştirilmezse, kısa zamanda kaplumbağanızın iştahı kesilecek, ardından da kaplumbağanız maalesef kaybedebilirsiniz. Akvaryumunuzun filtrasyonunda iyileştirme yapın. Aynı durum diğer kaplumbağanızın yumuşak derisinde de görülebilir. Elle kontrol edin ve iştahlarını gözlemleyin.
 
İştahları gayet güzel. Bu beyazlık yoktu aslında. 4 gün önce yolculuk sırasında oldu nolduysa
 
Yolculuk sırasında bir şeyler ters gitmiş olabilir. Bence riske girip geçmesini beklemeyin. Veterinere giderek muayene ettirin.
 
Cvp: Yara mı, başka bir şey mi?

mısra yem olarak neler veriyorsun. A vitamini eksikliğine bağlıda olabilir. mantarda, o bölgeyi baticon ile dezenfekte et. kulak pamuğuna sürüp yara üstünde çevir. sonra kuruyana kadar su dışında beklet. dikkat et kafasını geri çekerken gözüne sürme. her halükarda veterinere götürmekte fayda var. bu konuda kadıköy kızıltoprakta florance nightingale hastanesinin karşısındaki sokakta bir bayan veteriner vardı. ismini hatırlamıyorum, emre biliyor.
 
Ana yem tetra reptomin ek yem sera raffy I veriyorum. Bir de haftada 1 1 öğün sera reptilin veriyorum. Bugün akvaryumumuzu aldık. Isıtıcımız da var. Yarın kuru alan yapıp kapluşları akvaryuma alacağız. Sizce kuru alanı tutkalla sabitlesem bir zararı olur mu?
 
Cvp: Yara mı, başka bir şey mi?

tutkal suya dayanmaz ve erir. suya karışması halinde başta gözleri olmak üzere midesinin yapışmasına neden olarak ölmelerine neden olur. tutkaldan yapılmış olan fare zehiri olduğunu belirteyim. bu açıklayıcı olur sanırım.

yem olarak yanlarına raffy p'de al. kullandıklarına baktığımda A vitamini eksiği yok. baticonu unutma.
 
Yeterince açıklayıcı oldu. O zaman yarın akvaryum silikonu alayım ve onunla yapayım. Çok sağ olun. Yaptıktan sonra da resim atarım :)
 
Cvp: Yara mı, başka bir şey mi?

mısra akvaryum silikonu alırsan tabancada almak zorundasın. veya civarda camcı varsa rica edip ona veya tabancayı isteyip orada yapabilirsin.
 
http://www.selenaturk.com.tr/cms/?__page_id=2921

Böyle bir şey alsam olmaz mı?
 
Bu silikonda uygun.

Esas önemli olan hayvanın durumu. Daha öncekine göre ilerleyen bir durum söz konusu. Ben başın üzerindeki şişlik ile boyundaki deride oluşanı birbiri ile bağdaştırmıyorum. Öndeki şişlik deri altındaki bir durum. Ama boyunda deride mantar yada deri paraziti gibi bir durum var. Hayvan acilen veterinere götürülmeli. Ayrıca başka hayvan varsa ayrılarak karantinaya alınmalı. Akvaryum diğer hayvan için steril hale getirilmeli. Veterinere diğer hayvanda götürülüp kontrol ettirilmeli. Benim hayvanlarımı götürdüğüm ve Cem in önerdiği veteriner Vildan hanımın yeri bu.
http://www.petospher.com/
 
2 kapluşum var. Bugün akvaryuma geçiş yapacaktık ne güzel ama siz ayrı tutun diyorsunuz. Ne yapayım? Küçüğü hasta gibi olanı yani fanusta mı bırakayım? Bir de veteriner ücreti ne kadar acaba?
 
Diğer hayvanı korumak için karantina uygulaması bence şart. Özellikle bu tip bulaşma riski olan ve net ne olduğu bilinmeyen durumda. Fanusta kalacak olanın ısı değerleri korunmalı. Havalar soğuyor. Yada imkan dahilinde bir saklama kabı alınmalı. Bu tip durumlarda gerekli olur.
Veteriner ücretini hatırlamıyorum ama linkte iletişim bilgileri var. Tarifeyi söylerler. Bu veteriner bu hayvanlarda tecrubeli ve bilgilidir.
 
Veterinere götürene kadar fanusta tutarım da sıcaklığını nasıl ayarlayabilirim ki fanusun? Bir de büyük akvaryuma geçince küçük üzülmez mi ben niye buradayım diye? Komik belki ama ben üzülürüm onun için :)
 
Fanusu en sıcak odada tutun ısıtma lambası yani bir masa lambası gündüz suyu ısıtır. Gecede açık hava alacak ufak bir boşluk bırakıp havlu ile üzerini örtmeli. Havlu suya düşmeyecek şekilde konulmalı. Tabiki fanus her hayvan için eziyet. Bu sebeple plastik bir saklama kabı daha iyi. Fiyatları ucuzdur.

Veteriner konusu acil. Oluşum ne ise belliki ilerliyor.
 
Oturduğum yere yakın bir veteriner var. Yarın oraya gidip kaplumbağadan anlayıp anlamadıklarına bakacağım. Eğer anlıyorlarsa hemen oraya götüreceğim. Verdiğiniz veterinere de mail attım bilgi istedim. Eğer buradakinden hayır gelmezse oraya götüreceğim. Bu arada akvaryumun dibine kum aldım bir kaç kere sudan geçirdik şimdi de 2 3 saattir suda bekliyor. Önce su çamur gibiydi ama bekledikçe su netleşiyor. Bir sıkıntı olmaz değil mi?


Bir de çok oluyorum belki kusura bakmayın ama Cem beyin dediği gibi baticon alıp uygulayayım mı? Yoksa hiç dokunmayayım mı?
 
Boyun kısmındakine uygulanabilir. Ama öndekine fayda etmemesi büyük ihtimal. Bence veteriner kontrol edip karar vermeli.

Filtresiz hem zor hemde hayvan hareket edince tekrar bulanabilir.
 
Filtre alacağım zaten ama malum okul açıldı kitap falan filan alacağım. Onları halledeyim önce iç filtre alacağım sonra da dış filtre bakacağım. Belki forumda görmüştüm o şekilde kendim de yapabilirim. Akşama büyük kapluşu akvaryuma almayı hasta gibi olanı fanusta bırakmayı düşünüyordum. Sizce yapmayayım mı?
 
Ben olsam parazit yada mantar riskini düşünür ve kesinlikle aynı yerde tutmazdım.
Her geçen gün dönülemez duruma yaklaşıyor olabilir. Geç müdahale tedavinin süresini çok uzatabilir hatta başarısızlık sebebi olabilir. Bundan ötürü herşeyden önce kontrolü yaptırmalı.
 
Geri
Üst