Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yara mı, başka bir şey mi?

Yok onu anladım haklısınız. Ben diyorum ki sağlıklı olanı akvaryuma alayım. Diğeri fanusta kalsın veterinere gösterip onu da öyle aktarırım. Uygun olmaz mı?

Hasta olanı akvaryuma aldınmı eğer hastalık mantar yada oarazitse akvaryumu tedavi ve sonrasında tekrar steril hale getirmek gerekecek. Bence hastayı kaba alıp suyu mümkün olduğunca ılık tutmalı. Ancak her gün biraz daha havalar soğuyor. Ufak bir sakalama kabı ile ısıtıcı iyi olur.

Yok akvaryuma henüz koymadım. O zaman sağlıklıyı akvaryuma alırım. Yarın da bir plastik kap alırım hastayı ona koyarım. Bir de şu an ısıtıcım var 100wlık. onunla önce akvaryumu ısıtıp yarın plastik kaba koysam olur mu?

Plastik kap küçük olacaktır. Isıtıcı sürekli akvaryumda çalışmalı. Bu sebeple 50 w ucuz bir ısıtıcıda almalı. Hastalık kavga gibi durumlar için ayrı bir yer olur.

Off yaa zaten tek başıma savaşıyorum kapluşlar için bu iş hiç iyi olmadı :( Bu arada şimdi kapluşları gözlemliyordum. Yarım cm büyük olan küçüğün ayağını ısırmaya çalıştı. Yakaladım kesin anlamıyorlar beni ama kızdım ona. Acaba 1 taneyi sahiplendirmeli miyim bilmiyorum. Ben birbirlerine arkadaş olsunlar istiyordum. Aslında öyle sürekli kavgaları yok ama bunu görünce şüphelendim.

İyi olan hasta olanı mı ısırdı? Eğer böyle ise hayvanlar arasındaki güçsüzün elemine edilmesi durumudur. Tersi ise gerçekten anlaşmazlık var demektir.

Cvp: Yara mı, başka bir şey mi?

Naçizane görüşümü yazayım kesin bilgi değildir

Benim Michelangelo'nun da zamanında boynunda bir beyazlık çıkmıştı ve git gide büyüyordu. Ancak sizinki gibi kırmızı noktaya dönüşmedi ve yara olarak devam etmedi. Önce buradan fikir aldım, sonra yakınımda bir petshop vardı oraya da sordum bana dedi ki o şey büyüyecek kocaman olcak sen onu patlatcan hayvan rahatlicak dedi. Bende içimden "Allah ıslah etsin seni" dedim :) Doğru yürüdüm veterinere. Henüz o evredeyken veterinere götürdüğümde bana şu ilacı verdiler.

vitoligomin.jpg

Bunu sularına koyun, yemlerine de damlatabilirsiniz dediler. Resime bakıp sadece kedi köpek ilacı zannetmeyin, akvaryum canlıları için de kullanılabilir diye kendi kutusunda yazısı var. Tam hatırlamıyorum tarifini, ben bunu kullandığımda 3-4 güne oradaki iltihap gibi biriken yara gitti ve eski haline döndü. Bu ilaç sayesinde mi geçti yoksa kendiliğinden mi geçti onu bilemeyeceğim ama git gide büyüyordu ve bunu kullandığımdan beri büyümesi durdu ve iyileşti. En son michelangelo'dan gelen garip sesleri araştırmak için yine aynı veterinere gittiğimde o ilacı zamanında kullandığımı söyledim oda dedi o ilacı bitirebilirsiniz bir zararı yok hayvanlara dedi. Ben yarıda bırakmıştım yine de halen devam etmiyorum şuan sağlıklı gözüküyorlar. Yani demeye çalıştığım şu, bu ilacı isterseniz siz de bir deneyin, zararı yok faydasını belki görürsünüz. Bu söylediklerim kesinlikle tam çözüm değildir ve hiç bir şeyin garantisini veremem tabi :)

Ne olursa olsun önce veteriner hekime göstermenizde fayda var.

Evet Emre Bey iyi olan hasta olanı ısırır gibi yaptı. Ve sanırım hasta olan iyi olandan biraz korkuyor. Bu arada daha çok küçükler ama 2 si de dişi gibime geliyor benim.

Ali Bey yardımınız için teşekkür ederim. Emre Bey siz ne diyorsunuz bu ilaç hakkında?

Her deri oluşumu aynı değildir. Birçok sebep saydık tümör, yağ bezesi, mantar, parazit. Ali nin hayvana veteriner tespit yapıp ilaç vermiş. Önce ne olduğu anlaşılmalı. Ayrıca hayvanın boynu ve kafasının üst tarafındaki durum farklı gibi. Belkide aynı ve sadece yerlerinden dolayı farklı gözüküyor. Veteriner ne olduğunu yakından bakınca anlar. Belki test yada inceleme yapması bile gerekir. Yani bu ilacı veteriner verirse belirleyici dozda kullanmalı. Hastalığın durumuna ve hayvan yaşına göre dozda değişir.

Hasta olan iyileşene kadar hem karantina swbebi ile hemde diğer hayvanın rahat bırakması için ayrı tutulmalı.

Cinsiyet 10 cm den önce ancak kan testi ile kesinlik kazanır. Ama tabi tahminde bulunabilirsiniz.

Anladım hasta için yarın karantina ortamı yapacağım. Bir sorum olursa size tekrar yazarım :)

Önemli değil. Geçmiş olsun. Veteriner ziyareti sonrası teşhisi paylaşırsınız.

Tabiki paylaşacağım. Bir de su ısıtıcımın içindeki cam bölmelerden birinin ucu kırılmış acaba sıkıntı yaratır mı?

Riskli bence diğer cam ısı farkı sebebi ile çatlar ve suya akım verebilir. Riske girmeyip yenisi alınmalı.

Henüz hiç kullanmadım belki değiştirebilirim. Sağ olun tekrar.

Merhaba bugün kapluşumu veterinere götürdüm. Kabuğu kesmiş ve mikrop kapmış dedi. Antibiyotikli bir iğne yaptı. Çarşamba günü kontrole çağırdı. Diğer kapluşa bulaşmaz o yüzden aynı akvaryuma alabilirsiniz dedi ama suyu sık sık değiştirin ve akvaryumu iyice silin her seferinde dedi. Ama kumu iyileşene kadar kaldırın dedi.

Geçmiş olsun. Peki kafanın ön tarafındaki şişlik için bir yorum yaptı mı?

Sağ olun. Adam ilk bakınca anladı şişlik var dedi ama yorum yapmadı olmadı kontrole gidince sorarım.

Zaten her iki durum içinde gidilmemişmiydi. Veterinerde yorum yapmışken neden ne olduğu hakkında oradayken incelemesini istemediniz? Çarşamba günü mutlaka sorun? Sonuçta açık yara değil ama orada uygunsuz bir durum var.

Cvp: Yara mı, başka bir şey mi?

oda farketmiş fakat fikir yürütememiştir. böyle bir durum çok nadir görülen bir vaka. uvb lambanın bu konuda faydası olacağını düşünüyorum. verdiği radyasyon ışınımı bu şişliklere etki edebilir.

Haklısınız. Unutmam ben. Yaa bir şey soracağım bu ısıtıcı bana hiç mantıklı gelmedi. Tutsun diye olan vantuzlardan biri eridi ve ısıtıcı acayip sıcak hayvanlara bir zarar vermez mi?

Geri